Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juli 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Sem Robberse in spelersruil tussen Blue Jays en Cardinals
English

TORONTO, Ontario (Canada) / ST. LOUIS, Missouri (USA) - De Nederlandse werper Sem Robberse zal zijn profloopbaan voortzetten in de organisatie van St. Louis Cardinals. Op zondag (30 juli) maakte de rechtshander deel uit van een spelersruil tussen Toronto Blue Jays en St. Louis.

Met de deadline voor spelersruilen in zicht (1 augustus, 18:00 lokale tijd oostkust) zijn er verschillende 'trades' geweest in de voorbije dagen, waaronder een paar grote namen.

...Sem Robberse in actie voor Quick Amersfoort in de...
...Hoofdklasse tijdens het seizoen 2019...
(© Foto: Robert Bos)
Op zondag trok Toronto reliever Jordan Hicks aan van St. Louis in ruil voor Sem Robberse en Adam Kloffenstein, beiden rechtshanders en talenten in de Toronto-organisatie. De hardgooiende Hicks is een welkome aanwinst in de Blue Jays-bullpen, want hij heeft tot nu toe een sterk seizoen voor Cardinals met 59 keer drie slag in 49 2/3 inning en kreeg acht saves op zijn naam. Op het moment moet Toronto het doen zonder hun geblesseerde closer Jordan Romano.

Robberse staat genoteerd als het nummer 7 talent in de Toronto-organisatie en wordt gezien als iemand die in de toekomt in de Major League kan gooien. Tot nu toe dit seizoen gooide de 21-jarige Robberse voor New Hampshire Fisher Cats, het Double-A team van Blue Jays. In 18 wedstrijden (allemaal starts) was hij 3-5 met 86 strikeouts in 88 2/3 inning en een 4.06 ERA, terwijl hij maar 33 keer vier wijd weggaf. Na op zondag te zijn geruild werd Robberse ingedeeld bij Memphis Redbirds, het Triple-A team van Cardinals.

Eerder deze maand was Robberse geselecteerd als één van de werpers voor de Futures All-Star Game in Seattle.

Robberse tekende een profcontract bij Toronto in juli 2019. In zijn vier professionele seizoenen (er was geen Minor League-seizoen in 2020 vanwege de COVID-19 pandemie) is Robberse 14-19 in 66 wedstrijden met 282 strikeouts in 299 innings.

Kloffenstein gooide eveneens voor New Hampshire dit seizoen als één van de startende werpers. Hij was 5-5 met een 3.24 ERA en 105 strikeouts in 89 innings. Net als Robberse werd ook Kloffenstein ingedeeld in het Triple-A team van St. Louis in Memphis. Met hun strikeouts voerden Kloffenstein en Robberse het Memphis-team aan.

Robberse gooide zijn laatste wedstrijd voor New Hamphire afgelopen woensdag toen hij de starter was tegen Hartford Yard Goats (Colorado Rockies). Hij schakelde toen acht slagmensen met drie slag uit en kreeg zeven honkslagen en vier punten tegen in vijf innings. Robberse moest de vier punten allemaal toestaan in de vijfde, maar toen hij werd afgelost in de zesde stond New Hampshire met 6-4 voor. De bullpen kon de voorsprong niet vasthouden, want de ploeg verloor uiteindelijk met 9-8 in elf innings.

Sem Robberse, die zijn loopbaan begon bij Red Caps in Leusden, maakte zijn Hoofdklasse-debuut tijdens het seizoen 2018 toen hij in zes wedstrijden (drie starts) gooide voor HCAW. Hij was 1-3 met een 1.80 ERA en had twaalf strikeouts in twintig innings op de heuvel voor de Bussumse ploeg. In het seizoen 2019 gooide Robberse in negen wedstrijden (allemaal starts) voor Quick Amersfoort en was 6-3 met een 1.83 ERA en 62 strikeouts. Hij tekende vervolgens in juli van dat jaar bij Toronto Blue Jays en maakte kort daarna zijn profdebuut. Sem's broer Mees Robberse komt dit seizoen in de Hoofdklasse uit voor DSS/Kinheim nadat hij in de voorgaande twee seizoenen speelde voor Quick Amersfoort.

Bij Memphis wordt Robberse teamgenoot van infielder Richie Palacios, die op 16 juni naar St. Louis werd geruild door Cleveland Guardians. In maart nam Palacios, net als zijn broer Josh, met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic. Josh Palacios begon het sejzoen in Triple-A, maar werd begin mei toegevoegd aan het Major League-team van Pittsburgh Pirates. Hij werd op 17 juli teruggestuurd naar Triple-A, maar werd afgelopen vrijdag weer opgeroepen. Op zondag vierde Palacios zijn 28e verjaardag met het slaan van een 2-run, walk-off homerun in de tiende inning voor Pitttsburgh in een 6-4 winst tegen Philadelphia Phillies.

Naast de ruil van Jordan Hicks naar Toronto, ruilde St. Louis ook de linkshandige starter Jordan Montgomery op zondag. Hij werd geruild naar Texas Rangers samen met reliever Chris Stratton in ruil voor twee werpers en een infielder, waaronder twee Minor League-talenten. Montgomery is dit seizoen 6-9 met 108 strikeouts. Op zaterdag voegde Texas nog een starter toe, want veteraan-rechtshander Max Scherzer kwam over van New York Mets. In zijn lange loopbaan, die begon in 2008, won Scherzer driemaal de Cy Young Award en gooide hij meer dan 3.300 keer drie slag. New York Mets ruilde niet alleen Scherzer, de ploeg ruilde ook pitcher David Robertson op vrijdag naar Miami Marlins.

Sinds afgelopen dinsdag zag Los Angeles Dodgers outfielder/infielder Kiké Hernández komen van Boston Red Sox, korte stop Amed Rosario van Cleveland Guardians, startende pitcher Lance Lynn en reliever Joe Kelly van Chicago White Sox. Hernández en Kelly speelde eerder ook al voor Los Angeles.

(30 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.