Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Team sluit voorronde af met verlies vs. Japan
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op donderdag (2 juli) sloot het Nederlands Heren Softbal Team de voorronde af van het Wereldkampioenschap in Canada puntloos af.

In Saskatoon leden de Oranje-mannen hun zevende opeenvolgende nederlaag. Japan won met 9-1 om zich te plaatsen voor Play-Offs. Op Dag 3 had Japan met 5-4 gewonnen vs. USA en met de winst van vandaag eindigde de ploeg op gelijke hoogte met de Amerikanen. Vanwege het onderlinge resultaat plaatse Japan zich voor de Play-Offs. En dus beleefde Team USA wederom een teleurstellend Wereldkampioenschap. Twee jaar geleden bereikte de ploeg wel de Play-Offs, maar eindigde toen op de achtste plaats.

Naast Japan plaatsten in Poule ook de Dominicaanse Republiek (dat eerste werd), AustraliŽ en Venezuela zich voor de Play-Offs.

De gekwalificeerde ploegen in Poule A zijn Canada (de enige ploeg die ongeslagen bleef), regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland, TsjechiŽ en ArgentiniŽ. Regerend Europees kampioen TsjechiŽ sloot de voorronde af met een 5-2 'record'. Twee jaar geleden eindigden de Tsjechen op de elfde plaats.

Samoa, dat zich twee jaar geleden ook plaatste voor de Play-Offs, nam dit keer niet deel.

Het Nederlandse Team ontmoet nu Groot-BrittanniŽ op vrijdag in de tweede ronde. Een verlies betekent dat de ploeg is uitgeschakeld, een winst betekent een volgende wedstrijd op zaterdag.

(2 juli)
Game 7 - 2 juli - Japan vs. Nederland

Het Nederlands Team sloot de voorronde donderdag af met een 9-1 nederlaag vs. Japan.

Na een puntloze eerste inning sloeg Japan toe met een 7-run rally op even honkslagen in de tweede slagbeurt. Daishi Uramoto opende met een tweehonkslag, waarna Kengo Kidani volgde met een homerun. Twee honkslagen en een fout zorgden voor de volgende twee punten. Hierna werd weer een honkslag genoteerde, waarna een tweehonkslag van Yukihiro Nishiyama weer een punt opleverde en leidde tot een werperswissel. Niek Nieuwenhuizen nam het over, maar hij werd begroet met een 2-run homerun van Hikaru Matsuda, die de stand opvoerde naar 7-0.

In de eerste helft van de derde inning scoorde Nederland hun enige punt in dit duel. Revin Brooks begon met een honkslag, waarna Jeff Delfina vier wijd kreeg met ťťn uit. Brooks scoorde even later op een 2-out single van Randy Lo-A-Tjong, maar die ging gedwongen uit, waarmee de inning ten einde kwam.

Japan voegde nog twee runs toe in de tweede helft van de derde inning via een grounder en een wilde worp.

In de eerste helft van de vijfde inning nam Kenji Nakamura de Japanse pitching over en hij schakelde alles zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarna het duel eindigde via de 7-punten verschil mercy-rule.Japan - Nederland 9-1 (4½ inn.)
RHE
Nederland00100 -121
Japan0720X -970
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Arjan Baanen, L (0-2)1.231665
Niek Nieuwenhuizen2.1-4132
pitchers Japaninn.SOBBHRER
Yuki Mori, W (1-0)361211
Kenji Nakamura, SV (1)24----
Homeruns: Japan: Kengo Kidani (1)(2e,2-run,op Baanen), Hikaru Matsuda (1)(2e,2-run,op Nieuwenhuizen).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:27 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.