Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eerste winst Twins, vierde voor Neptunus; Twee afgelastingen
English

BUSSUM / HEEMSTEDE / HOOFDDORP / ROTTERDAM - Het programma op de eerste speeldag van de tweede reeks van het seizoen 2024 werd op donderdag (18 april) gehalveerd vanwege de weersomstandigheden, wat resulteerde in twee afgelastingen.

Curaçao Neptunus opende succesvol tegen Quick Amersfoort, dat voor het eerst in actie kwam en kort op voorsprong stond. Neptunus won met 11-1 in acht innings en boekte daarmee de vierde overwinning op rij.

Oosterhout Twins, dat vorige week werd 'gesweept' door neptunus, boekte vanavond tegen HCAW de eerste overwinning van het seizoen. Twins werd met 8-7 'outhit', maar won met 5-3 in een wedtrijd die na acht complete innings eindigde vanwege de 22:30 PM curfew-regel.

We hadden ook de eerste twee afgelastingen van het nieuwe seizoen. Vanwege regen in de voorgaande nacht en ochtend werden de velden in Hoofddorp en Heemstede onbespeelbaar. En zo werd de wedstrijd tussen Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates in Hoofddorp als eerste in de middag afgelast. Later in de middag werd ook het duel tussen RCH-Pinguïns en DSS/Kinheim in Heemstede geschrapt. Beide wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor komende dinsdagavond (23 april).

(18 april)Curaçao Neptunus vs. Quick Amersfoort

In Rotterdam opende Quick Amersfoort hun seizoen met een 11-1 mercy-rule nederlaag bij Curaçao Neptunus. Na afloop van vorig seizoen zag Quick veel spelers vertrekken. Zodoende begint de ploeg het nieuwe seizoen met 13 rookies op het roster. Daaronder vier die vorig jaar al in de hoogste afdeling debuteerden, maar zij speelden in een handjevol wedstrijden, zodat ze ook dit seizoen nog een rookie-status hebben.

Quick werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door Neptunus-starter Tom de Blok, maar in de tweede inning opende Taylor Clemensia met een honkslag. Clemensia is één van de weinige spelers in de ploeg met een aantal seizoenen Hoofdklasse-ervaring. De Blok schakelde de volgende drie slagmensen uit. Quick zou vanavond slechts twee honkslagen slaan.

De ervaren linkshander Jhan Rifaela startte voor Quick. Hij kreeg een paar honklopers in de eerste drie innings, twee via een honkslag, twee via een fout. Maar hij werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning en Neptunus kwam alleen in de derde inning in scoringspositie.

Met twee uit in de 1e4 opende Quick de score. Taylor Clemensia kreeg toen vier wijd en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Enrique Hatma, die vorig seizoen in de Hoofdklasse debuteerde als speler van Neptunus.

De voorsprong was van korte duur, want Neptunus kwam langszij in de 2e5. Vier wijd, een fout op een stootslag en een honkslag bezorgden de ploeg toen drie lopers met één uit. Een opofferingsslag van Christian Diaz bracht vervolgens de gelijkmaker binnen, maar Neptunus zou ook drie lopers achterlaten.

Neptunus kwam daarna tot een rally van vier punten in de zesde. Met de honken vol en één uit werd het leidende punt gescoord op een opofferingsslag van Stijn van der Meer. Na vier wijd voor Vincent Ahrens veegde volgende slagman Christian Diaz de honken leeg met een 3-run double om de stand op te voeren naar 5-1.

Neptunus voegde twee punten toe met twee uit in de zevende op nieuwe werper Floris Jan Kamphorst. Nadat hij aanvankelijk was gesteund met een dubbelspel gooide de rechtshander vier wijd op Darryl Collins. De voormalige prof bereikte het derde honk op een honkslag van Jesse Aussems. Collins, die op 24 maart werd 'released' door de Kansas City Royals-organisatie, scoorde vervolgens op een hierna volgende honkslag van Rayshelon Carolina. Even later scoorde Aussems op een foute aangooi die volgde na een gestolen honk van Carolina.

Neptunus kwam wederom tot een rally in de achtste, dit keer op nieuwe werper Faisel Odulia, één van de vier Quick-spelers die vanavond debuteerden in de Hoofdklasse. Met twee lopers op de honken en één uit kreeg de rechtshander vier opeenvolgende puntscorende honkslagen tegen van Kevin Dirksen, Darryl Collins, Jesse Aussems en Rayshelon Carolina, waardoor er een verschil van 10 punten werd bereikt (11-1) en er een einde aan de wedstijd kwam.HCAW vs. Oosterhout Twins

In Bussum waren de eerste twee slagbeurten puntrijk.want HCAW en Oosterhout Twins scoorden samen vijf punten.

HCAW opende score in de tweede helft van de eerste inning op Simon Gross, die aanvankelijk niet was aangekondigd als startende werper. De Amerikaanse rechtshander Wyatt Lankford was aangekondigd, maar in zijn plaats begon de Duitse rechtshander. In de eerste inning opende Brendly Martina met vier wijd, schoof op na een wilde worp, bereikte het derde honk op een grounder en scoorde na een doorgeschoten bal.

Twins antwoordde met drie punten in de 1e2 op starter Sedley Karel. De rechtshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Luuk Bun, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Terrence Garcia. Hierna scoorde Bun de gelijkmaker toen ook Mick Vos een honkslag sloeg. Nadat een vrije loop voor Thijmen Peters voor volle honken had gezorgde volgde Karel met een strikeout, maar gooide vervolgens ook vier wijd op Marnix Ruben. Dat zette Twins op voorsprong en leidde tot een werperswissel. Jasper Popken nam het over, maar hij werd begroet met een opofferingsslag van Railison Bentura en dat maakte er een 3-1 stand van.

