Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Aanvang Competities Hoofdklasse Honkbal & Softbal uitgesteld
English

NIEUWEGEIN - De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) maakte op maandag (15 februari) bekend dat de start van de competities in zowel de Honkbal als Softbal Hoofdklasse is uitgesteld.

In de nieuwe opzet begint het honkbalseizoen in de hoogste afdeling nu op donderdag 29 april in plaats van donderdag 8 april.
De hoogste vrouwen softbal-competitie opent op zaterdag 1 mei in plaats van zaterdag 17 april.
Er zijn geen mededelingen gedaan met betrekking tot de start van de overige competities in zowel honkbal als softbal. Aanvankelijk zou de Eerste Klasse Honkbal beginnen op vrijdag 2 april en de Eerste Klasse Softbal op zaterdag 17 april, net zoals de Hoofdklasse. De Mannen Softbal Hoofdklasse zou oorspronkelijk van start gaan op vrijdag 9 april.

De KNBSB is voortdurend in contact met NOC*NSF en de Rijksoverheid met betrekking tot de situatie en de ontwikkelingen van het coronavirus (COVID-19) en de ingestelde maatregelen hiertegen. Vanwege de huidige situatie is in elk geval besloten de aanvang van de seizoenen uit te stellen.

Intussen is de afdeling Competitiezaken van de KNBSB volop bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen. Ook is men bezig met het ontwikkelen van scenario’s wanneer de coronamaatregelen langer voortduren en de start van de competities niet mogelijk is op de nieuwe data.

In het bericht op maandag meldde de KNBSB dat het Kabinet per 17 december 2020 een uitzonderingspositie heeft ingesteld, waarbij sporters die actief zijn in topcompetities, onder voorwaarden, weer in groepen mogen trainen en wedstrijden spelen.
Voor honkbal en softbal geldt deze uitzonderingspositie uitsluitend en alleen voor:
- Honkbal Hoofdklasse
- Softbal Vrouwen Hoofdklasse (voormalige Golden League)

Door de Rijksoverheid zijn aan deze uitzonderingspositie wel een aantal voorwaarden verbonden.
Deze voorwaarden hebben betrekking op:
1: Het organisatorisch kunnen regelen conform het ‘protocol topcompetities’.
2: Het periodiek testen van spelers, stafleden en scheidsrechters.

De KNBSB is momenteel met de verenigingen in beide klassen in gesprek of zij onder deze uitzonderingspositie van start zouden willen en kunnen gaan. Vooralsnog is afgesproken (nog) geen gebruik van deze mogelijkheid te maken. Dit betekent dat de Hoofdklasseteams zich slechts zeer beperkt op het seizoen kunnen voorbereiden: zij mogen buiten trainen in tweetallen.

(15 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.