Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: WBSC)

Samurai Japan shuts out Europa in Global Games-opener
English

OSAKA (Japan) - Samurai Japan, de nationale profploeg van Japan, boekte woensdagavond (6 maart) een 5-0 shutout-win tegen Team Europe in de eerste wedstrijd van de Global Baseball Games. De tweede wedstrijd wordt op donderdag gespeeld. Beide wedstrijden van de Global Baseball Games worden gespeeld in de Kyocera Dome in Osaka, het stadion van Oryx Buffaloes, dat uitkomt in Nippon Professiobal Baseball (NPB). In Japan wordt de reeks Samurai Japan Series genoemd.

Op maandag speelde Team Europe een oefenduel tegen Hayate 223, een nieuwe profploeg, die dit zal debuteren in de Japanse Minor League. Team Europe keek halverwege de achtste inning tegen een 4-0 achterstand aan. Hayate scoorde tweemaal in de tweede inning op Luis Lugo, de opvolger van starter Lars Huijer. Hayate voegde two punten toe in de 1e8 op Franklin Van Gurp. In de 2e8 sloeg Marek Chlup een 3-run homerun voor Europa, waardoor ook Alberto Mineo (tweehonkslag) en Sharlon Schoop (vier wijd) scoorden. In de negende stond Delano Selassa op het eerste honk toen Noah Williamson een tweehonkslag sloeg. Even later scoorde Selassa de gelijkmaker op een opofferingsslag van Gabriel Lino. Williamson strandde op het tweede honk en de wedstrijd eindigde met een 4-4 stand. Team Europe-Manager Marco Mazzieri zette negen werpers in en gebruikte al zijn position-spelers.

...Managers Marco Mazzieri (Europe) en Hirokazu Ibata...
...(Samurai Japan) met startende werpers Tom de Blok (links)...
...en Kaima Tara (rechts) tijdens een persconferentie...
...op dinsdag, één dag voor Game 1 van de Global Series...
(© Foto: WBSC via X)
De World Baseball Softball Confederation (WBSC) meldde dat bijna 28.000 toeschouwers de eerste wedstrijd van de Series bijwoonden op woensdag. Het European All Star Team kwam niet verder dan slechts zes honkslagen op zes werpers. Kaima Tara startte voor Japan en gooide twee innings. De rechtshander, die speelt voor Seibu Lions, was de NPB Rookie of the Year in 2020. Hij speelde in drie NPB All Star Games en hij kwam uit voor de Japanse ploeg die de Gouden Medaille won op de Olympische Spelen van 2020, die maar plaatsvonden in 2021 na te zijn uitgesteld vanwege de COVID-19 pandemie.

Japan kwam tot elf honkslagen, waaronder twee van Kensuke Kondoh en Kontaro Kurebayashi.

Japan opende de score in de tweede helft van de eerste inning op de Europese startende werper Tom de Blok. Nadat Yasutaka Shiomi was begonnen met een honkslag, volgde Kensuke Kondoh met een tweehonkslag met één uit. Zij gingen scoren op respectievelijk een honkslag van Munetaka Murakami en een 2-out single van Kotaro Kurebayashi.

Japan verdubbelde de voorsprong in de vijfde inning op Dalton Von Schamann, die Martin Schneider was opgevolgd in de derde inning. Schneider had de pitching overgenomen van De Blok in de tweede inning. Maar in de derde moest Schneider de heuvel verlaten vanwege een blessure en werd afgelost door Von Schamann. In de vijfde kreeg hij een 2-out double tegen van Kensuke Kondoh.

Japan voegde het vijfde punt toe in de zesde inning op Daniel Alvarez. Met twee uit kreeg hij twee honklopers, waarna hij werd vervangen door Franklin Van Gurp, die vervolgens een puntscorende honkslag tegen kreeg van pinch-hitter Misho Nishikawa.

Luis Lugo was de zesde en laatste werper voor Europa en gooide de laatste 2/3 inning in de 2e8.

De zes Europese honkslagen werden genoteerd door Alex Liddi (1-uit-3), Wander Encarnación (1-uit-1), Martin Cervenka (1-uit-3), Juremi Profar (1-uit-2) en Daniel Jimenez (2-uit-3).

De laatste keer dat Samurai Japan een reeks speelde tegen Europa was in maart 2015. Destijds heette de reeks Global Baseball Match en werd gespeeld in de Tokyo Dome in Tokyo. Japan won de eerste wedstrijd met 4-3, waarna Europa de volgende dag won met 6-2.

(6 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.