Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Derde verlies voor Oranje-mannen
English
AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) - Het Nederlands Heren Softbal Team verloor zondag met 6-1 van Colombia en dus heeft de ploeg nu alle drie gespeelde wedstrijden verloren op het Wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland. Voor Colombia was dit de tweede overwinning.

Het Nederlands Team speelt de vierde wedstrijd maandagochtend (zondagavond 23:00 uur Ned. tijd) tegen ArgentiniŽ.


...Enrique Javier scoorde het enige Oranje-punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar
Oranje werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning, waarna Colombia viermaal scoorde in hun eerste slagbeurt. Startende werper Jeroen Mulder raakte lead-off hitter Jamir Gomez met een worp, maar toen volgden twee nullen. De inning had hierna afgesloten kunnen worden, maar er werd een fout gemaakt op een grounder van Yerson Santana, resulterend in het eerste punt voor Colombia. Hierna sloegen Luis Pren, Gari Pacheco en Cesar Jiminez Velaz Uribe allen een honkslag om twee punten binnen te brengen, waarna het vierde punt werd gescoord in een steel-situatie.

In de tweede inning kreeg Enrique Javier vier wijd met ťťn uit, maar bleef achter. Even later voegde Colombia twee runs toe. Royce Camacho begon met vier wijd en dat leidde tot het vertrek van Jeroen Mulder, die werd opgevolgd door Erwin Visser. Na een opofferingsstootslag zorgde Pablo Vega met een driehonkslag voor een punt en scoorde zelf na een 2-out single van Yerson Santana, waardoor het 6-0 werd.

Nederland kreeg twee honklopers in de derde inning toen Glennsig Polonius en Tim Verbrugge beiden het honk bereikten na een fout met ťťn uit, maar daarna volgden een strikeout en groundout.

In de vierde inning scoorde Oranje het eerste punt. Mike den Braven begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Enrique Javier. De laatste stal hierna het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Randy Lo-A-Tjong en dat was de eerste Nederlandse honkslag in dit duel.

Kenny Dame tekende hierna voor de tweede Nederlandse honkslag met twee uit in de vijfde inning, maar bleef achter.

In de 2e6 opende Ernesto Aparicio voor Colombia met een tweehonkslag, maar pitcher Erwin Visser schakelde hierna de volgende twee slagmensen uit. Visser gaf vervolgens een vrije loop weg, maar sloot de inning af met een strikeout. En hiermee voorkwam Oranje de derde mercy-rule nederlaag op rij, want het duel ging nu de zevende inning in.

Maar in die beurt gingen drie slagmensen op rij uit en dus moest Oranje genoegen nemen met de derde nederlaag.

Overige wedstrijden vandaag:

Game 17: Mexico vs. Canada
Canada opende Dag 3 met de derde zege in drie dagen en versloeg Mexico met 6-0. Canada 'outhit' de Mexicanen met 9-2. Echter, Canada stond maar met 1-0 voor na vijf innings. In de eerste slagbeurt scoorde Canada het punt na een double van Jeff Ellsworth Het tweede punt werd toegevoegd in de zesde inning na een geraakt werper met volle honken. Canada kwam daarna tot een rally van vier punten in de zevende en scoorde toen tweemaal na een honkslag van Jason Sanford. Game 18: USA vs. Zuid-Afrika

...Matt Palazzo...
...2 homeruns...
Zuid-Afrika, dat het toernooi begon met twee nederlagen, won vandaag met 5-3 vs. de USA, dat nu alle drie wedstrijden tot nu toe heeft verloren. De Amerikanen, die vier jaar geleden op de vierde plaats eindigde, 'outhit' de Afrikanen met 8-5, maar stond niettemin met lege handen. Zuid-Afrika opende de score in de eerste inning toen Renier Viljoen begon met een homerun. De USA reageerde met twee runs in de eigen eerste slagbeurt. Met twee uit kwam de stand in balans toen Matt Palazzo homerde. Joshua Johnson sloeg hierna een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Derrick Zechman. Zuid-Afrika kwam langszij in de derde inning na back-to-back doubles van Phomolo Phaladi en Gregory Barrett, waarna een 5-2 voorsprong werd genomen via drie runs in de derde slagbeurt. Met twee uit werden twee slagmensen geraakt door een worp en volgde Grant Olivier met een homerun. De USA wist nog maar eenmaal te scoren in de zevende inning toen Palazzo zijn tweede homerun sloeg, maar was uiteindelijk opnieuw de verliezende ploeg.

