Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers, UVV openen oefenseizoen met winst
English

OOSTERHOUT / HOOFDDORP / AMERSFOORT - Landskampioen Amsterdam Pirates opende het oefenseizoen op zaterdag (9 maart) met een kleine 3-2 overwinning in een 7-inning wedstrijd tegen Oosterhout Twins. De ploegen ontmoeten elkaar opnieuw op zondag, maar dan in Amsterdam, aanvang 14:00 uur.

Ook op zaterdag speelden Quick Amersfoort en UVV een double-header. Het eerste duel eindigde in een 11-11 gelijkspel. De tweede wedstrijd werd door UVV gewonnen met 8-5. Hoofddorp Pioniers speelde een wedstrijd tegen het tweede team van de club en won met 6-1. De twee Pioniers-ploegen staan op zondag wederom tegenover elkaar in Hoofddorp vanaf 14:00 uur.

Aanvankelijk had HCAW op zondag een wedstrijd op het programma staan tegen hun tweede team, maar dat duel werd geschrapt.

Compleet Programma & Uitslagen

...Kenny Berkenbosch...
...twee puntscorende doubles...
(© Foto: Henk Seppen)
Vorig seizoen werd Amsterdam Pirates de verrassende landkampioen. Met verschillende nieuwe spelers en een nieuwe Hoofd Coach veroverde Pirates eerst het brons op het European Champions Cup-toernooi. In het 'postseason' schakelde Pirates in de Play-Offs HCAW uit en onttroonde daarmee ook de kampioen. In de Holland Series speelde Pirates een enerverende reeks tegen Curaçao Neptunus en pakte de titel in een zevende thriller-wedstrijd.

Op zaterdag opende Pirates de score in de eerste helft van de derde inning toen Oliver van der Wijst Severino scoorde na een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch. Even later kwam Twins langszij doordat Thijmen Peters kon scoren op een honkslag van Onne van Gool. Pirates hernam de leiding in de vijfde inning toen Van der Wijst wederom scoorde na een tweehonkslag van Berkenbosch.

In de zesde inning voegde Pirates weer een punt toe, omdat Lucas Vos de thuisplaat kon passeren op een grounder van Tommy van de Sanden. Twins verkleinde de achterstand naar 3-2 toen Gijs van Zalingen wist te scoren na een honkslag van Mick Vos, die vorig jaar niet heeft gespeeld.

Twins Hoofd Coach Rob Hendriks zette Finn Kops (2 innings), Jan van der Hurk (3) en Misja Harcksen (2) als werpers in tijdens het duel van vandaag. Kops miste het hele vorige seizoen vanwege een blessure. Rookies Kimi Verkruijssen (3 innings), Wesley Jansen (2) en Lucas Urbanus (2), die allemaal op het roster staan van het tweede team, stonden op de heuvel voor Pirates, dat onder leiding stond van 3B Coach Allan Hazel. Hij valt dit weekeinde in als 'Acting Head Coach', omdat Hoofd Coach Mervin Gario momenteel op Sint Maarten verblijft.

In Hoofddorp kwam Hoofddorp Pioniers tot een 6-1 win tegen het tweede team, dat uitkomt in de Eerste Klasse. In deze wedstrijd wisselden de werpers en catcher van team, zodat ze dus tegenover de slagmensen van hun eigen ploeg stonden. Peter Hegeman (3 innings), Bas Wijers (2), Siebe van Pelt (1) en Tommy de Zwart (2) gooiden voor de hoofdmacht onder leiding van Hoofd Coach Tom van Limburg. Eerste team-werpers Arjen Nijkamp (2 innings), Ryan Hoogendoorn (2), Jesse van Es (2) en Swen Huijer (1) gooide voor het tweede team, dat onder leiding stond van Hoofd Coach Ronald Stoovelaar. Vorig seizoen was Huijer één van de werpers in het tweede team. In het komende seizoen is de voormalige prof de Pitching Coach van de hoofdmacht in de staf van Van Limburg. In het gooide Huijer al voor het Pioniers-team, samen met zijn broer Lars, die één van de werpers is bij HCAW.

Pioniers opende de score met twee runs in de eerste inning en voegde een punt toe in de derde inning. Vanaf de derde inning scoorde Pioniers telkens eenmaal in vier opeenvogende innings. Het tweede team scoorde het enige punt in de vierde inning.

Quick Amersfoort en UVV zouden aanvankelijk vandaag en morgen een wedstrijd spelen in Amersfoort. Maar dat werd gewijzigd in een double-header die vandaag werd gespeeld. Het eerste duel eindigde in een 11-11 gelijkspel. De tweede wedstrijd werd door UVV gewonnen met 8-5. Er zijn van deze wedstrijden nog geen details bekend.

(9 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.