Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Locaties bekend gemaakt voor World Baseball Classic 2026
English

NEW YORK, New York (USA) - Op donderdag (23 mei) zijn de gast-steden en speellocaties bekend gemaakt voor de zesde editie van de World Baseball Classic, die zal plaatsvinden in maart 2026.

Over twee jaar worden de wedstrijden in Poule A gespeeld in het Hiram Bithorn Stadium in San Juan (Puerto Rico). De teams in Poule B spelen hun wedstrijden in Minute Maid Park in Houston (USA). Pool C zal plaatsvinden in de Tokyo Dome in Tokyo (Japan) en de locatie voor Poule D is het be loanDepot Park in Miami (USA).

Na de voorrondes worden de Kwartfinales gespeeld in zowel Houston als Miami in de thuis-stadions van Major League-clubs Houston Astros en Miami Marlins.

De wedstrijden in de Championship Round worden eveneens gespeeld in Miami.

Het wordt de eerst keer dat WBC-wedstrijden worden gespeeld in Houston. De laatste keer dat wedstrijden werden gespeeld in Puerto Rico was in 2013. San Juan was ook een speellocatie tijdens de eerst editie in 2006 en de tweede in 2009. In 2006 gooide Oranje-pitcher Shairon Martis de enige No-Hitter in de WBC-historie in het Hiram Bithorn Stadium.

Miami is een speelstad geweest in alle voorgaande edities sinds 2009. Tokyo is een locatie geweest in alle World Baseball Classics.

Twintig zullen deelnemen aan het mondiale evenement. Zestien hebben zich al geplaatst door in de top-vier van elke Poule te eindigen tijdens de vorige editie, die vorig jaar plaatsvond. Deze landen zijn Australië, Canada, Cuba, Dominicaanse Republiek, Groot-Brittannië, Israël, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Panama, Puerto Rico, Tsjechië, USA, Venezuela en Zuid-Korea.

De resterende vier ploegen komen uit de Kwalificatie-toernooien, die in 2025 zullen worden gespeeld.

Japan is de regerende WBC-Kampioen. Vorig jaar won Japan de Finale tegen de USA met 3-2. Japan won de Classic ook in 2006 en 2009. De Dominicaanse Republiek won in 2013, de USA in 2017.

Nederland eindigde op de vierde plaats in 2013 en 2017. Vorig jaar werd Oranje verrassend uitgeschakeld in de Eerste Ronde.

(23 mei)



Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.