HCAW pakte een punt terug in de eigen tweede slagbeurt. Jair van Borkulo begon met vier wijd en schoof op na een honkslag van Bob van der Meer. Na een double-steal scoorde Van Borkulo nadat schijn was geconstateerd. Maar een strikeout en foul-fly eindigden de slagbeurt.

In de 2e3 hielp Simon Gross zichzelf verdedigend. Hij kreeg eerst honkslagen tegen van Brendly Martina en Jeandro Tromp. Maar hierna schakelde Gross Martina op het tweede honk uit via een pick-off. Nadat volgende slagman Delano Selassa vier wijd had gekregen sloeg Victor Draijer een line drive. Maar de bal werd gevangen door Gross, die vervolgens Tromp op het tweede honk uitschakelde in een inning-ending double play.

Twee puntloze innings volgden. In de 2e5 nam Wyatt Lankford de pitching over bij Twins.

In de 1e6 nam Twins wat meer afstand door tweemaal te scoren. De honken raakten vol dankzij Luuk Bun (honkslag), Terrence Garcia (vier wijd) en Mick Vos (stootslag-honkslag). Thijmen Peters volgde met een puntscorende honkslag en dat leidde tot de volgende werperswissel. Dennis Burgersdijk, die herstellende was van een blessure, nam het over van Jasper Popken. Hij kreeg een opofferingsslag tegen van Marnix Ruben, wat er een 5-2 stand van maakte.

In de 2e6 scoorde HCAW hun derde punt. Delano Selassa begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Victor Draijer en een vangbal, waarna hij scoorde op een infield-hit van Bob van der Meer. Maar de thuisploeg liet ook twee lopers achter.

Burgersdijk gooide twee innings, want hij werd opgevolgd door Nick Keur in de 1e8. Keur begon met vier wijd, maar sloot af met twee strikeouts.

Met de 22:30 uur curfew-regel tijd in zicht begon de 2e8 in de trage wedstrijd. Wanneer de curfew-tijd is bereikt zal daarna niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen. Met één uit, mogelijk om wat tijd te rekken (wie weet?), kwam Twins Hoofd Coach Rob Hendriks naar de heuvel voor een praatje met Wyatt Lankford. Even later bereikte Jair van Borkulo het honk na een fout. Opnieuw kwam Hendriks naar de heuvel, dit keer om closer Raf Cocu in te zetten voor Lankford. Intussen was het duidelijk geworden dat dit de laatste slagbeurt zou zijn voor HCAW. Cocu kreeg een force play-grounder van Bob van der Meer. Nadat de laatste was opgeschoven na een doorgeschoten bal sloot Cocu af met een strikeout om een einde aan de wedstrijd te maken een save op zijn naam te krijgen.


Curaçao Neptunus - Quick Amersfoort 11-1 (8 inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort00010000 -125
Curaçao Neptunus00001424 -11120
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de tweede helft van de 8e inning)
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, L (0-1)63455-

Floris Jan Kamphorst113221

Faisel Odulia0.1-1544

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tom de Blok, W (2-0)663211

Ryan Huntington232---

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Roel Mooren, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Rob Schuurman.
Public Address Announcer-Jan van der Sande.
Scoreboard Operator-Mees Lansbergen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Opening Night Seizoen 2024 voor Quick Amersfoort.
Jisjar Clotida, Rick Peels, Nik Rijpstra en Faisel Odulia (allen Quick Amersfoort) debuteren in de Hoofdklasse.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 9° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 68%.


HCAW - Oosterhout Twins 3-5 (8 inn.)
123456789RHE
Oosterhout Twins03000200 -572
HCAW11000100 -380
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers Oosterhout Twinsinn.SOBBHRER
Simon Gross423422

Wyatt Lankford, W (1-0)3.13-411

Raf Cocu, SV (1)0.21----

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sedley Karel, L (0-2)1.124333

Jasper Popken3.2 (*)11422

Dennis Burgersdijk22----

Nick Keur121---

(*) - Popken gooide op vier slagmensen in de zesde inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-John Beltman, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Muriel van de Wateringen.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:06 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
Wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 8° C; windrichtng west-zuidwest; windnelheid 18 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 70%.


Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers - Amsterdam Pirates
afgelast
123456789RHE
Amsterdam Pirates -000
Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers -000
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Nelmerson Angela (aangekondigde starter)------

pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Arjen Nijkamp (aangekondigde starter)------

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires:
HP-Jeffrey Bentsnijder, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-Niek Elshof.
Aangestelde Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Aangestelde Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-.
Scoreboard Operator-.
Geplande Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sport Park 21, Hoofddorp.

Game Notes:
Wedstrijd in de middag afgelast vanwege veldconditie na regen in de voorgaande nacht en ochtend.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor dinsdag 23 april in Hoofddorp.


RCH-Pinguïns - DSS/Kinheim
afgelast
123456789RHE
DSS/Kinheim -000
RCH-Pinguïns -000
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Rick Rizvić (aangekondigde starter)------

pitchers RCH-Pinguïnsinn.SOBBHRER
Rik Jalvingh (aangekondigde starter)------

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires:
HP-Richard Wessel, 1B-Rob Has, 3B-Elvin Englentina.
Aangestelde Official Scorer-Stefan Slinger.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Caroline Theunissen.
Public Address Announcer-.
Scoreboard Operator-.
Geplande Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Wedstrijd in de middag afgelast vanwege veldconditie na regen in de voorgaande nacht en ochtend.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor dinsdag 23 april in Heemstede.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.