Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 februari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao verliest Halve Finale en speelt om Brons in Caribbean Series
English

MIAMI, Florida (USA) - Curaçao Suns verzuimde een snelle 2-0 voorsprong vast te houden en verloor met 6-2 tegen Tiburones de La Guaira uit Venezuela in de Halve Finale op donderdagavond (8 februari). Hierdoor zal de ploeg op vrijdagmiddag spelen in de Bronze Medaille-wedstrijd van de 66e editie van de Caribbean Series (Serie del Caribe). Curaçao ontmoet dan Federales de Chiriquí uit Panamá, dat eerder op donderdag met 4-1 verloor in de eerste Halve Finale tegen Tigres del Licey uit de Dominicaanse Republiek. Op vrijdagavond staan de ploegen uit Venezuela en de Dominicaanse Republiek tegenover elkaar in de Finale.

Curaçao opende het jaarlijkse evenement op donderdag met een 6-5 overwinning tegen Naranjeros de Hermosillo uit Mexico. Op vrijdag verloor de ploeg met 7-3 van Federales de Chiriquí uit Panama. De volgende dag verloor Curaçao met 4-2 van Tiburones de La Guaira uit Venezuela. Op maandag herstelde Curaçao en won met 6-3 van Gigantes de Rivas uit Nicaragua. Op dinsdag verloor Curaçao slechts met 2-0 van Tigres del Licey uit de Dominicaanse Republiek. Op woensdag kwam Curaçao tot een 2-0 shutout-winst tegen Criollos de Caguas uit Puerto Rico om zich te plaatsen voor de Halve Finale.

Dit jaar wordt het jaarlijkse evenement gehouden in Miami, Florida (USA), waar alle wedstrijden worden gespeeld in LoanDepot Park, de thuishaven van Miami Marlins. Zeven teams nemen deel aan het toernooi van dit jaar, allemaal kampioenen van hun respectievelijke profcompetities: Criollos de Caguas (Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente, Puerto Rico), Curaçao Suns (Curaçao Professional Baseball), Federales de Chiriquí (Liga Profesional de Béisbol de Panamá), Gigantes de Rivas (Liga de Béisbol Profesional de Nicaragua), Naranjeros de Hermosillo (Liga Mexicana del Pacifico, Mexico), Tiburones de La Guaira (Liga Venezolana de Béisbol Profesional, Venezuela) en Tigres del Licey (Liga de Béisbol Profesional de la República Dominicana, Dominicaanse Republiek). De ploegen uit Puerto Rico, Mexico en Nicaragua werden uitgeschakeld voor de Halve Finales.

Curaçao opende de score op donderdag in de eerste inning. Lead-off hitter Roger Bernadina sloeg een tweehonkslag op starter Miguel Romero en scoorde op een hierna volgende honkslag van Jurickson Profar. Met één uit kreeg veteraan Wladimir Balentien vier wijd, maar twee vangballen volgden.

...Roger Bernadina sloeg 3-uit-5...
...Op de foto speelt hij voor Nederland tijdens...
...Honkbal Week Haarlem 2022...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede inning zag Curaçao opnieuw een loper in scoringspositie stranden. Met twee uit sloeg Andrelton Simmons een tweehonkslag. Roger Bernadina volgde weer met een uithaal in het outfield, maar dit keer werd de bal gevangen door rechtsvelder Yasiel Puig. Beiden hebben gespeeld voor Los Angeles Dodgers in de Major League en waren daar teamgenoot in september 2014. Puig speelde voor de ploeg in 2013-2018, Bernadina speelde zijn laatste negen wedstrijden van zijn Major League-loopbaan voor Los Angeles.

Nadat Curaçao op rij was uitgeschakeld in de derde inning, voegde de ploeg een punt toe in de 1e4. Met één uit sloeg Ademar Rifaela een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Juremi Profar, zie zelf op het tweede honk achterbleef.

Curaçao werd daarna puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd, terwijl Venezuela het duel omdraaide via twee 3-run rallies.

Curaçao-starter Nelmerson Angela gooide zonder problemen in de eerste drie innings. De linkshander gaf een vrije loop weg in de tweede en derde inning en werd gesteund met een dubbelspel in de derde.

Maar met een 2-0 voorsprong en na drie hitloze innings te hebben gegooid kwam Angela wel in de problemen met twee uit in de 2e4. Na twee snelle nullen kreeg Angela een honkslag tegen van Wilson Ramos en gooide vier wijd op Yasiel Puig. Hierna kreeg hij een puntscorende honkslag tegen van Ramon Flores en dat bezorgde Venezuela ook loper op het tweede en derde honk. In deze situatie nam Kevin Kelly de pitching over, maar hij werd begroet met een 2-single van Luis Torrens en dat zette Venezuela op een 3-2 voorsprong.

Curaçao werd op rij uitgeschakeld in de 1e5, waarna Venezuela even later weer op het honk kwam. Kelly begon met vier wijd voor lead-off hitter Alcides Escobar en werd daarna vervangen door Shea Spitzbarth. Hij werd gesteund met een strikeout-caught-stealing-double-play en sloot af met een strikeout.

Curaçao kreeg weer een kans om langszij te komen in de zesde. Met één uit sloeg Jonathan Schoop een honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Jorgan Cavanerio kreeg een vangbal, maar volgde met vier wijd voor Juremi Profar. Een vangbal eindigde de slagbeurt.

In de 2e6, op nieuwe werper Wendell Floranus, kwam Venezuela weer tot een rally van drie punten om meer afstand te nemen. Met één uit kreeg Floranus een honkslag tegen van Wilson Ramos en met twee uit leverde, Ramon Flores een RBI-double af. Hierna nam Franklin Van Gurp de Curaçao-pitching over. Hij gooide vier wijd op Luis Torrens en kreeg daarna een 2-run double tegen van Leonardo Reginatto, wat de voorsprong opvoerde naar 6-2.

Curaçao kreeg weer een loper in scoringspositie in de zevende. Nieuwe werper Silvino Bracho moest een one-out single incasseren van Roger Bernadina en een 2-out single van Didi Gregorius, maar een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

Curaçao kreeg nog een laatste scoringskans in de negende inning op closer Arnaldo José Hernandez. Met twee uit sloegen Roger Bernadina (die 3-uit-5 was) en Jurickson Profar een honkslag. Maar de slagbeurt en de wedstrijd kwamen daarna ten einde na een grounder van Didi Gregorius.

(8 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.