Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 januari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus versterkt zich met Duitse international Vincent Ahrens
English

ROTTERDAM - CuraÁao Neptunus heeft de Duitse catcher Vincent Ahrens toegevoegd aan de ploeg voor het komende seizoen 2024, zo maakte de Rotterdamse club bekend op woensdag (27 december). De 30-jarige Ahrens komt uit voor de Duitse Nationale Ploeg en heeft in tien seizoenen voor Bonn Capitals gespeeld.

...Vincent Ahrens in actie voor Bonn Capitals tijdens...
...het European Champions Cup-toernooi 2023...
(© Foto: Henk Seppen)
In een persbericht stelt Neptunus dat het de selectie voor 2024 rond heeft met de komst van Ahrens en meldt ook het volgende: ,,De Duits international zal naar verwachting de eerste keus zijn als catcher, maar is daarnaast ook als outfielder inzetbaar. Ahrens vervangt Amerikaan Tony Krueger, die afgelopen seizoen catcher was in Rotterdam. Krueger gaat zich richten op zijn maatschappelijke carriere en keert niet terug naar Nederland''.

Het persbericht gaat als volgt verder: ,,De komst van Ahrens sluit een drukke overschrijvingsperiode af, waarin Neptunus onder meer afscheid moest nemen van vier Nederlands internationals. Eerder al werd de komst van ervaren spelers als Jesse Aussems en Kevin Dirksen bevestigd. Met het toevoegen van Vincent Ahrens is de line-up van CuraÁao Neptunus op papier ook in 2024 zeer sterk. Samen met de goede pitchingstaf heeft Greg Muller daarmee alle ingrediŽnten in huis om in zijn tweede jaar als manager opnieuw een gooi te doen naar de felbegeerde 20e landstitel''.

Vorig seizoen eindigde Neptunus op een gedeelde eerste plaats met (toen nog regerend landskampioen) HCAW in de eerste helft van de reguliere competitie en kreeg de eerste plek op basis van het onderling resultaat. In de hierna volgende Top-4 Poule eindigde Neptunus eveneens op de eerste plaats. Daarna kwam Neptunus tot een 'sweep' tegen HCAW in de best-of-three Wild Card Top Series, waarna Twins Oosterhout via een '3-game sweep' werd uitgeschakeld in de best-of-five Play-Offs om zich te plaatsen voor de allesbeslissende Holland Series. Maar in de Kampioensreeks verloor Neptunus de best-of-seven (4-3) (opnieuw) tegen Amsterdam Pirates. De laatste keer dat Neptunus de titel veroverde was in 2018. Daarna bereikte Neptunus jaarlijks de Holland Series, maar stond elke keer met lege handen. De ploeg verloor van Amsterdam Pirates in 2019, 2021 en 2023 en van HCAW in 2022. In de Holland Series 2020 had Neptunus de eerste twee wedstrijden tegen Pirates verloren toen de Finale werd afgebroken vanwege nieuwe maatregelen tijdens de coronavirus-pandemie (COVID-19). Er werd dat jaar geen kampioen gekroond.

Na afloop van vorig seizoen vertrokken rechtshandige werpers Jayden Gonesh, Mike Groen en Kevin Kelly, korte stop John Polonius en outfielder Roger Bernadina allemaal, net zoals de al genoemde catcher Tony Krueger. Groen, Kelly, Polonius en Bernadina speelden allemaal in het Nederlands Honkbal Team. Groen zal in 2024 spelen voor DSS/Kinheim, terwijl Kelly zal gooien voor San Marino in de hoogste Italiaanse competitie. Waar Gonesh en Bernadina zullen spelen is niet bekend. Aanvankelijk zou rechtshander Orlando Yntema, die in de voorbije seizoenen werd geplaagd door blessures, stoppen. Echter, later werd aangekondigd dat de veteraan-werper in 2024 weer bij de ploeg zal zijn.

