Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje-selectie bekend voor Wereldkampioenschap
English
AMSTELVEEN - Vandaag, 14 januari, heeft de coachingstaf van het Nederlands Heren Softbal Team de namen bekend gemaakt van de 17 spelers die zijn geselecteerd voor de ploeg die gaat deelnemen aan het komende Wereldkampioenschap begin maart in Nieuw-Zeeland.

Vijftien spelers waren eerder al geselecteerd, maar met de toevoeging van infielder Eldrick Dijkhoff en pitcher Erwin Visser is de selectie nu compleet. Dijkhoff softbalt in de Arubaanse competitie, terwijl veteraan-werper Visser speelt voor Almere en in het verleden ook al uitkwam voor de nationale ploeg.

Het roster ziet er als volgt uit:
Pitchers:
Arjan Baanen, Jeroen Mulder (beiden Storks), Erwin Visser (Almere) en Jeffry Visser (DVH).
Positie-spelers:
Anthony Beaumont, Marlon Comenencia, Randy Lo-A-Tjong, Glennsig Polonius, Rien Smulders, Osandrick Statia (allen DVH), Mike den Braven, Kenny Dame (beiden Storks), Merlijn Brink, Enrique Javier, Renť Koelink (allen Spikes), Eldrick Dijkhoff (Aruba) en Tim Verbrugge (Sparks Haarlem).

De 15 spelers die al eerder werden geselecteerd namen vorig jaar ook deel aan het succesvolle Europees Kampioenschap in Amstelveen. Daar bereikte de ploeg de finale, waarin met 9-2 werd verloren van Denemarken, resulterend in een zilveren medaille. Wesley Blonk en Angelo Clementina, die ook deel uitmaakten van de zilveren ploeg, zijn er nu niet bij op het Wereldkampioenschap.

Een uit acht personen bestaande staf zal de ploeg begeleiden, waaronder playing coach Kenny Dame:
Ben ten Pas (Hoofd Coach), James Harris (Coach), Kenny Dame (Playing Coach), Mara Goedegebuure (Mental Coach), Joanne Christiano (Scorer), Peter Schuler (General Manager), Jerella Domacassee (Business Manager) en Jane Trampe (Media Officer).
Ook meereizend met de ploeg is de pas 4-jarige Jaydion Polonius, die de bat-boy van het team zal zijn.

Onlangs zijn de poule-indelingen bekend geworden voor het Wereldkampioenschap, dat zal plaatsvinden van 1-10 maart in Auckland op het Noord-Eiland van Nieuw-Zeeland, waar de wedstrijden worden gespeeld in Roseboro Park. Het Nederlands Team kwam een zeer zware poule terecht en ontmoet Nieuw-Zeeland, dat vier jaar geleden in Canada het zilver won, plus ook nog ArgentiniŽ, Canada (bronzen medaille op het laatste WK), WK-debutant Colombia, de Filippijnen, Japan en Mexico. ArgentiniŽ, Canada, Japan en Nieuw-Zeeland behoren in deze sterke poule allen tot de favorieten voor de eindstrijd.
In Groep 2 spelen regerend wereldkampioen AustraliŽ, Groot-BrittanniŽ, IndonesiŽ, Samoa, TsjechiŽ, USA, Venezuela en Zuid-Afrika.

Het Nederlands Team nam voor het laatst aan een Wereldkampioenschap deel in 2004 toen het evenement eveneens in Nieuw-Zeeland plaatsvond. Het is de vijfde keer dat Oranje van de partij is op een mondiaal toernooi na deelname in de Filippijnen (Manila en Pasig, 1992), de USA (Midland, 1996), Zuid-Afrika (East London, 2000) en Nieuw-Zeeland (Christchurch, 2004). Acht jaar geleden namen Kenny Dame en Tim Verbrugge ook aan het WK deel.

Omdat het mannensoftbal financiŽel niet wordt ondersteund door de KNBSB begon de nationale ploeg in september met een crowd-funding actie om de benodigde financiŽle middelen bijeen te halen voor deelname aan het evenement. In deze actie benaderen spelers en stafleden zoveel mogelijk mensen met het verzoek een (kleine) donatie te doen om de ploeg in de gelegenheid te stellen de kosten voor de tickets te dekken. Op het moment is zo'n 50 procent van het benodigde bedrag binnengehaald. Ga voor meer informatie over deze actie naar www.nlhsb-team.nl.

(14 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.