Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar

(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Eerste oefen-activiteiten door Nederlandse Hoofdklasse-teams
English

HOOFDDORP - Afgelopen weekeinde (3-4 april) kwamen de meeste van de acht teams in de Honkbal Hoofdklasse in actie om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, maar slechts één van hen stond tegenover een tegenstander.

...De eerste oefenwedstrijden van het seizoen 2021...
...werden gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Hoofddorp Pioniers speelde een oefenwedstrijd op zowel zaterdag als zondag tegen hun tweede team, wat werd gedaan in volledige overeenstemming met alle protocollen en richtlijnen tegen het coronavirus (COVID-19). De hoofdmacht won op zaterdag met 12-4 en op zondag met 8-4. Beide wedstrijden werden niet alleen gebruikt om tot wedstrijd-situaties te komen, maar ook om meer trainingstijd te krijgen als team. Tijdens de wedstrijden wisselden de spelers tussen beide teams.

Regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates speelde op zaterdag een intersquad-game, net zoals Curaçao Neptunus dat deed op zaterdag en zondag. DSS/Kinheim en Quick Amersfoort speelden allebei een intersquad-game op zondag. HCAW, Silicon Storks en Twins Oosterhout hadden trainings-sessies.

Vorig seizoen werd de best-of-seven Holland Series tussen Amsterdam Pirates en Neptunus na de eerste twee wedstrijden gestaakt vanwege strengere corona-regels. Die wedstrijden werden allebei gewonnen door Amsterdam Pirates. Een paar dagen later werd bekend gemaakt dat er voor het seizoen 2020 geen kampioen zal zijn. Dat betekent dat Amsterdam Pirates dit jaar nog steeds de titelverdediger zal zijn. In 2019 verloor de ploeg de eerste drie wedstrijden van de Kampioensfinale tegen Neptunus, maar schreef daarna geschiedenis door als eerste team de volgende vier wedstrijden te winnen om de Holland Series om te draaien en de titel te veroveren.

Komend weekeinde (10-11 april) staan er zes oefenwedstrijden op het programma. Oorspronkelijk waren dit wedstrijden uit de reguliere competitie, maar toen de aanvang daarvan werd uitgesteld, werden deze ontmoetingen omgezet in oefenwedstrijden. De geplande competitie-wedstrijden worden op een andere datum gespeeld.

L&D Amsterdam Pirates speelt tegen Twins Oosterhout, zaterdag thuis en zondag in Oosterhout.
Quick Amersfoort speelt op zaterdag thuis tegen Hoofddorp Pioniers, dat op zondag de gastheer zal zijn.
Silicon Storks en DSS/Kinheim spelen op zaterdag tegen elkaar in Den Haag en op zondag in Haarlem.
Alle wedstrijden beginnen om 14:00 uur, behalve het thuisduel van Pioniers, dat om 13:00 uur van start gaat.

Curaçao Neptunus en HCAW spelen komend weekeinde intersquad-games.

Afgelopen weekeinde stond de 39e editie van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi op het programma en zou weer worden georganiseerd op het complex van HCAW in Bussum, maar dat werd afgelast. De wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor 22, 24 en 25 april, maar worden dan niet op dezelfde locatie gespeeld, omdat toernooien nog niet zijn toegestaan. In plaats daarvan, spelen alle teams nu wedstijden op hun eigen veld.

Zes van de acht teams in de Softbal Hoofdklasse spelen aanstaande zaterdag (10 april) eveneens hun eerste oefenwedstrijden.

Hoofddorp Pioniers speelt dan op eigen veld een double-header tegen landskampioen Roef!.
Quick Amersfoort ontvangt Sparks Haarlem voor een double-header.
In Haarlem is Onze Gezellen de thuisploeg in een double-header tegen Olympia Haarlem. In de hoogste afdeling neemt Onze Gezellen de plaats in van Terrasvogels, dat na afloop van vorig seizoen met de club fuseerde.
De eerste twee double-headers beginnen om 13:00 uur, de Haarlemse double-header begint om 15:00 uur.

Amsterdam Pirates en Tex Town Tigers komen nog niet in actie.

Afgelopen weekeinde stond het 37e jaarlijkse internationale J.C.J. Mastenbroek Toernooi (honkbal en softbal) op het programma op de velden van Tex Town Tigers in Enschede, maar de vereniging schrapte het evenement op 17 februari. Komend weekeinde zou ook de 34e editie van het jaarlijkse internationale Jan de Wit Toernooi (softbal) worden georganiseerd op het complex van Olympia Haarlem, maar dat is eveneens afgelast.

Afgelopen weekeinde bevestigde de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) dat de Hoofdklasse Honkbal inderdaad van start gaat op donderdag 29 april, waarna de Hoofdklasse Softbal begint op zaterdag 1 mei. In de Honkbal Hoofdklasse is het programma aangekondigd tot en met 18 juli. Het restant van het speelschema wordt bekend gemaakt na afloop van de Final Baseball Olympic Qualifier, dat in juni wordt georganiseerd in Taiwan. Het Nederlands Honkbal Team is één van de deelnemers aan dit evenement waarin gespeeld wordt om de laatste plek in het honkbal-toernooi van de Olympische Spelen, die in juli op het programma staan in Japan.

(5 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.