Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 februari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao met lege handen in tweede duel Caribbean Series
English

MIAMI, Florida (USA) - Curaçao Suns kwam in de tweede wedstrijd van de 66e editie van de Caribbean Series (Serie del Caribe) tekort. Op vrijdag (2 februari) verloor de ploeg met 7-3 van Federales de Chiriquí, de kampioen van de Liga Profesional de Béisbol de Panamá. Curaçao opende het jaarlijkse evenement op donderdag met een 6-5 overwinning tegen Naranjeros de Hermosillo uit Mexico.

Dit jaar wordt het jaarlijkse evenement gehouden in Miami, Florida (USA), waar alle wedstrijden worden gespeeld in LoanDepot Park, de thuishaven van Miami Marlins.

Zeven teams nemen deel aan het toernooi van dit jaar, allemaal kampioenen van hun respectievelijke profcompetities: Criollos de Caguas (Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente, Puerto Rico), Curaçao Suns (Curaçao Professional Baseball), Federales de Chiriquí (Liga Profesional de Béisbol de Panamá), Gigantes de Rivas (Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua), Naranjeros de Hermosillo (Liga Mexicana del Pacifico, Mexico), Tiburones de La Guaira (Liga Venezolana de Béisbol Profesional, Venezuela) en Tigres del Licey (Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, Dominicaanse Republiek).

Op vrijdag opende Panama de score met een onverdiend punt in de eerste helft van de derde inning op starter Juan Carlos Sulbaran. Lead-off hitter Johnny Yussef Santos bereikte het honk na een fout en kwam in scoringspositie na een one-out single van Joshwan Wright. Met twee uit scoorde Santos op een 2-out single van Ivan Aaron Herrera.

De Panamese voorsprong was van korte duur, want Curaçao kwam langszij in de 2e3. Met één uit kreeg Ademar Rifaela vier wijd, schoof op naar het derde honk op een hierna volgende honkslag van Wladimir Balentien en scoorde op een opofferingsslag van Sharlon Schoop.

Panama hernam de leiding in de vijfde. Met één uit sloeg Ricardo Cespedes een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Eric Mendez Matos nam het over van Juan Carlos Sulbaran, maar hij stelde Cespedes in staat het derde honk te bereike via een wilde worp. Met twee uit kreeg Mendez een RBI-single tegen van Allen Córdoba.

...Wladimir Balentien homerde weer voor...
...Curaçao; Op de foto speelt hij voor Nederland...
...tijdens de Honkbal Week Haarlem 2022...
(© Photo: Henk Seppen)
Curaçao kreeg een kans om zelf ook weer tot scoren te komen in de eigen vijfde inning, maar verzuimde dat te doen. Hendrik Clementina begon met een honkslag en Roger Bernadina kreeg daarna vier wijd. Met deze twee lopers op de honken werd Fernando Perez ingezet als nieuwe werper voor Panama. Hij zag beide lopers succesvol opschuiven na een opofferingsstootslag van Jurickson Profar. Vervolgens raakten de honken vol nadat Didi Gregorius werd geraakt door een worp. Maar de drie lopers bleven achter, want volgende slagmensen Jonathan Schoop en Ademar Rifaela gingen beiden uit via een pop-fly in fout gebied.

Panama voegde daarna nog eens drie punten toe in de 1e6. Met één uit raakte Mendez Rubén Tejada met een worp en werd daarna opgevolgd door Wendell Floranus. Die raakte volgende slagman Johan Camargo ook met een worp en kreeg daarna een puntscorende tweehonkslag tegen van Jean Arnaez. Met lopers op het tweede en derde honk zorgde een grounder voor de tweede uit. Er volgde een nieuwe werperswisssel, want Alexander Rodrigruez nam het over van Floranus, maar hij werd begroet met een 2-run single van Ricardo Cespedes, wat de stand opvoerde naar 5-1.

Curaçao pakte een punt terug toen Wladimir Balentien de 2e6 opende met een homerun. De 39-jarige veteraan homerde ook in de eerste wedstrijd tegen Mexico. Hierna kreeg Curaçao nog lopers op het tweede en derde honk. Nadat Balentien had gehomerd kreeg Sharlon Schoop vier wijd en kwam in scoringspositie na een wilde worp. Met één uit kreeg Hendrik Clementina vier wijd en volgde een werperswissel. Nieuwe werper Ronald Ramirez kreeg lopers op het tweede en derde honk na een grounder van Roger Bernadina. Maar een grounder van Jurickson Profar eindigde daarna de slagbeurt.

Panama scoorde weer een volgend punt in de zevende inning op nieuwe werper Shea Spitzbarth, die een lead-off homerun van Ivan Aaron Herrera moest incasseren.

In de achtste kwam Panama weer tot scoren, nadat lead-off hitter Johnny Yussef Santos werd geraakt door een worp en scoorde na een fout met twee uit.

Met een 7-2 achterstand scoorde Curaçao het laatste punt in de 2e9. Met één uit sloeg Jurickson Profar een honkslag. Met twee uit bereikte Profar het tweede honk via velderskeus (fielder's indifference), waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Jonathan Schoop. Die strandde op het tweede honk, want een volgende grounder van Ademar Rifaela maakte een einde aan de inning en de wedstrijd.

(2 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.