Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 januari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Borgerhout Squirrels)

Twins Oosterhout voegt Amerikaanse werper Wyatt Lankford toe aan roster
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout heeft de Amerikaanse pitcher Wyatt Lankford toegevoegd aan het roster voor het Hoofdklasse-seizoen 2024, zo maakte de club bekend op zaterdag (6 januari). Vorig jaar speelde de 22-jarige rechtshander, die zowel als starter en als reliever kan worden ingezet, voor Borgerhout Squirrels in de hoogste Belgische afdeling. Daar, in het seizoen 2023, eindigde Lankford met een 1.65 ERA en 123 strikeouts.

...Wyatt Lankford in actie voor Borgerhout Squirrels in 2023...
(© Foto: Borgerhout Squirrels/Twins Oosterhout)
In een persbericht van zijn nieuwe club zegt Lankford: ,,Ik ben echt opgewonden om komend seizoen deel uit te maken van Oosterhout Twins. Ik beloof dat ik dit team al mijn inspanningen zal geven en meedogenloos zal werken om op mijn topniveau te presteren. Ik geloof dat dit een onvergetelijke ervaring zal zijn en ben meer dan extatisch dat ik deze kans krijg. Ik kijk ernaar uit om mijn coaches, teamgenoten en begeleiding te ontmoeten. Het allerbelangrijkste: ik kijk ernaar uit om een kampioensoverwinning mee naar huis te nemen in Oosterhout''.

Hoofd Coach Rob Hendriks voegt toe dat hij blij is om een extra arm in zijn werpers-staf te hebben. Hendriks: ,,Vorig jaar bleek wel dat we nooit genoeg pitching kunnen hebben toen Koen Postelmans en Simon Gross lang uitgeschakeld waren. Dat maakte ons kwetsbaar in de laatste wedstrijd van elke serie. Met Lankford erbij hebben we extra diepte gecreëerd en iemand binnengehaald die heeft aangetoond tot diep in wedstrijden scherp kan pitchen''.

Namens de Top Sport-afdeling van de club zegt commissie-coördinator Paul Bun: ,,Met de toevoeging van Wyatt hebben we 8 pitchers op het roster. Dit is eigenlijk het minimum om een hoofdklasse seizoen in te gaan. Dit moet het team voldoende breedte geven om pitchers aan het begin van het seizoen niet te hoeven ''stretchen'' om de 3-game series door te komen. Het geeft ook wat rust naar de start van het seizoen om zoals altijd nog een goede Japanse werper binnen te halen. Toch een beetje ons handelsmerk de afgelopen jaren''.

Vorig jaar eindigde Twins Oosterhout op een gedeelde vierde plaats met RCH-Pinguïns, maar eindigde op de viijffde plek op basis van het onderling resultaat. Twins eindigde vervolgens op de eerste plaats in de Bottom-5 Poule om door te gaan naar de Wild Card Bottom Series. In die best-of-three schakede Twins RCH-Pinguïns (2-1) uit om zich te plaatsen voor de Play-Offs. Maar in die best-of-five series werd Twins 'gesweept' door Neptunus in drie wedstrijden.

In de transfer-periode na afgelopen seizoen voegde Twins Oosterhout rechtshanders Misja Harcksen en Jack Wagner toe. Rechtshander Finn Kops, die het hele seizoen niet speelde vanwege een blessure, keert in 2024 weer terug op de heuvel. Rechtshanders Jeffrey Levenstone en Koen Postelmans vertrokken. Zij zullen dit jaar spelen voor respectievelijk UVV en Neptunus.

Voor zijn komst naar Europa studeerde en speelde Wyatt Lankford op Loyola University New Orleans, waar hij een Masters-opleiding afsloot in Business Administration & Management. Lankford, die afkomstig is uit California, speelde in vijf seizoenen voor Wolf Pack, het honkbal-team van Loyola in New Orleans, Louisiana.

In zijn Freshman-seizoen (2017) gooide Lankford in 17 wedstrijden (twee starts) voor Loyola en was 0-1 met een 5.47 ERA, schakelde 19 slagmensen met drie slag uit en gooide 15 keer vier wijd in 26 1/3 inning, waarin hij 39 honkslagen moest incasseren.

In het volgende seizoen (2018) nam de rechtshander deel aan 13 wedstrijden (vijf starts) in wat zijn Sophomore-jaar was. Lankford was 2-3 met een 5.97 ERA. Dit keer kwam hij tot 18 keer drie slag in 34 2/3 inning, waarin hij 39 honkslagen tegen kreeg en 13 keer vier wijd weggaf.

In het college-seizoen 2019 was Lankford 3-9 met een 6.79 ERA voor Loyola. Hij gooide in 13 wedstrijden (tien starts, één compleet) en eindigde het seizoen met 31 strikeouts en 22 keer vier wijd in 53 innings op de heuvel.

In zijn Junior-seizoen (2020) gooide Lankford in slechts vijf wedstrijden (allemaal starts), maar hij was 4-1 en had 29 keer drie slag in 26 1/3 inning, met vijf vrije lopen. Hij leidde zijn ploeg met zijn 1.37 ERA.

Wyatt Lankford sloot zijn college-loopbaan af in 2021. In zijn Senior-seizoen was hij 2-2 met één save en een 4.85 ERA. Hij gooide in 14 wedstrijden (vijf starts) en kwam tot 24 keer drie slag in 29 2/3 inning, waarin hij 12 keer vier wijd gooide en 26 honkslagen tegen kreeg.

In zijn vijf college-seizoenen was Lankford 11-16 met een 5.24 ERA voor het Loyola Wolf Pack honkbal-team, dat speelde in de Southern States Athletic Conference van de NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics). In 62 wedstrijden (27 starts) gooide hij 121 keer drie slag in 170 innings, met 67 keer vier wijd en kreeg hij 192 honkslagen tegen.

In de zomer van 2022 speelde Lankford kort professioneel voor Carolina Yankees in de Independent Southeastern Baseball League. Naast werper werd hij daar ook ingezet als eerste honkman en designated hitter.

In de hoogste Belgische competitie (Divisie 1) was Wyatt Lankford vorig jaar 9-4 met een 1.65 ERA. Hij stond in 16 wedstrijden op de heuvel voor Borgerhout Squirrels en gooide zeven complete wedstrijden (twee shutouts). In 114 2/3 inning had Lankford 123 strikeouts en gooide 48 keer vier wijd, terwijl hij 86 honkslagen moest toestaan. Als slagman was Lankford 2-uit-8 (.250) met een tweehonkslag, scoorde tweemaal en sloeg één punt binnen, terwijl hij tweemaal vier wijd kreeg. In de competitie eindigde Borgerhout op de derde plaats en dat betekende uitschakeling voor de Belgian Series. In de Kampioensreeks won Deurne Spartans de best-of-five tegen Hoboken Pioneers met 3-1.

(7 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.