Naast infielder Jesse Aussems (RCH-PinguÔns) en outfielder Kevin Dirksen (HCAW) zag Neptunus ook rechtshanduge pitcher Koen Postelmans (Twins Oosterhout) komen. Ook werden drie spelers uit het tweede team, Neptunus Tridents, aan de hoofdmacht toegevoegd.

De links slaande Vincent Ahrens speelde in de Bundesliga.1, de hoogste Duitse competitie, sinds 2009, het jaar waarin hij op 15-jarige leeftijd debuteerde en toen ťťn slagbeurt kreeg in de ploeg van Cologne Cardinals in zijn geboortestad Keulen. Hij werd een meer reguliere speler vanaf het volgende seizoen.

Na afloop van het seizoen verhuisde Ahrens naar Bonn Capitals voor wie hij tot en met vorig jaar speelde, met uitzondering van het seizoen 2020. Als speler in de Bonn-ploeg was Ahrens de eerste catcher. Zijn slaggemiddelde steeg naar .326 in 2014 en .318 in het seizoen 2015. Ahrens sloeg ook boven de .300 in 2017 toen hij afsloot met een .310 slaggemiddelde, maar hij speelde in dat seizoen in slechts twaalf wedstrijden, waarin hij twee homeruns sloeg. In het volgende seizoen sloeg Ahrens .309 en had het tweede hoogste aantal in het Bonn-team met 21 binnengeslagen punten.

In 2020 speelde Vincent Ahrens in de Italian Baseball League voor T&A San Marino Titans. Daar was Ahrens voornamelijk eerste honkman en speelde in 16 wedstrijden, waarin hij .220 sloeg, viermaal scoorde en ook vier punten binnensloeg.

Ahrens keerde daarna terug naar Bonn en speelde weer voor de ploeg sinds 2021. In 2022 werd hij met Bonn voor de tweede keer Duits kampioen, de eerste titel kwam in 2018.

Met Bonn Capitals nam Ahrens deel aan vier Europese Beker-toernooien. In 2018 in het toernooi om de CEB Cup, waarin Bonn de Finale verloor tegen Borgerhout Squirrels (BelgiŽ) met 2-0.

In 2021, 2022 en 2023 speelde Ahrens met Bonn in het toernooi om de European Champions Cup. In het eerste toernooi in 2021 bereikte Ahrens de Finale, maar de Duitsers verloren toen met 6-4 van het Italiaanse Parma Angels. In 2022 organiseerde Bonn Capitals het evenement en veroverde de derde plaats via een 6-3 winst tegen T&A San Marino Titans. In dat duel sloeg Ahrens 2-uit-3. Vorig jaar, in Amsterdam (Nederland), eindigde Bonn op de vierde plaats na een 12-6 nederlaag tegen Amsterdam Pirates, dat het toernooi toen samen organiseerde met het Bussumse HCAW. Dit keer sloeg Ahrens 2-uit-5 in het laatste duel.

Sinds 2018 speelde Ahrens ook voor het Duitse Nationale Team. In dat jaar nam hij met Duitsland deel aan de Haarlemse Honkbal Week in Haarlem en sloeg .389. Later in 2018 reisde Ahrens wederom naar Nederland, dit keer voor deelname aan de Super6 in Hoofddorp.

Ahrens, die een verdedigend solide catcher is, nam deel aan twee Europese Kampioenschappen met Duitsland. In 2021, in ItaliŽ, eindigde Duitsland op de negende plaats. Vorig jaar, in TsjechiŽ, stond Duitsland tegenover Nederland in de wedstrijd om het brons. Duitsland verloor de wedstrijd met 5-4 in 10 innings, zodat de ploeg op de vierde plek eindigde. In het toernooi van 2023 sloeg Ahrens .333 en voerde de Duitse ploeg aan met acht binnengeslagen punten. Hij sloeg zeven honkslagen, waaronder twee tweehonkslagen en twee homeruns.

(2 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.