Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 februari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao herstelt zich en wint weer in Caribbean Series
English

MIAMI, Florida (USA) - Na de voorgaande twee wedstrijden te hebben verloren herstelde Curaçao Suns zich en kwam voor de tweede keer tot winst op de 66e editie van de Caribbean Series (Serie del Caribe) op maandag (5 februari). Na een vrije dag op zondag won Curaçao met 6-3 op Dag 5 van het jaarlijkse evenement tegen Gigantes de Rivas, de kampioen van de Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua).

Curaçao opende het jaarlijkse evenement op donderdag met een 6-5 overwinning tegen Naranjeros de Hermosillo uit Mexico. Op vrijdag verloor de ploeg met 7-3 van Federales de Chiriquí uit Panama. De volgende dag verloor Curaçao met 4-2 van Tiburones de La Guaira uit Venezuela.

Na de overwinning van vandaag deelt Curaçao de vierde plaats met Tigres de Licey, maar neemt de vierde plek in op basis van een betere Team Quality Balance. Op dindag ontmoet Curaçao de Dominicaanse kampioen. Op woensdag sluit Curaçao de voorronde af tegen Criollos de Caguas, dat momenteel op de tweede plaats staat. De vier beste ploegen gaan door naar de Halve Finales.

Dit jaar wordt het jaarlijkse evenement gehouden in Miami, Florida (USA), waar alle wedstrijden worden gespeeld in LoanDepot Park, de thuishaven van Miami Marlins. Zeven teams nemen deel aan het toernooi van dit jaar, allemaal kampioenen van hun respectievelijke profcompetities: Criollos de Caguas (Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente, Puerto Rico), Curaçao Suns (Curaçao Professional Baseball), Federales de Chiriquí (Liga Profesional de Béisbol de Panamá), Gigantes de Rivas (Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua), Naranjeros de Hermosillo (Liga Mexicana del Pacifico, Mexico), Tiburones de La Guaira (Liga Venezolana de Béisbol Profesional, Venezuela) en Tigres del Licey (Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, Dominicaanse Republiek).

Op maandag keek Curaçao aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan halverwege de vierde inning, maar draaide het duel daarna ok via twee 3-run rallies.

...Shairon Martis was de winnende werper...
...Op de foto gooit hij voor Nederland tijdens...
...de Honkbal Week Haarlem in 2022...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste helft van de tweede inning opende Nicaragua de score met één punt op starter Shairon Martis. Met twee uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Francisco Peguero, gevolgd door een RBI-double van Elian Miranda.

Nicaragua verdubbelde de voorsprong in de vierde inning, opnieuw met twee uit. Martis kreeg een lead-off double tegen van Enmanuel Garcia, die opschoof naar het derde honk na een vangbal. Met twee uit scoorde Garcia op een tweehonklslag van Francisco Peguero.

Curaçao kreeg als eerste een honkloper in de tweede helft van de eerste inning nadat Martis drie nullen op rij had gekregen. Met één uit sloeg Jurickson Profar een honkslag, maar met twee uit ging hij uit bij een steelpoging. Curaçao werd op rij uitgeschakeld in de tweede en liet een loper achter op het eerste honk in de derde.

Met een 2-0 achterstand sloeg Curaçao toe met drie punten in de 2e4 op starter Pedro Torrez. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Jurickson Profar, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Wladimir Balentien, die momenteel de beste slagman in het toernooi is. Volgende slagman Didi Gregorius plaatste een opofferingsstootslag. De Nicaraguaanse verdediging koos ervoor een voorgaande loper proberen uit te maken, maar iedereen was safe. Met de honken vol werd een line drive van Jonathan Schoop gevangen. Hierna scoorde Profar op een force play-grounder van Sharlon Schoop, die resulteerde in de uitschakeling van Gregorius op het tweede honk. Curaçao kreeg de honken opnieuw vol na vier wijd voor Hendrik Clementina. Juremi Profar volgde met een honkslag die Balentien en Schoop in staat stelde te scoren en dat leverde Curaçao een 3-2 voorsprong op. Een werperswissel volgde, maar Curaçao had de wedstrijd omgedraaid.

Curaçao voegde nog eens drie punten toe in de zesde op reliever Jesus Linarez. Didi Gregorius opende met een honkslag en met één uit sloeg ook Sharlon Schoop een honkslag. Zij scoorden toen volgende slagman Hendrik Clementina homerde en dat maakte er een 6-2 stand van.

Na een punt te hebben moeten toestaan in de tweede en vierde inning kwam Shairon Martis niet meer in de problemen en gooide daarna vier sterke innings. Hij kreeg drie nullen op rij in de vijfde, zag Nicaragua eeb loper achterlaten op het eerste honk in de zesde, waarna hij weer drie opeenvolgende nullen kreeg in de zevende en achtste inning.

Met Curaçao op een 6-2 voorsprong nam Anthony Herrera het over van Martis in de negende en kreeg het derde Nicaraguaanse punt tegen. Herrera kreeg een lead-off double tegen van Raudy Read, wiens pinch-runner Benjamin Alegria opschoof naar het derde honk na een honkslag van Cheslor Cuthbert. Hierna sloeg Francisco Peguero in een dubbelspel, maar dat stelde ook Alegria in de gelegenheid te scoren. Nadat volgende slagman Elian Miranda een honkslag sloeg, volgde een werperswissel. Kevin Kelly beklom hierna de heuvel en kreeg een 'game-ending grounder'.

(5 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.