Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Druk Paasweekeinde voor honkbal en softbal
English

ENSCHEDE / HEEMSTEDE / HAARLEM / THE HAGUE / AMERSFOORT / DORDRECHT / CAPELLE a/d IJSSEL / ROSMALEN / HOOFDDORP / AMSTERDAM / OOSTERHOUT / ASSENDELFT - Het komende Paasweekeinde heeft een overvol speelschema in de oefenseizoenen voor zowel honkbal als softbal. Veel teams die uitkomen in verschillende afdelingen spelen oefenwedstrijden. Daarnaast staan er negen honkbal-toernooien, zes softbal-toernooien en één herensoftbal-toernooi op het programma. Tijdens deze toernooien worden totaal 60 honkbalwedstrijden, 56 vrouwensoftbal-wedstrijden en 10 mannensoftbal-wedstrijden gespeeld! Hieronder zijn drie driekampen, die op één dag worden gespeeld. Ook staan er nog eens drie andere internationale wedstrijden op het programma die worden gespeeld in Hoofddorp en Amsterdam.

Aan deze evenementen wordt deelgenomen door 42 honkbal-teams, waarvan zeven uit buitenland, 31 dames softbal-teams, waaronder zes buitenlandse en vijf mannensoftbal-teams, waarvan er twee uit het buitenland komen. De buitenlandse teams zijn afkomstig uit België, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Tsjechië en Zwitserland.

(© Foto's: Henk Seppen)
Zeven van de acht Hoofdklasse honkbalteams en alle zes teams uit de Golden League softbal komen in actie.

Voor de teams uit de Overgangsklasse worden dit de laatste oefenwedstrijden, want zij beginnen over een week al aan het nieuwe seizoen. Op vrijdagavond 6 april staan er twee wedstrijden op het schema. De andere Openingwedstrijden volgen dan daarna op zaterdag en zondag.

De regulier competitie in de Hoofdklasse gaat pas op donderdag 26 april van start.

De nieuwe softbal-seizoenen in zowel de Golden League als Silver League beginnen op zaterdag 14 april.

(29 maart)

Uitslagen Honkbal-wedstrijden
Uitslagen Softbal-wedstrijden
Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Seizoen Honkbal
Speelschema Oefenseizoen & Reguliere Seizoen Softbal

Team Rosters Hoofdklasse Honkbal
Team Rosters Golden League Softbal
Vrijdagavond (30 maart) opent de 35e editie van het jaarlijkse drie dagen durende internationale J.C.J. Mastenbroek Toernooi voor zowel honkbal als softbal op het complex van Tex Town Tigers in Enschede.

Vijf teams uit de Golden League nemen deel aan het softbal-toernooi en dat zijn landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem, DSS, Roef!, Sparks Haarlem en het organiserende Tex Town Tigers. Ook wordt deelgenomen door Silver League-team De Glaskoning Twins. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Barracudas uit Zwitserland, Carrousel uit Rusland, SK Joudrs Praha uit Tsjechië en de Nationale Ploeg van Duitsland.

Hoofdklasse-teams De Glaskoning Twins en Cityside Apartments Quick Amersfoort zijn twee van de zes deelnemende ploegen aan het honkbal-toernooi in Enschede. Naast deze twee en organisator Tex Town Tigers (Eerste Klasse) zijn de overige deelnemers Alcmaria Victrix uit de Overgangsklasse, Barracudas uit Zwitserland en Borgerhout Squirrels uit België.In Haarlem, op het complex van Onze Gezellen, wordt de Haarlem Series georganiseerd. Voor de vierde keer is er een honkbal-toernooi en voor de derde keer is er een softbal-editie.

Golden League-team Terrasvogels is één van de vier deelnemende teams aan het softbal-toernooi. Zij zijn in gezelschap van Silver League-teams Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers en het organiserende Onze Gezellen.

In het honkbal-toernooi is Hoofdklasse-team DSS één van de vijf deelnemers. De overige vier teams komen allemaal uit in de Overgangsklasse en dat zijn Kinheim, Sparks Haarlem, Wassenaar en gastheer Onze Gezellen.

Het was de bedoeling dat beide toernooien vrijdagavond van start zouden gaan, maar het speelschema is aangepast vanwege bijzonder trieste omstandigheden. Afgelopen zondag overleed Caroline Walgien, de echtgenote van Onze Gezellen Softbal Coach Rob Walgien, op slechts 55-jarige leeftijd. De afscheidsplechtigheid zal vrijdag in de namiddag plaatsvinden. Uit respect zijn de openingswedstrijden uit het schema gehaald en is er een nieuw tweedaags programma samengesteld voor zaterdag en zondag.In Heemstede wordt de twee dagen durende vierde editie van het Ringvaart Toernooi georganiseerd door RCH-Pinguïns op zaterdag en zondag. Dit jaar had het evenement het sterkste deelnemersveld ooit, want er zouden drie Hoofdklasse-teams deelnemen, die vorig seizoen allemaal in de top-4 eindigden. Dat waren L&D Amsterdam Pirates, dat in de Holland Series speelde, HCAW en Hoofddorp Pioniers. Gastheer RCH-Pinguïns speelt in de Overgangsklasse.

