Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Nieuw-Zeeland pakt titel; Venezuela onttroont AustaliŽ
English
AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) - Nieuw-Zeeland werd zondag de nieuwe Wereldkampioen Heren Softbal na winst in de finale tegen Venezuela met 4-1.

Eerder op de dag onttroonde Venezuela AustraliŽ door met 2-0 te winnen en dat betekende dat de Aussies dit keer genoegen moesten nemen met het brons.

Nieuw-Zeeland won de titel voor het laatst in 2004 toen het evenement ook werd gespeeld voor eigen publiek. Toen in Christchurch op het Zuid-Eiland en dit keer in Auckland, op het Noord-Eiland.

? Game 65: Venezuela vs. AustraliŽ
In de eerste wedstrijd vandaag won Venezuela met 2-0 om regerend wereldkampioen AustraliŽ the onttronen en de tweede finalist te worden. Door het verlies won AustraliŽ de bronzen medaille.

Venezuela besliste het duel vroeg met scoren van punten in de eerste en tweede inning. In de eerste slagbeurt sloeg Iran Paez een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Herwins Querales en scoorde toen Rafael Flores ook een honkslag sloeg. In de tweede inning sloeg Franklin Gonzalez een honkslag met ťťn uit en scoorde toen Yeider Chirinos volgde met een tweehonkslag.

AustraliŽ bereikte verschillende keren het honk, maar wist niet tot scoren te komen. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de eerste en tweede inning, waarna James Todhunter en Nick Norton de derde beurt openden met een honkslag, maar daarna volgden drie nullen. In de vierde sloeg Zenon Winters een tweehonkslag met twee uit, maar strandde. In de vijfde sloegen Todhunter en Norton opnieuw een honkslag, dit keer met ťťn uit, maar bleven opnieuw achter. In de zesde opende Joel Southam met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel en in de zevende sloeg Todhunter een honkslag met ťťn uit, maar ook nu volgde een dubbelspel en dit keer betekende dat het einde van de wedstrijd. AustraliŽ was geen Wereldkampioen meer!

Game 66: Nieuw-Zeeland vs. Venezuela
Venezuela leek hierna opnieuw te gaan stunten in de finale toen de ploeg een 1-0 voorsprong nam in de eerste inning tegen Nieuw-Zeeland. Maar dat werd Venezuela's enige punt, terwijl de thuisploeg langszij kwam en het duebl besliste in de derde inning op weg naar de kampioenstitel.


...Casley...
...Homerun...
In de eerste inning begon Iran Paez met een driehonkslag en werd Herwins Querales geraakt door een worp. Na een strikeout kwamen de honken vol toen Edwin Linares vier wijd kreeg. Hierna scoorde Paez op een opofferingsslag van John Zambrano, waarna twee lopers achterbleven toen een groundout volgde.

In de eerste Nieuw-Zeelandse slagbeurt sloegen Tyson Byrne en Brad Rona een honkslag, maar de lopers bleven achter. In de tweede inning opende Ben Enoka met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. De score kwam hierna in balans toen Patrick Shannon volgde met een homerun.

Venezuela liet twee lopers achter in de eerste helft van de derde inning, waarna Nieuw-Zeeland even later toestloeg. Met twee uit werd Brad Rona geraakt door een worp, waarna Daniel Milne vier wijd kreeg. Vervolgens sloeg team-captain Rhys Casley een homerun om Nieuw-Zeeland op 4-1 te zetten.

Venezuela kreeg de openingsslagman op het honk in de vijfde en zesde inning, maar wist niet meer te scoren. In de zevende maakte drie grounders een einde aan de wedstrijd.

En zo veroverde Nieuw-Zeeland de wereldtitel voor de zesde keer in de historie en zorgde daarmee voor een nieuw record. Voor het evenement deelde Nieuw-Zeeland de ranglijst met meeste titels samen met de USA, want beide werden vijfmaal kampioen sinds de eerste titelstrijd in 1966. Nieuw-Zeeland won de eerste titel in 1976 toen het evenement ook op eigen grond plaatsvond. De tweede titel volgde in 1984, waarna drie titels op rij werden gewonnen in 1996, 2000 en 2004. Vier jaar geleden verloor Nieuw-Zeeland de finale tegen AustraliŽ. In de 13 toernooien tot nu toen miste Nieuw-Zeeland de top-3 alleen in 1968 en 1980. Dat betekent dat dit Nieuw-Zeeland's elfde medaille was en dat is ook goed voor een nieuw record, want voor aanvang van het toernooi van dit jaar was er een gelijke stand met Canada. Voor Venezuela betekende het de eerste keer dat het een medaille won op een Wereldkampioenschap.


...Raoul Machalet...
...finale...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het Nederlands Heren Softbal Team sloot het evenement af op de 14e plaats. Geen van de drie Europese teams wisten zich te plaatsen voor de Play-Offs, maar toch stond er uiteindelijk een Europeaan in de finale, want de DUitse scheidsrechter Raoul Machalet was de Leftfield Umpire in de zes-man crew.

De eindstand is als volgt:
1. Nieuw-Zeeland, 2. Venezuela, 3. AustraliŽ, 4. ArgentiniŽ, 5/6. Canada/Japan, 7/8. Samoa/USA, 9/10/11. Groot-BrittannŽ/TsjechiŽ/Colombia, 12/13. Mexico/Zuid-Afrika, 14. Nederland, 15/16. IndonesiŽ/Filippijnen.

(10 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.