Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 februari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao incasseert tweede nederlaag in Caribbean Series
English

MIAMI, Florida (USA) - Curaçao Suns heeft voor de tweede keer verloren in de 66e editie van de Caribbean Series (Serie del Caribe) op zaterdag (3 februari). Op Dag 3 van het jaarlijkse evenement verloor Curaçao met 4-2 van Tiburones de La Guaira, de kampioen van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional.

Curaçao opende het jaarlijkse evenement op donderdag met een 6-5 overwinning tegen Naranjeros de Hermosillo uit Mexico. Op vrijdag verloor de ploeg met 7-3 van Federales de Chiriquí uit Panama. Curaçao heeft op zondag geen wedstrijd op het programma staan.

Dit jaar wordt het jaarlijkse evenement gehouden in Miami, Florida (USA), waar alle wedstrijden worden gespeeld in LoanDepot Park, de thuishaven van Miami Marlins. Zeven teams nemen deel aan het toernooi van dit jaar, allemaal kampioenen van hun respectievelijke profcompetities: Criollos de Caguas (Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente, Puerto Rico), Curaçao Suns (Curaçao Professional Baseball), Federales de Chiriquí (Liga Profesional de Béisbol de Panamá), Gigantes de Rivas (Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua), Naranjeros de Hermosillo (Liga Mexicana del Pacifico, Mexico), Tiburones de La Guaira (Liga Venezolana de Béisbol Profesional, Venezuela) en Tigres del Licey (Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, Dominicaanse Republiek).

Op zaterdagmiddag keek Curaçao halverwege de derde inning al tegen een snelle 4-1 achterstand aan en slaagde er niet in om terug te komen en het duel om te draaien.

...Scott Prins als pitcher voor Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
De Venezolaanse vertegenwoordiger sloeg al snel toe in de eerste helft van de eerste inning op starter Scott Prins. Vorig jaar werd de rechtshander landskampioen met Amsterdam Pirates. Dit jaar zal Prins voornamelijk spelen voor Ottawa Titans (waar hij in november tekend) in de professionele Frontier League, een Independent League met teams in zowel Canada als de USA. Bij Ottawa zal Prins teamgenoot zijn van Sicnarf Loopstok, die ook zijn teamgenoot is geweest bij Amsterdam Pirates.

Delano Selassa, infielder/outfielder van HCAW, zal eveneens in deze competitie spelen voor Québec Capitales, waar hij in oktober tekende. Beiden blijven ook gerechtigd uit te komen voor respectievelijk Pirates en HCAW in het eerste deel van het Nederlandse Hoofdklasse-seizoen voor hun vertrek, want het Frontier League-seizoen begint op 9 mei. Na afloop van het seizoen kunnen Prins en Selassa zich weer bij Pirates en HCAW voegen voor het 'postseason'. Vorig jaar eindigde het Frontier League-seizoen half september. Infielder Juremi Profar zal dit jaar ook weer in de Frontier League spelen. Hij speelt voor Lake Erie Crushers waar hij in november naar werd geruild door Québec Capitales. Vorig jaar speelden infielder Junior Martina en outfielder Jiandido Tromp eveneens in deze league, maar hun contracten werden niet vernieuwd.

In Curaçao's wedstrijd op zaterdag tegen de Venezolanen kreeg Prins een lead-off single tegen van Alexi Amarista. Met één uit moest Prins een homerun incasseren van Ramón Flores. Hierna schakelde Prins voormalige Major Leaguers Yasiel Puig en Wilson Ramos met drie slag uit, maar Curaçao keek tegen een snelle 2-0 achterstand aan.

Curaçao pakte één punt terug in de tweede inning op starter Luis Martinez. Hij raakte lead-off hitter Wladimir Balentien met een worp en stelde hem daarna in staat op te schuiven naar het tweede honk via een wilde worp. Balentien bereikte vervolgens het derde honk op een grounder van Ademar Rifaela en scoorde op een hierna volgende grounder van Jonathan Schoop.

Maar Venezuela antwoordde onmiddellijk met nog eens twee punten in de 1e3. Prins begon met vier wijd voor lead-off hitter Ehire Adrianza en kreeg daarna een one-out single tegen van Wilfredo Tovar. Dat eindigde de middag op de heuvel voor Prins, die werd opgevolgd door Arlison Rodriguez. Die zag de twee lopers een double steal uitvoeren, waarna hij de honken vol kreeg na vier wijd voor Ramón Flores. Hierna gooide Rodriguez ook vier wijd op Yasiel Puig en dat zorgde voor een punt. Een volgend punt werd hierna gescoord op een 'force play-grounder' van Wilson Ramos. Dat werd gevolgd door een nieuwe werperswissel, want Franklin Van Gurp beklom nu de heuvel met nu een 4-1 voorsprong voor Venezuela. Hij gooide een wilde worp, maar Flores, die probeerde te scoren, werd op de thuisplaat uitgeschakeld, wat een einde maakte aan de slagbeurt.

In de 2e3 halveerde Curaçao de achterstand weer. Hendrik Clementina opende met een driehonkslag en scoorde daarna op een wilde worp. Met één uit sloegen Roger Bernadina en Jurickson Profar een honkslag, maar zij bleven achter.

En dat maakte ook een einde aan het scoren, want de volgende zes innings bleven puntloos.

Venezuela kreeg nog maar één loper in scoringspositie in de vijfde inning op Van Gurp. Relievers Wendell Floranus (6e), Nelmerson Angela (7e-8e) en Anthony Herrera (8e-9e) kwam niet in de problemen.

Curaçao werd op rij uitgeschakeld in de vierde en vijfde inning, maar kreeg weer een scoringskans in de zesde op nieuwe pitcher Angel Padron. Jurickson Profar begon met een honkslag en Didi Gregorius werd daarna geraakt door een worp. Echter, de laatste werd uitgeschakeld toen volgende slagman Wladimir Balentien in een dubbelspel sloeg. Met Profar op het derde honk kreeg Ademar Rifaela vier wijd. Jorgan Cavanerio nam daarna de pitching over en sloot af met drie slag voor Jonathan Schoop.

Nadat de Venezolaanse verdediging wederom een dubbelspel had gemaakt in de zevende kreeg Curaçao nog een laatste honkloper in de negende. Closer Arnaldo José Hernandez kreeg een lead-off single tegen van Wladimir Balentien. Zijn pinch-runner Edmond Americaan strandde op het eerste honk, want Hernandez schakelde de volgende drie slagmensen op rij uit.

(3 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.