Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: WBSC)

Samurai Japan boekt Perfect Game in tweede winst vs. Europa in Global Games
English

OSAKA (Japan) - Samurai Japan heeft ook de tweede wedstrijd tegen Team Europe in de Global Baseball Games gewonnen, die werd gespeeld op donderdagavond (7 maart). Japan kwam wederom tot een shutout-win, 2-0. En Japan deed het in een dominerende stijl, want zes werpers gooiden samen een Combined Perfect Game! Op woensdag won Japan de eerste wedstrijd met 5-0.

Beide wedstrijden van de Global Baseball Games werden gespeeld in de Kyocera Dome in Osaka, het stadion van Oryx Buffaloes, dat uitkomt in Nippon Professiobal Baseball (NPB). In Japan wordt de reeks Samurai Japan Series genoemd.

In het duel van vandaag scoorde Japan in de tweede en achtste inning. Beide punten waren onverdiend, doordat er fouten bij waren betrokken. Japan, dat vandaag de bezoekende ploeg was, opende de score in de tweede inning op starter Markus Solbach uit Duitsland. Shunsuke Tamura bereikte toen het tweede honk na een fout en scoorde op een opofferingsslag van Kuudai Yamamoto.

In de achtste inning kreeg de Europese reliever Fernando Baez een tweehonkslag tegen van pinch-hitter Chusei Mannami en gooide vier wijd op Kaito Kozono. Baez (uit Spanje) werd daarna opgevolgd door de Italiaan Matteo Bocchi. Met twee uit zag hij Kotaro Kurebayashi via ee fout op het honk komen en dat stelde Mannami in staat om vanaf het tweede honk te scoren.

...Riccardo Fraccari, President van de World Baseball Softball...
...Confederation (WBSC), overziet het veld van de Osaka Dome...
...voor aanvang van Game 2 van de Global Baseball Games...
(© Foto: WBSC via X)
Japan produceerde maar vijf honkslagen op zeve werpers, maar dat bleek genoeg voor de winst. Solbach kreeg n honkslag tegen in twee innings. Japan voegde daarna twee hits toe op Lars Huijer, die de volgende twee innings gooide. Huijer werd opgevolgd door Tiago da Silva, die een hitloze vijfde inning gooide. Hierna stonden Sven Schueller (1 inning) en Fernando Baez (1 1/3 inning) elk nog n honkslag toe. Matteo Bocchi (2/3 inning) en Kevin Kelly (1 inning) hielden Japan hitloos in het restant van de wedstrijd.

Zes Japanse werpers stonden geen Europese spelers tot de honken toe en gooiden 15 keer drie slag. Starter Yumeto Kanemaru schakelde vier van de zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit. Kanemura was n van de vier college-spelers op het Samurai Japan-roster. Chichiro Sumida, Japan's vijfde werper in de wedstrijd, deed hetzelfde toen hij gooide in de zesde en zevende inning. Atsuki Taneiki, die de laatste twee innings gooide voor Japan, voegde nog eens drie strikeouts toe.

Europa kwam het dichtst bij een honkslag in de zevende inning toen Delano Selassa (Nederland) een line drive sloeg richting links/midveld. Echter, midvelder Misho Nishikawa maakte een schitterende diving catch om niet alleen de No-Hitter in stand te houden, maar ook de Perfect Game. In de negende inning kwam pinch-hitter Wander Encarnacin (Spanje) dicht bij een lead-off homerun, maar de bal eindigde in fout gebied.

In een verslag door de WBSC wordt bericht dat meer dan 25.000 toeschouwers de wedstrijd van vandaag bijwoonden.

De laatste keer dat Samurai Japan een reeks speelde tegen Europa was in maart 2015. Destijds heette de reeks Global Baseball Match en werd gespeeld in de Tokyo Dome in Tokyo. Japan won de eerste wedstrijd met 4-3, waarna Europa de volgende dag won met 6-2.

(7 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.