Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 februari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao verliest nipt van Dominicanen in Caribbean Series
English

MIAMI, Florida (USA) - Op dinsdag (6 februari) verloor Curaçao Suns slechts met 2-0 van Tigres del Licey, de kampioen van de Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, op Dag 6 van de 66e editie van de Caribbean Series (Serie del Caribe).

Curaçao opende het jaarlijkse evenement op donderdag met een 6-5 overwinning tegen Naranjeros de Hermosillo uit Mexico. Op vrijdag verloor de ploeg met 7-3 van Federales de Chiriquí uit Panama. De volgende dag verloor Curaçao met 4-2 van Tiburones de La Guaira uit Venezuela. Op maandag herstelde Curaçao en won met 6-3 van Gigantes de Rivas uit Nicaragua.

De vier beste ploegen gaan door naar de Halve Finales. Ondanks de nederlaag heeft Curaçao nog altijd een kans door te gaan naar de volgende ronde. Echter, om dat te realiseren moet de ploeg de laatste wedstrijd in de voorronde op woensdag winnen tegen Criollos de Caguas (Puerto Rico).

Dit jaar wordt het jaarlijkse evenement gehouden in Miami, Florida (USA), waar alle wedstrijden worden gespeeld in LoanDepot Park, de thuishaven van Miami Marlins. Zeven teams nemen deel aan het toernooi van dit jaar, allemaal kampioenen van hun respectievelijke profcompetities: Criollos de Caguas (Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente, Puerto Rico), Curaçao Suns (Curaçao Professional Baseball), Federales de Chiriquí (Liga Profesional de Béisbol de Panamá), Gigantes de Rivas (Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua), Naranjeros de Hermosillo (Liga Mexicana del Pacifico, Mexico), Tiburones de La Guaira (Liga Venezolana de Béisbol Profesional, Venezuela) en Tigres del Licey (Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, Dominicaanse Republiek).

...Robinson Canó zorgde voor een 'insurance...
...run' voor Licey tegen Curaçao...
...Op de foto speelt hij voor de Dominicaanse...
...Republiek in World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
Op dinsdag gebeurde er niet veel in de eerste drie innings. Curaçao liet een honkloper achter op het eerste honk in de tweede en derde inning. De Dominicaanse tegenstander kreeg slecht één honkloper in de eerste drie slagbeurten. Met twee uit in de eerste inning sloeg Major League-veteraan Robinson Canó een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk. Curaçao-starter Cody Mincey kreeg drie nullen op rij in de volgende twee innings.

Nadat Curaçao op rij was uitgeschakeld in de 1e4 opende de Dominicaanse kampioen even later de score. Gustavo Nuñez begon de vierde met een honkslag en schoof op na een one-out single van Ramón Hernández. Nuñez scoorde daarna op een hierna volgende honkslag van Dawel Lugo. Een dubbelpel eindigde de slagbeurt.

Het leek er lang op dat dit punt het enige zou blijven in de wedstrijd.

Nadat beide teams op rij waren uitgeschakeld in de vijfde, kwam Curaçao kort in scoringspositie in de 1e6. De nieuwe Dominicaanse pitcher Fernando Abad zag lead-off hitter Andrelton Simmons het honk bereiken na een fout. Simmons schoof op via een hierna volgende grounder van Roger Bernadina, maar werd daarna uitgeschakeld toen hij ook probeerde op te schuiven naar het derde honk. Curaçao werd daarna weer op rij uitgeschakeld in de zevende door nieuwe pitcher Neftalí Feliz.

Na het punt te hebben toegestaan in de vierde zorgde Cody Mincey voor drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning. De Dominicanen kregen twee honklopers in de zevende, maar verzuimde een extra punt te scoren. Met één uit kreeg Mincey een honkslag tegen van Dawal Lugo, wat leidde tot een werperswissel, want Kevin Kelly nam het over. Met twee uit raakte hij Webster Rivas met een worp, maar daarna kreeg hij een 'inning-ending comeback-grounder'.

Nadat de Dominicaanse reliever Neftalí Feliz drie grounders had gekregen in de zevende, gooide hij driemaal drie slag in de achtste.

De Dominicaanse kampioen voegde een zeer nodig 'insurance run' toe in de 2e8 op nieuwe werper Franklin Van Gurp. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Emilio Bonifacio en Gustavo Nuñez, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Hierna werd Shea Spitzbarth ingezet als nieuwe pitcher. Hij zag Bonifacio scoren op een opofferingsslag van de 41-jarige Robinson Canó, die in Major League-seizoenen speelde. Canó speelde voor New York Yankees (2005-2013), Seattle Mariners (2014-2018), New York Mets (2019-2022), San Diego Padres (2022) en Atlanta Braves (2022). Hij speelde in 2.267 wedstrijden en sloeg 2.639 honkslagen, waaronder 335 homeruns. In 2013 was Canó de Meest Waardevolle Speler van de World Baseball Classic, die werd gewonnen door de Dominicaanse Republiek.

Nu met een 2-0 voorsprong beklom closer Jairo Asencio de heuvel in de 1e9 voor Licey. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Roger Bernadina, die Curaçao's eerste loper was sinds de zesde inning. Zijn verblijf op de honken was maar kort, want volgende slagman Jurickson Profar sloeg in een dubbelspel. En dat maakte een einde aan de wedstrijd.

(6 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.