Helaas informeerde Amsterdam Pirates de organisatie woensdag dat het zich moest terugtrekken van deelname. Vanwege de koude weersomstandigheden van de afgelopen weken en het niet beschikbaar zijn van het thuisveld vanwege werkzaamheden heeft Amsterdam Pirates tot nu toe slechts één oefenwedstrijd gespeeld. Dat gebeurde afgelopen zaterdag in Oosterhout. Hierdoor is de ploeg er nog niet klaar voor om totaal vier wedstrijden te spelen in één weekeinde. Het wedstrijdschema is inmiddels aangepast en teruggebracht naar drie wedstrijden op zowel zaterdag als zondag.In Den Haag wordt de derde editie van de internationale North Sea Cup georganiseerd door Silicon Storks, dat dit jaar een rentree maakt in de Hoofdklasse. Aan dit honkbal-evenement op zaterdag en zondag wordt verder deelgenomen door landskampioen Curaçao Neptunus, dat vorig jaar ook winnaar was van de European Champions Cup.

Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Mortsel Stars uit België en Rouen Huskies uit Frankrijk. De Franse ploeg neemt voor het eerste deel.In Amersfoort is Quick Amersfoort de gastclub van de achtste editie van het jaarlijkse Keistad Toernooi voor honkbal, softbalvrouwen en softbalmannen.

De deelnemers aan het eendaagse honkbaltoernooi (zaterdag) zijn The Flags en de tweede teams van Storks en gastheer Quick Amersfoort.

Aan het internationale tweedaagse softbaltoernooi (zaterdag/zondag) nemen drie teams uit de Silver League deel: Centrals, UVV en het organiserende Quick Amersfoort. Zij zijn in gezelschap van Caribe en het Belgische Royal Greys.

In het internationale mannensoftbal-toernooi, dat eveneens wordt gehouden op zaterdag en zondag, zijn de deelnemers Brasschaat Braves uit België, Painbusters Most uit Tsjechië en de Nederlandse ploegen van Catch-Adegeest, Spikes en landskampioen Quick Amersfoort.In Dordrecht wordt het tweedaagse internationale Rob Noorlander Toernooi (honkbal) georganiseerd door The Hawks op zondag en maandag.

De deelnemende teams zijn Overgangsklassers HCAW 2, De Glaskoning Twins 2 en gastheer The Hawks. Het kwartet wordt gecompleteerd door Brasschaat Braves uit België.In Capelle a/d IJssel is er eveneens een tweedaags internationaal honkbal-toernooi op zondag en maandag, georganiseerd door Euro Stars. De organiserende club is dan in gezelschap van Orioles, De Hazenkamp en het Belgische Hoboken Pioneers. Orioles en Euro Stars komen beide uit in de Overgangsklasse.

Afgelopen weekeinde organiseerde De Hazenkamp hun jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Tournament, dat werd gewonnen door Hoofdklasser Hoofddorp Pioniers.In Rosmalen organiseert Gryphons de Brabant Cup op hun complex voor zowel honkbal als softbal. Aan deze toernooien wordt deelgenomen door teams die lager spelen dan de twee hoogste afdelingen.

Aan het tweedaagse honkbal-toernooi (zaterdag/zondag) wordt deelgenomen door Braves, Domstad Dodgers, Mokum Hawks, Red Caps, Schiedam, TIW-Survivors en het organiserende Gryphons.

Zes teams nemen deel aan aan het eendaagse softbal-toernooi op zondag. Het organiserende Gryphons ontvangt dan Catch, Ducks, Islanders, Red Caps en Roef!Naast deze toernooien zijn er ook nog drie andere internationale wedstrijden op zondag en maandag, die door twee teams uit de Overgangsklasse worden gespeeld.

Op zondag in Hoofddorp speelt Omron Pioniers tegen Paris Guardians uit Frankrijk, vanaf 13:00 uur.

Op maandag speelt de Franse ploeg vervolgens een double-header in Amsterdam tegen Amsterdam Pirates 2, vanaf 11 uur.Op zondag organiseert Twins een internationale softbal-driekamp op hun complex in Oosterhout.

De deelnemers aan deze driekamp zijn Hoboken Pioneers uit België, Eerste Klasser Hilversum Hurricanes en het organiserende Twins 2.Een driekamp voor zowel honkbal als softbal wordt zondag georganiseerd door Cromtigers op hun complex in Assendelft. Met deze wedstrijden opent Cromtigers hun thuis-seizoen.

De deelnemers aan de honkbal-driekamp zijn drie ploegen uit de Eerste Klasse, namelijk Boekaniers, The Herons en het organiserende Cromtigers.

In de softbal-driekamp is het organiserende Cromtigers in gezelschap van teams van DSS en Onze Gezellen.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.