Game 19: IndonesiŽ vs. Samoa
De derde wedstrijd vandaag was bizar met een onverwacht scoreverloop. Samoa was het evenement begonnen met twee verrassende overwinningen op Groot-BrittanniŽ en de USA, terwijl IndonesiŽ twee ruime nederlagen leed. Op papier was dit dus een zekere winst voor Samoa, maar de eilandploeg verzuimde een comfortabele voorsprong van negen punten vast te houden en had zelfs een verlenging nodig om ongeslagen te blijven. Samoa scoorde drie punten in de eerse inning, waaronder twee na een honkslag van Bernard Hale. Het volgende punt werd toegevoegd in de tweede inning na een tweehonkslag van Tony Niu en in de vijfde werd opnieuw eenmaal gescoord. In de zesde inning werd de stand opgevoerd naar 7-0. En zo had Samoa nog slechts drie nullen nodig om het duel af te kunnen sluiten via de mercy-rule. Maar even later scoorde IndonesiŽ het eerste punt in de 2e6 toen Andospa Saputra opende met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende fout. In de 1e7 scoorde Samoa driemaal toen Duane Jerard homerde met ťťn uit en Michael Niu een 2-run homerun toevoegde om er een 10-1 stand van te maken. IndonesiŽ presteerde toen het ondenkbare, want het kwam tot een rally van negen punten in de 2e7 om de stand in evenwicht te brengen en een verlenging af te dwingen. Acht van de punten werden gescoord met twee uit! IndonesiŽ, dat slechts ťťn honkslag sloeg in de voorgaan de zes beurten, sloeg nu acht honkslagen, waaronder RBI-singles van Andospa Saputra (2-run), Aditya Rachman (1-run), Fricharda Oestabima (2-run), Heri Haeruman (1-run) en Dikdik Darmawan (2-run) die voor een gelijke stand zorgden. Hierna werd een nieuwe werper ingebracht, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot. In de achtste inning, met een tie-break loper op het tweede honk, leidden twee fouten op een opofferingsstootslag tot een punt en die leverde Samoa uiteindelijk de winst op.

Game 20: Nieuw-Zeeland vs. Japan
Het organiserende Nieuw-Zeeland bleef ongeslagen door met 7-2 te winnen van Japan, dat nu tweemaal op rij heeft verloren na te zijn begonnen met winst in het eerste duel tegen Nederland. Japan nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong in de tweede inning na een geraakt werper met volle honken, maar drie lopers bleven achter. In de 2e2 reageerde Nieuw-Zeeland met vijf runs, die werden gescoord met twee uit. Twee runs werden toen gescoord op een ground-rule double van Thomas Makea, gevolgd door een RBI-single van Tyron Bartorillo en een 2-run homerun van Nathan Nukunuku. Japan pakte een punt terug in de derde, maar Nieuw-Zeeland scoorde nog eens tweemaal in de vijfde toen Brad Rona een 2-run homerun sloeg.

Game 21: ArgentiniŽ vs. de Filippijnen
ArgentiniŽ, dat voor vandaag op 1-1 stond, won met 5-0 van de Filippijnen, dat hierdoor op 0-3 kwam te staan. ArgentiniŽ besliste het duel vroeg door driemaal te scoren in de eerste inning via een tweehonkslag van Bruno Motroni en honkslagen van Manuel Godoy en Nicolas Carril. In de tweede inning opende Mauricio Caceres met een homerun om de stand op 4-0 te brengen. Het vijfde punt werd gescoord in de vijfde inning na een grounder. De Argentijnse starter Maximiliano Montero gooide drie hitloze innings, waarna Francisco Sabate de laatste vier innings gooide en slechts twee hits toestond.

Game 22: AustraliŽ vs. Groot-BrittanniŽ
AustraliŽ won met 7-0 vs. Groot-BrittanniŽ om ongeslagen te blijven, terwijl de Britse ploeg de derde wedstrijd op rij verloor. AustraliŽ kwam tot een rally van zes runs in de tweede inning, dankzij een RBI-single van Adam Folkard, 2-run single van Michael Tanner, RBI-triple van Joel Southam en twee puntscorende fouten. Het zevende punt om het duel via de mercy-rule te kunnen afsluiten kwam in de vijfde inning toen Mark Harris een lead-off, walk-off, homerun sloeg. Groot-BrittanniŽ sloeg slechts twee honkslagen op Adam Folkard, die twaalfmaal drie slag gooide.

Game 24: Venezuela vs. TsjechiŽ
Venezuela kwam tot een 7-0 shutout-winst tegen TsjechiŽ om ongeslagen te blijven, terwijl de Tsjechen hun eerste nederlaag leden na tweemaal ruim te hebben gewonnen. Venezuela scoorde het eerste punt in de eerste slagbeurt via een fout, waarna een run werd toegevoegd in de vierde na een volgende veldfout. In de vijfde kwamen de Zuid-Amerikanen tot een rally van vijf punten om het verschil van zeven te bereiken en het duel te kunnen afsluiten via de mercy-rule. In deze slagbeurt opende Iran Paez met een honkslag, waarna Edwin Linares en Rafael Flores volgden met back-to-back homeruns. Carlos Ojeda sloeg toen een honkslag en Frances Rojas een tweehonkslag, gevolgd door een opofferingsslag van Kenlis Rivero die de stand opm 6-0 bracht. Een honkslag van Yeider Chirinos leverde hierna het vijfde punt in deze inning op en sloot de wedstrijd af.

(3 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.