Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Nieuw-Zeeland eerste finalist; 3 teams uitgeschakeld
English
AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) - Op Dag 9 van de Wereldkampioenschap werd het organiserende Nieuw-Zeeland de eerste ploeg die zich plaatste voor de allesbeslissende finale op zondag, terwijl Japan en Canada in de eerste twee wedstrijden van vandaag werden uitgeschakeld. In de laatste wedstrijd vandaag werd ook ArgentiniŽ uitgeschakeld en eindigde op de vierde plaats.

Op zondag ontmoet AustraliŽ Venezuela in de bronzen wedstrijd om te beslissen wie de tweede finalist wordt.

de wedstrijden vandaag:

Game 61: Japan vs. AustraliŽ

...Kirkpatrick...
...No-Hitter...
Regerend wereldkampioen AustraliŽ voorkwam uitschakeling door met 4-0 te winnen van Japan in de openingswedstrijd van vandaag. Winnende werper Andrew Kirkpatrick gooide het gehele duel en gooide een No-Hitter. AustraliŽ liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan wat hun intenties waren en scoorden drie punten in de eerste inning. Michael Tanner opende met een honkslag en scoorde toen Joel Southam volgde met een driehonkslag. Na een groundout werd Zenon Winters geraakt door een worp. Met twee uit werd er een fout gemaakt op een klap van Nick Shailes, resulterend in twee punten en een 3-0 voorsprong. In de eerste Japanse slagbeurt kreeg Hiraku Yokoyama vier wijd, maar hierna schakelde Kirkpatrick de volgende 15 slagmensen op rij uit. In de zesde bracht AustraliŽ de stand op 4-0 toen Jeff Goolagong een one-out homerun sloeg. Japan kreeg weer een loper op het honk in de 2e6 toen Kota Mera vier wijd kreeg, maar daarna volgde een dubbelspel. Kirkpatrick zorgde hierna voor drie nullen op rij in de zevende om de winst veilig te stellen. Hierdoor werd Japan uitgeschakeld, terwijl AustraliŽ het later vandaag moet opnemen tegen de winnaar van de ontmoeting tussen ArgentiniŽ en Canada in hun volgende eliminatie-wedstrijd.

Game 62: ArgentiniŽ vs. Canada

...Sachs...
...Homerun...
ArgentiniŽ won met 2-1 en schakelde daarmee Canada, de bronzen ploeg van 2009, uit. ArgentiniŽ speelt hierdoor later vandaag tegen AustraliŽ. De eerste vijf innings van deze wedstrijd bleven puntloos. ArgentiniŽ scoorde toen tweemaal in de 2e6. Met twee uit kreeg Nicolas Bittor vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Mariano Montero, terwijl Sean Whitten de pitching overnam van Paul Koert. Maar de eerste slagman die hij zag, German Sachs, sloeg toen een homerun op een 2 wijd-count. In de zevende inning homerde Brad Ezekiel voor Canada met ťťn uit. Maar met een loper op het eerste honk en twee uit stonden de Canadezen met lege handen, want een groundout maakte een einde aan de wedstrijd.

Game 63: Nieuw-Zeeland vs. Venezuela

...Manley...
...15 K's...
Nieuw-Zeeland werd de eerste finalist door met 2-0 te winnen van Venezuela. Winnende werper Jeremy Manley had 15 strikeouts en stond slechts vier hits toe. De Kiwis openden de score in de tweede inning toen Donny Hale opende met een honkslag. De volgende slagman kreeg drie slagman, maar tegelijkertijd stal Hale het tweede honk. Dit werd gevolgd door een foute aangooi van de catcher en een fout van de midvelders, waardoor Hale kon scoren. Ben Enoka sloeg nog een honkslag, maar verliet het honk te vroeg, waarna een groundout de beurt afsloot. Het tweede punt werd ook opgezet door Hale. Met ťťn uit in de zesde inning sloeg hij een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Daniel Milne, die scoorde toen Rhys Casley volgde met een tweehonkslag. In de zevende inning gooide Manley drie strikeouts om de wedstrijd af te sluiten.

Game 64: ArgentiniŽ vs. AustraliŽ

...Folkard...
...No-Hitter...
AustraliŽ speelde opnieuw een lastige wedstrijd en had een verlenging nodig, maar won met 2-1 in negen innings van ArgentiniŽ om zich te plaatsen voor het bronzen duel, oftewel de herkansingswedstrijd, op zondag. Dat zal ook hun derde eliminatie-wedstrijd op rij zijn. Door het verlies eindigde ArgentiniŽ op de vierde plaats. Winnende werper Adam Folkard stond het hele duel op de plaat, schakelde 17 slagmensen met drie slag uit en gooide een No-Hitter. In de eerste zeven innings waren er slechts drie honklopers in het hele duel! Voor AustraliŽ sloeg Zenon Winters een lead-off single in de tweede inning en daar bleef het bij. Voor ArgentiniŽ kreeg Francisco Sabate vier wijd met twee uit in de tweede inning en hij was ook de volgende honkloper toen hij vier wijd kreeg met ťťn uit in de vijfde. In de Australische achtste inning was James Todhunter de pinch-runner op het tweede honk, die opschoof na een opofferingsstootslag van Jeff Goolagong en scoorde na een wilde worp. In de 2e8 was Santiago Carril de pinch-runner op het tweede honk voor ArgentiniŽ. Een OSS van Francisco Sabate werd hierna verkeerd verwerkt door werper Folkard, resulterend in het gelijkmakende punt en bracht Sabate naar het derde honk. Folkard schakelde hierna de volgende twee slagmensen met drie slag uit en gooide opzettelijk vier wijd op de hierna volgende twee slagmensen om een gedwongen loop op te zetten, maar hij sloot af met een nieuwe strikeout. In de 1e9 was Timothy Crome de tie-break loper die, met ťťn uit, opschoof na een OSS van Mark Harris en het leidende punt scoorde op een honkslag van Michael Tanner, waardoor het 2-1 werd. In de 2e9 bracht een OSS de tie-break loper naar het derde honk, maar hierna volgde Folkard met twee strikeouts om de wedstrijd af te sluiten.

(9 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.