Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


DVH en Storks delen Holland Series-openers
English
AMSTELVEEN - De herensoftballers van DVH en Storks deelden op zaterdag 1 oktober hun openings double-header in de best-of-three Holland Series. De derde en beslissende wedstrijd wordt aanstaande zaterdag in Den Haag gespeeld.


...Tony Moyo...
...2 complete games...
(© Foto: DVH)
In de openingswedstrijd kwam DVH, de regerend landskampioen, terug van een achterstand om met 4-2 te winnen. Aanvankelijk nam Storks een 2-0 voorsprong op veteraan-werper Tony Moyo, die beide wedstrijden gooide voor DVH en oud-werper is van Storks. In de eerste inning sloeg Valdemar Terkelsen een tweehonkslag op Moyo en scoorde het eerste punt toen er een fout volgde. In de derde inning kreeg Moyo twee snellen nullen, maar kreeg toen drie hits tegen, resulterend in het tweede punt. Maar in de resterende vier innings hield Moyo, die 10 strikeouts had en zeven hits toestond, Storks puntloos.

DVH draaide het duel in eigen voordeel om toen het driemaal scoorde in de vijfde inning op Roman Matuska, die negen strikeouts had en zes hits tegen kreeg. Een vrije loop en twee fouten zorgden voor de drie punten en de voorsprong voor de Amstelveense ploeg, die onder leiding staat van Arnold Whitfield en Stanley Boutisma. In de zesde inning voegde DVH een 'insurance run' toe toen Angelo Clementina een driehonkslag sloeg en scoorde op een klap van Eumir Nielsen om de stand op 4-2 te brengen.

In het tweede duel, dat door Storks met 2-1 werd gewonnen, schakelde Tony Moyo 12 slagmensen met drie slag uit en stond zes hits toe, maar kreeg geen aanvallende ondersteuning, want Storks-werper Valdemar Terkelsen gooide een one-hitter met zeven strikeouts. Storks kwam in de vierde inning voor het eerst tot scoren toen Kenny Dame vier wijd kreeg, het derde honk bereikte na een fout en scoorde na een klap van Mike den Braven. Storks, dat wordt gecoached door Rob van de Vlist en Bob Bik, voegde daarna nog een punt toe in de eerste helft van de zevende inning. DVH scoorde hierna het enige punt in de 2e7 toen Jeffry Visser de plaat wist te passeren.

In het reguliere seizoen speelden DVH en Storks beide in de Rode Poule tijdens het eerste deel van de competitie. Storks was 8-0 en werd poule-winnaar en plaatste zich voor de tweeder ronde samen met DVH, dat op de tweede plaats eindigde. De twee kregen gezelschap van de top-2 van de Blauwe Poule. In die afdeling was Spikes 9-0 en plaatste zich samen met Red Lions.

Na afloop van de tweede competitiehelft deelden Spikes en DVH de eerste plaats met een 8-4 'record', maar werd de eerste competitiewinnaar op basis van het runsaldo (onderling was 2-2). Storks volgde op de derde plaats en Red Lions op de vierde.

In de Play-Offs (slechts één wedstrijd) won DVH met 7-5 vs. Spikes en plaatste zich rechstreeks voor de Holland Series. Storks schakelde Red Lions uit door met 4-1 te winnen, waarna men Spikes trof in de halve finale. Storks kwam tot een 5-0 shutout tegen Spikes (dat in augustus de Europa Cup won) en werd de tweede finalist.

Volgend jaar organiseert DVH, dat dan het 50-jarig bestaan viert, het Europees Heren Softbal Kampioenschap op hun complex in Amstelveen. De voorlopige speeldata van het evenement zijn 23-28 juli.

(1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.