Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates boekt tweede oefenwinst; Tweede team Hoofddorp Pioniers verslaat hoofdmacht
English

AMSTERDAM / HOOFDDORP - Landskampioen Amsterdam Pirates heeft ook de tweede wedstrijd van het oefenseizoen winnend afgesloten. Op een vrij koude zondagmiddag (10 maart) draaide de ploeg een 2-0 achterstand om in een 3-2 winst in een 7-inning duel tegen Oosterhout Twins. Op zaterdag won Pirates met dezelfde uitslag in Oosterhout.

...Oliver van der Wijst Severino...
...2x 4 wijd, honkslag, gestolen honk, punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Omron Pioniers, het tweede team van Hoofddorp Pioniers, kwam tot een 6-3 overwinning tegen de hoofdmacht in een 6-inning wedstrijd. Op zaterdag was Pioniers met 6-1 te sterk voor het tweede team. Beide wedstrijden werden gespeeld op Veld 2 van het Pioniers-complex, omdat het hoofdveld in het stadion nog niet beschikbaar is.

Oosterhout Twins opende het duel in Amsterdam vandaag met twee punten in de eerste helft van de eerst inning op Martijn Schoonderwoerd, één van de nieuwkomers in de Pirates-ploeg. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Marnix Ruben, die het tweede honk stal en daarna scoorde op een hard geslagen, bad-hop single met één uit van Railison Bentura. Die kwam zelf in scoringspositie op de aangooi naar de plaat, bereikte het derde honk na een wilde worp en scoorde het tweede punt op een opofferingsslag van Luuk Visser.

De 1e2 eindigde met wat verwarring. Nadat Berend Ruben was begonnen met een honkslag volgde een zeldzame 9-3 uit-actie op het eerste honk op een klap van Jerzy van Gool, waardoor Ruben opschoof naar het tweede honk. Hierna sloeg Onne van Gool een grounder voor catcher (en voormalig Twin) Yurdion Martie, die de slagman op het eerste honk uitschakelde. De bal werd vervolgens naar het tweede honk gegooid, waar Ruben werd uitgetikt, omdat hij van zijn honk was in de veronderstelling dat Van Gool's grounder was beoordeeld als foutbal. In plaats daarvan werd het nu een inning-ending double play.

Amsterdam Pirates liet een loper achter in scoringspositie in de tweede helft van de eerste inning op Jack Wagner, die naar Twins verhuisde na vorig seizoen te hebben gespeeld voor Quick Amersfoort. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Oliver van der Wijst Severino, maar volgde met twee strikeouts. Van der Wijst, die ondertussen het tweede honk had gestolen, strandde op datzelfde tweede honk.

Pirates halveerde de achterstand in de tweede inning. Lucas Vos begon met vier wijd en Urving Kemp volgde met een tweehonkslag. Kemp is eveneens een nieuwkomer in Amsterdam. Vorig seizoen speelde hij voor DSS/Kinheim, net zoals Schoonderwoerd. Vos scoorde op een opofferingsslag van Tommy van de Sanden, maar Kemp strandde op het tweede honk.

...Allan Hazel was de 'Acting Head...
...Coach' bij Pirates dit weekeinde...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat Schoonderwoerd drie nullen op rij had gekregen in de 1e3 kwam Pirates langszij in de eigen derde slagbeurt op nieuwe pitcher Terrence Garcia, maar liet ook drie lopers achter. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Oliver van der Wijst, volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Yurdion Martie. Hierna schoof Van der Wijst op naar het derde honk terwijl Martie gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Jorrit Penseel, die vorig jaar de Meest Waardevolle Speler was van de Holland Series. Pirates kreeg daarna de honken vol toen Lucas Vos vier wijd kreeg. Even later scoorde Van der Wijst de gelijkmaker toen ook Urving Kemp een vrije loop kreeg. Een gedwongen actie sloot de slagbeurt daarba af en drie lopers bleven achter.

