Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Tweede duel Neptunus vs. Twins Oosterhout eindigt in 12-inning gelijkspel
English

ROTTERDAM - De 10-game winning streak van Curaçao Neptunus eindigde op zaterdag (29 april), want de tweede wedstrijd tegen Twins Oosterhout werd een 3-3 gelijkspel na twaalf innings. Neptunus opende de 3-game series op woensdagavond met een 10-0 shutout-winst in zeven innings.

Vandaag stond Neptunus halverwege de achtste inning met 3-1 achter, maar scoorde toen tweemaal om langszij te komen en een verlenging af te dwingen. Doordat beide teams daarna niet meer tot scoren kwamen eindigde het duel met een 3-3 stand.

Beide teams sloegen negen honkslagen. Marnix Ruben had drie honkslagen voor Twins Oosterhout en stal ook drie honken. Voor Neptunus produceerden Roger Bernadina, Arthur Bonevacia en Christian Diaz twee honkslagen.

Het was vandaag een bijzondere dag in de Hoofdklasse, want geen van de vier wedstrijden eindigde in negen innings en dat is zeer uniek. Naast het 12-inning gelijkspel tussen Neptunus en Twins Oosterhout eindigde het duel tussen Hoofddorp Pioniers en UVV met een 4-4 stand in twaalf innings in een wedstrijd die meer dan 4½ uur duurde. HCAW won met 3-2 van RCH Memorie Sieraden in tien innings. De vierde wedstrijd eindigde via de mercy-rule, want Amsterdam Pirates won ruim met een 21-0 stand in zeven innings tegen Quick Amersfoort.

(29 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsNeptunus nam een vroege 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar kon daarna niet tot scoren komen in de volgende zes slagbeurten. In de eerste zeven innings liet de thuisploeg twaalf lopers achter, waarvan zes in scoringspositie. Tweemaal liet Neptunus drie lopers achter. In totaal strandde de ploeg zestien lopers, waarvan negen in scoringspositie en driemaal volle honken.

De eerste inning verliep goed voor Neptunus. In de eerste helft van de eerste inning begon Marnix Ruben voor Twins met een honkslag op Neptunus-starter Shairon Martis, stal het tweede honk met één uit en bereikte het derde honk na een wilde worp met twee uit, maar bleef achter. Even later opende Neptunus de score in de eigen eerste beurt op Twins-starter Filip Čapka. Met twee uit bereikte John Polonius het honk via een infield-hit. Volgende slagman Dwayne Kemp kreeg drie slag, maar kwam op het honk na een wilde worp en dat stelde Polonius in staat op te schuiven naar het derde honk. Hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Arthur Bonevacia. Neptunus kreeg de honken vol toen Christian Diaz vier wijd kreeg. En zo leken meer punten in ed maak, maar de drie lopers bleven achter, want Sheadion Jamanika's grounder eindigde de slagbeurt.

Twins kreeg weer een loper in scoringspositie in de 1e2, maar liet lopers achter op het eerste en tweede honk. De ploeg kwam daarna langszij in de derde. Marnix Ruben begon met een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk. Met twee uit scoorde hij de gelijkmaker op een honkslag van Yurdion Martie. Een dubbelspel eindigde de slagbeurt, maar de stand was 1-1.

De Oosterhoutse ploeg nam vervolgens de leiding in de 1e4. Dit keer begon Luuk Visser met een honkslag en stal ook het tweede honk. Hij bereikte het derde honk op een grounder van Berend Ruben en scoorde daarna op een honkslag van Onne van Gool.

In de zesde inning had Twins lopers op het eerste en tweede honk met twee uit. Dit keer sloot Shairon Martis af met een strikeout.

Twins voegde weer een punt toe in de 1e7. Jerzy van Gool en Marnix Ruben openden de slagbeurt met honkslagen, waarna ze opschoven op een opofferingsstootslag van Railison Bentura. Met het eerste honk op werd opzettelijk vier wijd gegeven aan Yurdion Martie om een gedwongen loop te creëren. Maar Van Gool scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Luuk Bun.

In de 1e8 werd Aaron de Groot de nieuwe pitcher voor Neptunus. Hij kreeg drie nullen op rij, waarvan twee strikeouts.

Nadat Neptunus de score had geopende in de eerste inning verzuimde de ploeg tot scoren te komen in de volgende slagbeurt. Met één uit kregen Rayshelon Carolina en Stijn van der Meer vier wijd. Met twee uit raakten de honken vol toen ook John Polonius vier wijd kreeg, maar de Tsjechische werper Filip Čapka sloot daarna af met drie slag voor Dwayne Kemp. En zo bleven in de tweede slagbeurt op rij drie lopers achter.

Čapka kreeg drie nullen op rij in de derde inning, waarna hij werd opgevolgd door Raf Cocu in de vierde. Nu met een 2-1 achterstand liet Neptunus in deze slagbeurt weer een loper achter in scoringspositie. Louie-Jay Sienders begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Rayshelon Carolina en een honkslag van Roger Bernadina, maar strandde op het derde honk.

