Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 januari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Richie Palacios geruild naar Tampa Bay Rays
English

ST. PETERSBURG, Florida / ST. LOUIS, Missouri (USA) - Outfielder Richie Palacios is op vrijdag (5 januari) geruild naar Tampa Bay Rays door St. Louis Cardinals, voor wie hij sinds juni vorig jaar speelde. In maart vorig jaar debuteerde Palacios in het Nederlands Team en nam toen deel aan de World Baseball Classic.

...Richie Palacios aan slag voor het...
...Nederlands Team in 2023 tijdens de...
...World Baseball Classic in Taiwan...
(© Foto: Henk Seppen)
De 26-jarige Palacios werd geboren in Brooklyn, New York (USA), net zoals zijn broer Josh Palacios, die twee jaar ouder is. Doordat hun moeder Lianne werd geboren op Curaçao zijn beiden gerechtigd uit te komen voor Nederland. Beiden debuteerden in recente jaren in de Major League.

Richie Palacios maakte zijn debuut tijdens het seizoen 2022. Hij speelde toen in 54 wedstrijden voor Cleveland Guardians en sloeg toen 26 honkslagen, waaronder zes tweehonkslagen. Palacios sloeg .232 en had 10 RBI's. In maart vorig jaar werd de outfielder ingedeeld in Triple-A en in begin juni werd Palacios 'designated for assignment'. Kort daarna werd hij geruild naar St. Louis Cardinals, die hem indeelden in hun Triple-A team, Memphis Redbirds. Een maand later, op 17 augustus, werd Palacios opgeroepen naar het Major League-team en maakte hij zijn rentree op het hoogste niveau. In het restant van het seizoen 2023 speelde Palacios in 32 wedstrijden en produceerde 24 honkslagen, waaronder zes tweehonkslagen en zes homeruns. Hij scoorde negen punten er sloeg er 16 binnen.

Op 5 januari ruilde St. Louis Palacios naar Tampa Bay Rays voor rechtshandige werper Andrew Kittredge. Momenteel staat hij op het 40-man roster van zijn nieuwe club.

Josh Palacios, eveneens een outfielder, speelde in 13 wedstrijden voor Toronto Blue Jays in 2021. Nadat hij in april 2022 was 'designated for assignment' werd hij vier dagen later overgenomen door Washington Nationals. Palacios speelde in 29 wedstrijden voor Washington tijdens het seizoen 2022. In december 2022 werd Palacios, die toen op een Minor League-roster stond, overgenomen door het Triple-A team van Pittsburgh Pirates. 2023 was zijn meest productieve seizoen tot nu toe, want hij speelde in 91 wedstrijden voor Pittsburgh en sloeg .239 met 59 honkslagen, waaronder tien homeruns. Op het moment staat hij op het 40-man roster van Pittsburgh voor het komende seizoen.

Op 21 augustus vorig jaar speelden de Palacios-broers voor het eerst tegen elkaar op Major League-niveau. Op die dag homerde Josh en sloeg vijf punten binnen voor Pittsburgh in een 11-1 winst, terwijl Richie werd ingezet als pinch-hitter voor St. Louis en een honkslag afleverde. De volgende dag waren beiden de startende midvelder voor hun respectievelijke club. Voor aanvang van de wedstrijd mochten zij de line-up formulieren overhandigen aan de Home Plate Umpire. In deze wedstrijd sloeg Richie zijn eerste Major League-homerun op wat ook nog de verjaardag was van zijn vader Richard, die als bezoeker aanwezig was, net als hun moeder Lianne.

In het Winterseizoen 2022-2023 speelden Richie en Josh samen voor Indios de Mayaguez in Puerto Rico, waar ze de Kampioenstitel veroverden.

In januari vorig jaar maakten de Palacios-broers deel uit van de voorselectie van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic. Ze maakten daarna hun Oranje-debuut in een aantal oefenwedstrijden en speelden hun eerste officiële interlands tijdens de Classic in Taiwan. Josh nam deel aan alle vier wedstrijden die de ploeg speelde, drie daarvan als rechtsvelder, één als pinch-runner. Richie kwam uit in één wedstrijd als designated hitter. In drie wedstrijden sloeg Josh 1-uit-9 (.111), scoorde eenmaal, sloeg één punt binnen en kreeg driemaal drie slag. Richie sloeg 0-uit-3 met een strikeout in zijn enige wedstrijd.

Voor het Nederlands Team eindigde de Classic in een grote teleurstelling, want de ploeg werd verrassend al in de Eerste Ronde uitgeschakeld. In de voorgaande twee edities in 2013 en 2017 had de ploeg zich geplaatst voor de Halve Finale.

(5 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.