Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Sicnarf Loopstok, Jiandido Tromp, Juremi Profar, Junior Martina gaan spelen in Independent Frontier League
English

AVON, Ohio / CRESTWOOD, Illinois (USA) / QUEBEC CITY, Quebec / OTTAWA, Ontario (Canada) - Vier spelers met een Nederlands paspoort zullen dit seizoen in actie komen in de Frontier League, een professionele league met teams in het noordoosten en midwesten van Amerika en het oostelijk deel van Canada. Sinds 2020 is de Frontier League een MLB Partner League. De vier spelers hebben allevier gespeeld in het Nederlands Team, twee van hen staan op het roster voor de komende World Baseball Classic. Drie spelers hebben gespeeld in de Nederlands Hoofdklasse en dat deden ze alledrie vorig seizoen nog.

...Sicnarf Loopstok aan slag voor Pirates...
...in het Hoofdklasse-seizoen 2022...
(© Foto: Henk Seppen)
Op 20 februari maakte Lake Erie Crushers bekend dat het catcher/first baseman Sicnarf Loopstok en outfielder Jiandido Tromp had gecontracteerd. Twee dagen eerder was Loopstok naar Lake Erie overgekomen tijdens een transferdeal met Ottawa Titans in ruil voor rechtshandige werper Gleyvin Pineda. Vorig jaar speelde Loopstok in de Hoofdklasse voor L&D Amsterdam Pirates, terwijl Tromp toen uitkwam voor Curaçao Neptunus.

Nadat Amsterdam Pirates in de Play-Offs eind augustus was uitgeschakeld door HCAW tekende Sicnarf Loopstok bij Ottawa Titans (Les Titans d'Ottawa). Echter, in de resterende wedstrijden van het seizoen in de Frontier League, kwam de catcher niet in actie voor de Canadese ploeg. En nu, zoals gezegd, heeft Ottawa Loopstok geruild naar Lake Erie Crushers, dat de thuiswedstrijden speelt in het Mercy Health Stadium in Avon (Ohio), dat dicht bij Cleveland ligt.

Nadat Neptunus de Holland Series had verloren tegen HCAW ging Jiandido Tromp spelen voor Leones de León in de profcompetitie in Nicaragua.

Op 14 februari werd bevestigd dat infielder Juremi Profar was gecontracteerd door Québec Capitales (Les Capitales de Québec). En op 25 januari was al bekend gemaakt dat korte stop Junior Martina had getekend bij Windy City ThunderBolts, dat speelt in Crestwood (Illinois), net onder Chicago.

Vorige maand werden Loopstok en Profar beiden geselecteerd voor het Nederlands Team voor de World Baseball Classic, die op 8 maart begint. De afgelopen elf dagen bereidde Oranje zich in Arizona voor op het evenement en Tromp maakte toen ook deel uit van de ploeg.

De competitie in de Frontier League begint op donderdag 11 mei met drie wedstrijden. Lake Erie Crushers, de ploeg van Loopstok en Tromp, speelt de eerste wedstrijd op 12 mei op eigen veld tegen Quebec Capitales, het team van Profar. Martina opent zijn seizoen dezelfde dag met een thuisduel tegen Schaumburg Boomers.

Vorig seizoen eindigde Lake Erie op een gedeelde vierde plaats in de West Division met een 49-47 'record'. Quebec eindigde op de eerste plek in de East Division en was 62-34. Windy City eindigde op de laatste plaats in de West met een 'record' van 33-62. Quebec won uiteindelijk de titel in de Frontier League. In het verleden speelde ook Kalian Sams voor de Canadese ploeg. Na afloop van vorig seizoen, waarin hij speelde voor Amsterdam Pirates, nam Sams afscheid als actief speler.

Vorig jaar was Sicnarf Loopstok de tweede beste slagman in het team van Amsterdam Pirates met een .311 slaggemiddelde, achter Delano Selassa (.348). Loopstok liet vijf tweehonkslagen, twee driehonkslagen en vier homeruns noteren, scoorde zestien punten en sloeg er zeventien binnen.

In 2021 speelde de catcher ook voor Pirates dat toen de kampioenstitel prolongeerde. Loopstok sloeg toen .337, tweede beste achter Denzel Richardson (.433) met elf doubles en twee homeruns, terwijl hij twintig punten binnensloeg.

Jiandido Tromp maakte vorig seizoen zijn Hoofdklasse-debuut als speler van Neptunus. Hij sloeg .253, het achtste hoogste gemiddelde van de ploeg. Tromp sloeg veertien tweehonkslagen en één driehonkslag, sloeg 31 punten binnen en scoorde er 39, wat allebei het derde hoogste aantal in de ploeg was.

Junior Martina speelde vorig jaar ook kort voor Neptunus. Hij sloeg toen .333 (11-uit-33), scoorde eenmaal en sloeg zeven punten binnen in negen wedstrijden. In 2020 speelde Martina in 16 wedstrijden voor Twins Oosterhout (en sloeg .315). Hij maakte zijn debuut in de Hoofdklasse in 2018 toen hij uitkwam voor DSS in dertien wedstrijden en toen .204 sloeg.

(28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.