Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Crocetta Parma)

HCAW voegt Arubaanse werper Nigel Calmes toe aan ploeg
English

BUSSUM - HCAW heeft een nieuwe werper toegevoegd aan hun pitching-staf. Op zaterdag (4 mei) startte rechtshander Nigel Calmes voor de Bussumse ploeg in de derde en laatste wedstrijd van de reeks tegen Curaçao Neptunus. Op zondagavond (5 mei) meldde HCAW via een persbericht officiëel de komst van de Arubaanse werper.

...Nigel Calmes in 2023...
...bij Crocetta in Italië...
(© Foto: Crocetta Parma)
In de thuiswedstrijd op zaterdag gooide Calmes de eerste twee innings voor HCAW, waarin hij één slagman met drie slag uitschakelde en tweemaal vier wijd weggaf. Hij kreeg ook vier honkslagen tegen en vier punten (drie verdiend) en was de verliezende werper. Neptunus won met 7-1 en completeerde daarmee een '3-game sweep'.

HCAW is in de komende speelronde in de Hoofdklasse vrij.

In het persbericht meldde HCAW dat de 24-jarige Nigel Calmes eerder in de week, op dinsdag, was gearriveerd. Bovendien werd geschreven dat Calmes in vijf seizoenen (2018-2022) professioneel actief is geweest in de organisatie van Tampa Bay Rays. Vorig jaar speelde hij in zowel Canada als Italië.

In 2022 kwam Calmes uit voor het Nederlands Under-23 Team tijdens the Wereldkampioenschap Under-23 in Taiwan. Onder zijn teamgenoten toen en nu bij HCAW waren Jair van Borkulo en Jeandro Tromp. In het Under-23 Team speelde destijds ook Delano Selassa. Hij speelt eveneens voor HCAW, maar hij vertrok iets meer dan een week geleden naar Canada, waar hij later deze week begint aan een professioneel avontuur in een Independent League.

Op 1 april 2018 werd Nigel Calmes als catcher gecontracteerd door Tampa Bay Rays op 18-jarige leeftijd. Later dat jaar maakte hij zijn profdebuut en speelde in Tampa Bay's Rookie League-team in de Dominicaanse Republiek. Hij speelde toen in 33 wedstrijden en sloeg .248 met 16 binnengeslagen punten.

In het siezoen 2019 speelde Calmes wederom in de Rookie League. Dit keer speelde hij in beide ploegen van Tampa Bay die spelen in de Domincaanse Republiek. In 43 wedstrijden sloeg Calmes .230 met acht RBI's.

Nadat het Minor League-seizoen in 2020 was afgelast vanwege de coronavirus-pandemie keerde Calmes in 2021 terug. Dit keer als werper. In 2021, wederom in het Rookie League-team in de Dominicaanse Republiek, gooide Calmes in 15 wedstrijden als reliever. Hij was 2-2 met één save en een 1.00 ERA en kwam tot 31 keer drie slag in 27 innings, terwijl hij slecht zevenmaal vier wijd gooide.

Tijdens het seizoen 2022 kwam Calmes in slechts drie wedstrijden in actie als reliever in Tampa Bay's Rookie League-team in Florida. Hij was 0-0 en gooide in maar 2 2/3 inning.

Vorig jaar gooide Nigel Calmes in vier wedstrijden voor Ottawa Titans in de Frontier League, wat een Independent League is. Hij gooide in 5 1/3 inning voor de Canadese ploeg, waar hij teamgenoot was van Sicnarf Loopstok, die in de Hoofdklasse heeft gespeeld voor Amsterdam Pirates.

Calmes gooide vorig jaar ook voor Farma Crocetta in de Italiaanse Serie A. Hij gooide in negen wedstrijden (vijf starts) voor de uit Parma komende ploeg en was 1-3 met één save en een 3.86 ERA. In 39 2/3 inning kwam Calmes tot 51 keer drie slag en gooide 19 keer vier wijd. Aanvallend sloeg Calmes .234 met drie tweehonkslagen en één homerun.

Calmes sloot het seizoen 2023 af op Curaçao, waar hij in twee wedstrijden gooide (1 1/3 inning) en 0-1 was als speler van Wild Cats.

Tijdens het Wereldkampioenschap Under-23 van 2022 in Taipei (Taiwan) gooide Nigel Calmes in twee wedstrijden voor Nederlands, beide keren in relief. Calmes gooide totaal 4 1/3 inning en de winnende werper tegen Puerto Rico.

(5 mei)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.