Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 mei 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar





(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Wie speelt waar? Rosters Honkbal Hoofdklasse & Softbal Golden League 2020
English

AMERSFOORT / AMSTERDAM / BUSSUM / DEN HAAG / ENSCHEDE / HAARLEM / HOOFDDORP / MOERGESTEL / OOSTERHOUT / ROTTERDAM - Op 16 april zou het Opening Night zijn van de reguliere comptitie in de Honkbal Hoofdkklasse, op 18 april zou het Opening Day zijn in de Golden League Softbal. Echter, vanwege de maatregelen die zijn genomen tegen de verspreiding van de coronavirus (COVID-19) pandemie staan alle honkbal- en softbalcompetities in ons land momenteel stil.

...Ervaren pitchers Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates) en...
...Rebecca Soumeru (Sparks Haarlem) staan weer op de 2020 rosters...
(© Foto's: Henk Seppen)
Sinds 12 maart kondigt de Overheid regelmatig (strengere) maatregelen aan vanwege het coronavirus. Op woensdag (6 mei) was de volgende update met betrekking tot deze maatregelen en werden wat versoepelingen aangekondigd. Ook werd gezegd dat officiële wedstrijden en competities tot 1 september niet mogelijk zijn. Op dinsdag (12 juni) maakte de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) bekend dat het alle competitie-wedstrijden in alle honkbal- en softbal-afdelingen heeft geannuleerd tot en met dinsdag 30 juni. De KNBSB is momenteel in gesprek met het NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité/Nederlandse Sport Federaties) over de vervolg-mogelijkheden en hoopt nog altijd dat er dit jaar een vorm van competitie kan worden gespeeld.

Wanneer de competities van start waren gegaan op 16 en 18 april zouden zestien teams (acht in zowel honkbal als softbal) de eerste wedstrijden hebben gespeeld van het reguliere seizoen 2020 in de hoogste afdelingen. Deze zestien teams vertegenwoordigen tien plaatsen. Vier teams spelen in Haarlem, het honkbalteam van DSS/Kinheim en de softbalteams van Olympia Haarlem, Sparks Haarlem en Terrasvogels. De laatste is officiëel gevestigd in het nabij gelegen Santpoort-Zuid, maar speelt de thuiswedstrijden dit seizoen in Haarlem op het veld van Onze Gezellen.

Drie verenigingen hebben dit seizoen een team in zowel de Honkbal Hoofdklasse als de Softbal Golden League: Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort. Wanneer er dit jaar een competitie is zal het softbalteam van Amsterdam Pirates een rentree maken op het hoogste niveau, terwijl Herder Autoschade Quick Amersfoort zal debuteren in de Golden League. In honkbal wordt 2020 het eerste seizoen van de ploeg die het resultaat is van de samenwerking tussen DSS en Kinheim.

L&D Amsterdam Pirates is de regerend honkbalkampioen, terwijl Roef! de softbalkampioen is. Beide teams onttroonden vorig jaar de kampioen in de Holland Series. Amsterdam Pirates verloor de eerste wedstrijden van de best-of-seven tegen Curaçao Neptunus, maar werd daarna de eerste ploeg in de historie die de volgende vier in winst omzette om de titel te veroveren. Roef! kwam ook terug van een achterstand in de best-of-three tegen Olympia Haarlem. Na verlies van het eerste duel won Roef! de volgende twee om de Kampioenstitel te pakken.

Om een wedstrijd te spelen moet een team uiteraard over spelers/speelsters beschikken en zijn er natuurlijk ook wedstrijd-officials nodig. Hoewel er op het moment niet kan worden gespeeld, hebben de zestien teams uiteraard wel team-rosters voor dit seizoen. In voorgaande jaren publiceerde Grand Slam * Stats & News deze rosters altijd kort voor Opening Day. Helaas hebben we dit seizoen nog geen Opening Day gehad.
Maar om toch te zien wie waar speelt, hier zijn de huidige Team Rosters 2020, plus een overzicht van de Umpires, Official Scorers en Technical Commissioners:

TEAM ROSTERS & WEDSTRIJD-OFFICIALS
HONKBAL HOOFDKLASSE 2020
TEAM ROSTERS & WEDSTRIJD-OFFICIALS
SOFTBAL GOLDEN LEAGUE 2020

We weten nog niet wanneer, maar honkbal en softbal komen uiteraard weer terug in Nederland. Maar alleen wanneer het voor iedereen veilig is.
Tot dan, zorg voor jezelf en blijf gezond!

En neem een kijkje bij de Team Rosters om te checken wie waar speelt dit seizoen.

(17 mei)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.