Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 oktober 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Honkbal & Softbal Competities stil gelegd
English

NIEUWEGEIN - Het honkbal- en softbalseizoen 2020 zit er op! Helaas is er een voortijdig einde gekomen aan de verschillende landelijke en regionale competities.

Dinsdagavond (13 oktober) werden tijdens een persconferentie van het Kabinet strengere maaregelen bekend gemaakt tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Deze nieuwe maatregelen zijn (terecht) nodig en genomen om de stijging van het aantal besmettingen af te laten nemen en drastisch te laten zakken. Eén van de maatregelen was dat alle amateur sportcompetities boven de 18 jaar met ingang van woensdag 14 oktober om 22:00 uur worden stilgelegd om reisbewegingen en contacten te beperken.

Dat betekent dat de resterende (inhaal)wedstrijden in de honkbal- en softbalcompetities komen te vervallen. Dat betekent dus ook dat de best-of-seven Holland Series (honkbal) om het landskampioenschap na twee wedstrijden te einde is gekomen. Titelverdediger L&D Amsterdam Pirates won de twee gespeelde wedstrijden op zondag en maandag. Het betekent ook dat de competitie in de Golden League (softbal) ten einde is. Daarin werden dinsdagavond nog twee inhaalwedstrijden gespeeld, maar dat zijn nu dus de laatste geweest van het seizoen 2020. De hoogste softbal-afdeling zou dit seizoen niet worden gevolgd door Play-Offs of Holland Series. De winnaar van de competitie zou landskampioen zijn.

KNBSB-directeur Stefaan Eskes stelde op woensdag:
,,Het is jammer dat we ons toch al ingekorte seizoen 2020 niet hebben kunnen afmaken, maar we begrijpen het nut en de noodzaak van deze nieuwe coronamaatregelen. We zijn in elk geval blij dat we vanaf 1 juli volop hebben kunnen honkballen en softballen''.

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) kwam op woensdag met de volgende verklaring:

,,Dinsdagavond 13 oktober 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Daardoor komen de honkbal- en softbalcompetities 2020 helaas tot een abrupt einde. Alle competities, inclusief de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Golden League, worden per 14 oktober 22.00 uur stilgelegd.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het honkbal en softbal:

1. Alle competities voor senioren en jeugd worden stilgelegd.
2. Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel.
3. Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen vereniging zijn toegestaan.

De maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken.

Geen uitzondering Hoofdklasse en Golden League
De nieuwe coronamaatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal (Eredivisie en Eerste divisie voetbal). Dit betekent dat de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Golden League, net als alle andere honkbal- en softbalcompetities op alle andere niveaus, voor de aankomende 4 weken worden stilgelegd. Daarmee komt er helaas een abrupt einde aan het honkbal- en softbalseizoen 2020.

Afwikkeling seizoen door Competitiezaken
De afdeling Competitiezaken gaat nu ‘vervroegd’ aan de slag met de afwikkeling van seizoen 2020.

Alle resterende honkbal- en softbalwedstrijden die in de komende dagen/weken nog zijn gepland worden op vervallen gezet. Voor elke poule wordt de eindstand bepaald en welk(e) team(s) tot kampioen wordt(en) uitgeroepen.''

(14 oktober)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.