Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers verslaat Quick Amersfoort; Brabant Cup verregend
English

AMERSFOORT / OOSTERHOUT - Hoofddorp Pioniers boekte een 12-9 overwinning tegen Quick Amersfoort op een koude zaterdagmiddag (23 maart).

In Oosterhout werden de drie geplande wedstrijden die zouden worden gespeeld op de eerste speeldag van het toernooi om de Brabant Cup allemaal afgelast vanwege de conditie van het speelveld van gastheer Oosterhout Twins, als gevolg van regen in de ochtend. Twins Hoofd Coach Rob Hendriks assisteerde de groundscrew enige uren om het veld voor te bereiken, want gehoopt werd later toch nog met de wedstrijden te kunnen beginnen. Echter, kort nadat het veld weer speelklaar leek, zette een nieuwe hagel/regenbui het veld weer compleet onder water. Dit keer was het niet meer mogelijk het veld te bewerken en dus werden de wedstrijden afgelast. Hierdoor werd ook de enige Brabant Cup-wedstrijd die voor zondag op het programma stond, wat de Finale was, ook geschrapt. In plaats daarvan plande Oosterhout Twins onder voorbehoud een double-header tegen het tweede team. Zondagochtend vroeg zal worden besloten of de wedstrijden worden gespeeld en dat is uiteraard afhankelijk van de conditie van het speelveld.

De Brabant Cup was één van de drie toernooien die vandaag van start zouden gaan met deelname van Hoofdklasse-teams. De anderen zijn het Ringvaart Toernooi in Heemstede en het Frans van Elst Toernooi in Vleuten. Ondanks een paar korte buitjes en koude omstandgheden konden alle wedstrijden van deze toernooien wel volgens schema worden gespeeld.

De naam Brabant Cup is overigens wel wat verwarrend, omdat de vereniging Gryphons uit Rosmalen jaarlijks ook een toernooi organiseert onder dezelfde naam voor zowel honkbal als softbal. Echter, de vereniging besloot onlangs de editie van dit jaar te schrappen.

In Amersfoort ontving Quick Amersfoort Hoofddorp Pioniers. De ploegen ontmoeten elkaar opnieuw op zondag, maar dan in Hoofddorp.

Hoewel het soms best koud was in Amersfoort stelde Pioniers Hoofd Coach Tom van Limburg dat het allemaal prima te doen was. ,,Het veld was misschien een klein beetje nat, maar het lag er prima bij en er was heel goed op te spelen'', voegde Van Limburg toe.

Pioniers opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Jhan Rifaela, die vijf innings gooide. Quick kwam langszij door een punt te scoren in zowel de tweede als de derde inning op Pioniers-starter Arjen Nijkamp, die drie innings op de heuvel stond.

Pioniers hernam de leiding in de 1e4 op Rifaela, die in de 1e6 werd opgevolgd door Jay van Horik. Wederom lukte het Quick om op gelijke hoogte te komen op Nijkamp's opvolger Ryan Hoogendoorn in de zesde. Hoogendoorn gooide eveneens drie innings.

In de zevende en achtste inning was Pioniers zeer productief en nam meer afstand door acht punten te scoren op relievers Jairo Samboe en Faisel Oduna. Met een 12-4 achterstand wist Quick de achterstand terug te brengen naar 12-9 via een 5-run rally in de achtste op Jesse van Es, de derde en laatste werper in dit duel voor Pioniers.

Pioniers sloeg vandaag een flink aantal honkslagen, waaronder twee van Terrance Heemskerk en Luca van Gorkum.

Van Limburg: ,,Ik ben dik tevreden met wat de ploeg vandaag heeft laten zien. Iedereen heeft goede slagbeurten gehad en ik denk dat ze allemaal wel een hitje hadden''.

(23 maart)

Compleet Programma & UitslagenBedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.