Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Eerste honkbal & softbal oefenwedstrijden geschrapt
English

AMERSFOORT / AMSTERDAM / BUSSUM / HOOFDDORP / OOSTERHOUT / ROTTERDAM (Ned.) / HOBOKEN (België) - De eerste geplande oefenwedstrijden van teams die dit seizoen zullen uitkomen in de Hoofdklasse honkbal en softbal zijn afgelast. Op dit moment zijn alle wedstrijden tot en met zondag 14 maart geschrapt vanwege de huidige maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19).

...Nog geen wedstrijden...
(© Foto's: Henk Seppen)
Op 15 februari maakte de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) bekend dat de start van de competities in zowel de Honkbal als Softbal Hoofdklasse is uitgesteld. In de nieuwe opzet begint het honkbalseizoen in de hoogste afdeling nu op donderdag 29 april in plaats van donderdag 8 april. De hoogste vrouwen softbal-competitie opent op zaterdag 1 mei in plaats van zaterdag 17 april. Er werden nog geen mededelingen gedaan met betrekking tot de start van de overige competities in zowel honkbal als softbal.

De afdeling competitiezaken van de KNBSB is met deelnemende teams regelmatig in gesprek over het seizoen en de start van de competitie. Momenteel circuleren ook berichten over mogelijke plannen dat er vanaf 29 april eerst een Bekercompetitie Honkbal zal worden gespeeld. De reguliere honkbalcompetitie zou dan eind mei van start gaan. Echter, deze plannen zijn nog niet bevestigd, omdat de besprekingen nog gaande zijn.

De eerste honkbal-oefenwedstrijden zouden dit weekeinde (6 en 7 maart) worden gespeeld.
Op beide dagen zouden regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates en vice-kampioen Curaçao Neptunus elkaar ontmoeten. Op zaterdag in Rottedam, op zondag in Amsterdam. Vorig jaar ontmoetten de twee ploegen elkaar in de Holland Series. Pirates won toen de eerste twee wedstrijden, waarna de best-of-seven Kampioensreeks werd afgebroken vanwege nieuwe en strengere maatregelen tegen het coronavirus. Er werd geen kampioen uitgeroepen voor het seizoen 2020. Pirates veroverde de titel in 2019 na een historische comeback door viermaal op rij te winnen tegen Neptunus, dat de eerste drie wedstrijden had gewonnen.

Ook dit weekeinde zou Quick Amersfoort tweemaal spelen tegen Twins Oosterhout, zaterdag thuis, zondag bij Twins.
Op hun veld in Bussum zou HCAW twee wedstrijden spelen tegen hun tweede team.

Volgend weekeinde zouden L&D Amsterdam Pirates en HCAW tegen elkaar spelen, terwijl Curaçao Neptunus twee wedstrijden op het programma had staan tegen Hoofddorp Pioniers. Twins Oosterhout zou dan tweemaal spelen tegen het Belgische Hoboken Pioneers met een zondagduel in Hoboken. Quick Amersfoort zou dan alleen zondag op eigen veld in actie komen tegen Silicon Storks.

Voor komend weekeinde stonden er slechts twee softbalwedstrijden op de agenda. Op zaterdag 13 maart zou Amsterdam Pirates op eigen veld een double-header spelen tegen Hoofddorp Pioniers.

Op dit moment staat de eerste honkbal-oefenwedstrijd op het programma voor vrijdagavond 19 maart als L&D Amsterdam Pirates thuisspeelt tegen DSS/Kinheim. Echter, de verwachting is dat de huidige avondklok zal worden verlengd en dat zal betekenen dat dit duel ook komt te vervallen. Drie wedstrijden staan er op de planning voor de ernavolgende zaterdag.

De eerste oefenwedstrijden in softbal staan op de lijst voor zaterdag 20 maart als Amsterdam Pirates op eigen veld Olympia Haarlem ontvangt voor een double-header.

(6 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.