Twins kreeg een kans de leiding te hernemen in de vierde inning op reliever Yassir Lachkar, maar liet lopers achter op het tweede en derde honk. Met één uit sloeg Mick Vos een honkslag en Railison Bentura een tweehonkslag. Berend Ruben volgde met een line drive, maar die werd gevangen door korte stop Alex Madera. Een grounder eindigde de slagbeurt.

In de 2e4 was het Pirates dat de wedstrijd omdraaide op nieuwe werper Simon Gross en een 3-2 voorsprong nam. Met één uit kregen Quintin de Cuba en Oliver van der Wijst vier wijd en schoven beiden op na een doorgeschoten bal. Hierna kreeg De Cuba (die vorig seizoen speelde voor HCAW) de thuisplaat toegewezen toen Home Plate Umpire Jeffrey Bentsnijder schijn constateerde. In deze situatie schoof Van der Wijst op naar het derde honk, maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

Het was ook het laatste punt in de wedstrijd. Garcia kreeg drie opeenvolgende nullen in de vijfde, waarna Raf Cocu twee puntloze innings gooide. Lachkar werd gesteund met een dubbelspel in de vijfde en had ook geen problemen in de zesde. Closer Maickel Rietel stelde de voorsprong daarna veilig met het gooien van een puntloze zevende en kreeg een save op zijn naam.

In Hoofddorp kwam het tweede team van Pioniers tot een rally van drie punten in twee innings. Net zoals op zaterdag werd gedaan in hun eerste ontmoeting, wisselden de pitchers en catchers ook nu weer van team. Alle werpers gooiden vandaag twee innings. Pioniers-2 scoorde drie punten in de eerste inning op starter Tim Scholte en voegde drie runs toe in de derde op reliever Matthijs Scholte ter Horst. De ploeg werd daarna puntloos gehouden in de laatste twee slagbeurten door Levi de Graaf.

Sem Nijman, die startte voor het tweede team, gooide twee puntloze innings. Zijn opvolger Just van de Ouweelen kreeg daarna het eerste punt van de hoofmacht tegen in de derde inning. Met een 6-1 achterstand scoorde Pioniers nog eens twee punten in de vijfde inning op Luca van Gorkum om de achterstand terug te brengen naar 6-3.

Beide Hoofd Coaches waren tevreden. ,,Dit was echt een goed collectief optreden van de ploeg'', stelde Ronald Stoovelaar, Hoofd Coach van het tweede team. Hoofddorp Pioniers Hoof Coach Tom van Limburg voegde toe: ,,Wat ik vandaag goed vond is dat we verdedigend een hele solide wedstrijd hebben gespeeld. Alle handelingen werden goed uitgevoerd. We hebben een goede competitie voor elke positie''.

Komend weekeinde staan er meer oefenwedstrijden op het programma en alle negen Hoofdklasse-teams komen dan in actie.
Amsterdam Pirates speelt dan op zaterdag tegen hun tweede team.
Curaçao Neptunus speelt op zaterdag op eigen veld een double-header tegen Bonn Capitals uit Duitsland.
Quick Amersfoort heeft ook alleen op zaterdag een activiteit en ontvangt dan het tweede team van HCAW.
HCAW en UVV ontmoeten elkaar op zaterdag en zondag, beide keren in Bussum.
RCH-Pinguïns en Oosterhout Twins spelen ook op beide dagen, zaterdag in Heemstede, zondag in Oosterhout.
DSS/Kinheim reist naar Solingen in Duitsland voor een trainingskamp en speelt op zaterdag en zondag tegen Solingen Alligators.
Hoofddorp Pioniers had oorspronkelijk twee wedstrijden gepland tegen Neptunus, maar dat werd gewijzigd. Doordat het niet mogelijk was andere wedstrijden te regelen zal Pioniers nu een trainingskamp van twee dagen houden op het eigen thuisveld.

Compleet Programma & Uitslagen

(10 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.