Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint oefenduel tegen DSS/Kinheim
English

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates heeft op dinsdagavond (26 maart) met 9-8 gewonnen in een 9-inning wedstrijd tegen DSS/Kinheim. Deze extra oefenwedstrijd werd afgelopen weekeinde aan het programma toegevoegd. Op zondag werden vrijwel alle wedstrijden afgelast vanwege weers- of veld-condities.

Zodoende kregen de coaches van Pirates en DSS/Kinheim een extra gelegenheid om zich voor te bereiden op het komende seizoen, dat op donderdagavond 11 april van start gaat. In dit soort wedstrijden is de uitslag niet belangrijk. Het gaat er om de spelers, waaronder rookies en nieuwkomers, aanvullende speeltijd te geven en de wedstrijd krijgen uiteraard de kans om hun pitch-counts verder uit te breiden.

En dus zetten Hoofd Coaches Mervin Gario (Pirates) en Etienne Meijer (DSS/Kinheim) totaal twaalf werpers in, zeven bij Pirates, vijf bij DSS/Kinheim in wat de eerste avondwedstrijd was voor beide ploegen.

Martijn Schoonderwoerd, Scott Prins, Sven van de Sanden, Wesley Jansen, Jensely Keyzer, Casper Urbanus en Maickel Rietel beklommen allemaal de heuvel voor Pirates. De werpers bij DSS/Kinheim waren Jasper Elfrink, Mike Groen, Rick Timmermans, Finn Blokker en Robyn Clara. De eerste vier gooiden allemaal twee innings. Clara gooide de 2e9, die gewoon werd gespeeld hoewel Pirates op dat moment op voorsprong stond en dat betekent dus dat er een complete 9-inning wedstrijd werd gespeeld.

Hoewel de wedstrijd heel close was werd bericht dat Pirates wel al gelijk vanaf het beging de leiding heeft gehad.

Komend weekeinde reist Amsterdam Pirates naar België om deel te nemen aan het internationale Johan Veraghtert Tournament op de velden van organisatoren Borgerhout Squirrels en Deurne Spartans. Ook Oosterhout Twins neemt hier aan deel, net als Brasschaat Braves (België) en Cologne Cardinals (Duitsland).

DSS/Kinheim en Curaçao Neptunus spelen op zaterdag een double-header in Haarlem.

Een week later, tijdens de laatste voorbereidingen op het nieuwe seizoen, neemt Pirates deel aan het In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi op het veld van HCAW in Bussum, terwijl DSS/Kinheim één van de deelnemende ploegen is in de Haarlem Series op het veld van Onze Gezellen in Haarlem.

Op donderdagavond 11 april openen titelverdediger Amsterdam Pirates en DSS/Kinheim het nieuwe seizoen beide met een thuiswedstrijd. Pirates ontvangt dan HCAW, terwijl DSS/Kinheim bezoek krijgt van Hoofddorp Pioniers.

(26 maart)

Compleet Programma & UitslagenBedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.