In de zesde liet Neptunus opnieuw een loper achter op het derde honk. Met één uit kregen Rayshelon Carolina en Stijn van der Meer vier wijd, wat zorgde voor een nieuwe werperswissel. Simon Gross nam het over en hij zag Carolina het derde honk bereiken na een doorgeschoten bal, maar die strandde daar ook.

Met Twins Oosterhout nu op een 3-1 voorsprong in de achtste leek Neptunus nog altijd niet in staat iets terug te doen, maar sloeg plotseling toch toe. Enrique Hatma begon met een honkslag en Rayshelon Carolina kreeg vier wijd. Nadat volgende slagman Stijn van der Meer was uitgevangen werd linkshander Takuya Fukuda ingezet als nieuwe werper om het op te nemen tegen de links slaande Roger Bernadina. Hij sloeg de bal langs de rechtsveld-lijn voor een tweehonkslag en dat stelde zowel Hatma als de snelle Carolina in staat te scoren. En zo werd het een nieuwe wedstrijd, want de stand was nu 3-3. Bernadina was op de aangooi naar het infield opgeschoven naar het derde honk, maar daar bleef hij achter, want John Polonius werd uitgevangen en Dwayne Kemp kreeg drie slag.

Nadat Aaron de Groot drie nullen op rij had gekregen in de 1e9 kreeg Neptunus weer een kans de wedstrijd te beslissen, want het kreeg wederom de honken vol. Maar opnieuw wist de ploeg niet te scoren. Arthur Bonevacia begon met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Jayden Mohamed opschoof via een opofferingsstootslag van Christian Diaz. Een gedwongen loop werd opgezet via opzettelijk vier wijd voor Sheadion Jamanika. Enrique Hatma volgde inderdaad met een grounder, wat een gedwongen nul op het derde honk opleverde. Vervolgens raakten de honken vol doordat Rayshelon Carolina werd geraakt door een worp. Maar voor de derde keer liet de ploeg drie lopers achter en zo volgde dus een verlenging.

In de tiende gingen beide teams op rij uit. Aaron de Groot kwam tot drie slag op Luuk Bun en Luuk Visser. Takuya Fukuda schakelde Dwayne Kemp met drie slag uit. Voor Kemp was dit zijn vierde strikeout in de wedstrijd. Het komt niet vaak voor dat de veteraan-speler zo vaak drie slag krijgt in een wedstrijd. In de voorbije twee seizoenen kreeg hij slechts viermaal twee keer drie slag in één wedstrijd.

In de elfde werd Twins weer op rij uitgeschakeld, tewijl Neptunus één loper kreeg. Met één uit sloeg Christian Diaz een honkslag, maar een dubbelspel volgde.

Mike Groen gooide daarna in de 1e12 voor Neptunus en kreeg ook drie nullen op rij, waaronder tweemaal drie slag. In de laatste slagbeurt om tot scoren te komen werd ook Neptunus op rij uitgeschakeld door Fukuda. En dat maakte na drie uur en 37 minuten een einde aande wedstrijd.


...Shairon Martis en Filip Čapka waren de startende werpers voor Neptunus en Twins Oosterhout...

...Actie op de honken...
...Links: Rayshelon Carolina bereikt 3e honk na wilde worp in 2e inning, 3B Railison Bentura kan dat niet voorkomen...
...De toekijkers zijn 3B Coach Wim Martinus en 3B Umpire Marwin Kleinmoedig...
...Rechts: Marnix Ruben steelt het 3e honk; 3B Stijn van der Meer springt voor de bal...

...Links: Luuk Visser steelt het 2e honk in de 4e inning, 2B Dwayne Kemp wacht op de bal...
...Rechts: Onne van Gool slaat een honkslag waarop Visser het leidende punt scoort...

...Links: Christian Diaz slaat een infield-hit in de 7e inning, 1B Onne van Gool ontvangt de bal...
...Veteraan-umpire Olav Steijger volgt geconcentreerd de actie...
...Rechts: Roger Bernadina arriveert bij het 3e honk op de aangooi naar de plaat na zijn...
...2-run double, die voor een gelijke stand zorgt in de 8e inning; 3B Railison Bentura krijgt de bal...

...Raf Cocu, Simon Gross, Takuya Fukuda (Twins Oosterhout) en Aaron de Groot (Neptunus) gooiden vandaag allemaal in relief...

...Elvin Englentina en Marwin Kleinmoedig waren respectievelijk de Home Plate en 3B Umpire...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 3-3 (12 inn.)
123456789101112RHE
Twins Oosterhout001100100000-391
Curaçao Neptunus100000020000-391
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Filip Čapka334211

Raf Cocu2.1332--

Simon Gross, H (1)2-1222

Takuya Fukuda, BS (2)4.2313--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Shairon Martis753933

Aaron de Groot46----

Mike Groen12----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Elvin Englentina, 1B-Olav Steijger, 3B-Marwin Kleinmoedig.
Official Scorer-Vinze Otten.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Theo Jansen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:37 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Official Scorer Vinze Otten debuteert in de Hoofdklasse.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 15° C; windrichting noord; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 54%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.