Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Zoon van Andruw Jones maakt Spring Training-debuut bij Arizona Diamondbacks
English

PHOENIX, Arizona (USA) - Druw Jones, de 19-jarige zoon van voormalig Major Leaguer Andruw Jones, werd op maandag (27 maart) toegevoegd aan het Major League-team van Arizona Diamondbacks als extra Minor League-speler voor de laatste twee wedstrijden van het oefenseizoen. Op dinsdag (28 maart) maakte hij zijn debuut. Negentien teams, waaronder Arizona, speelden op dinsdag hun laatste oefenwedstrijd. Zeven andere teams eindigden hun oefenseizoen op maandag en vier clubs speelden afgelopen zondag al hun laatste wedstrijd. De reguliere competitie in de Major League begint op donderdag (30 maart) en alle 30 teams zullen dan in actie komen. Arizona opent het seizoen dan bij Los Angeles Dodgers.

Hoewel Druw Jones werd geboren in Atlanta (USA) heeft hij uiteraard een Nederlandse achtergrond, want zijn vader Andruw Jones werd geboren op Curaçao. Hierdoor werd Jones, Jr. de zeventiende Nederlande speler (of met een Nederlandse achtergrond), die dit jaar heeft deelgenomen aan een Major League Spring Training-camp.

Op maandag en dinsdag speelde Arizona Diamondbacks de laatste twee oefenwedstrijden tegen Cleveland Guardians in Chase Field, het thuis-stadion in Phoenix. Op maandag won Arizona met 7-6 en op dinsdagmiddag won de ploeg met 3-1.

Druw Jones speelde niet in het duel van maandag, maar hij maakte zijn Spring Training-debuut in de wedstrijd van dinsdag. In de eerste helft van de vijfde inning kwam Jones in de wedstrijd voor Arizona als nieuwe midvelder en vervanger van Alek Thomas en hij maakte gelijk zijn eerste uit, want hij ving de door Cleveland's lead-off hitter Pres Cavenaugh geslagen bal. In de 2e6, met twee uit, kreeg Jones zijn eerste slagbeurt. Met een 3-wijd-2-slag-count dreunde hij de bal diep het rechtsveld in, maar daar ving rechtsvelder Korey Holland de bal met zijn rug tegen de omheining. Jones kreeg zijn tweede slagbeurt met twee uit in de 2e8. Opnieuw maakte hij goed contact en sloeg de bal dit keer het rechtsveld in voor een honkslag, maar bleef achter op het eerste honk. Overigens speelde Druw Jones met 25 op zijn rug, hetzelfde nummer dat zijn vader droeg in zijn lange Major League-loopbaan.

Druw Jones, die gezien wordt als een top-talent, werd gedraft en daarna gecontracteerd door Arizona Diamondbacks op 23 juli vorig jaar. Hij werd gedraft in de eerste rond en was de tweede keuze 'overall'. Als speler van Wesleyan High School had hij .570 geslagen met 13 homeruns in het voorjaar-seizoen van 2022. Jones werd ingedeeld bij het team van ACL D-backs Black, een Rookie League-team van Arizona in de Arizona Complex League. Echter, drie dagen later liep hij een blessure op aan zijn linkerschouder tijdens batting practice voor wat zijn eerste profwedstrijd zou zijn geweest. Hij moest een operatie ondergaan en kwam zodoende niet in actie in het seizoen 2022.

Zijn vader Andruw Jones speelde in zeventien Major League-seizoenen (1996-2012), waarvan twaalf voor Atlanta Braves (1996-2007). Jones speelde ook voor Los Angeles Dodgers, Texas Rangers, Chicago White Sox en New York Yankees. De outfielder speelde vervolgens twee seizoenen (2013-2014) in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. Jones speelde in vijf All-Star Games en won tien Gold Glove Awards.

In 2006 en 2013 speelde Andruw Jones voor het Nederlands Team in de World Baseball Classic. In 2017 en eerder deze maand was Jones de Bench Coach van Oranje in de staf van Manager Hensley Meulens.

(28 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.