Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Groepsindelingen & Programma bekend voor WK Softbal Heren
English
PLANT CITY, Florida (USA) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC), via het hoofdkantoor van de International Softball Federation in Florida, heeft vandaag (donderdag 5 maart) de groepsindelingen en het wedstrijdprogramma bekend gemaakt voor het 14e Wereldkampioenschap Softbal Heren, dat zal plaatsvinden van 26 juni tot en met 5 juli in Saskatoon, Saskatchewan (Canada). Totaal zullen er 73 wedstrijden worden gespeeld tijdens het evenement, wat begint met een voorronde van twee poules, die beide zijn samengesteld uit acht teams.

Het Nederlands Heren Softbal Team is ingedeeld in Poule B. Vorig jaar kwalificeerde de Nederlandse mannenploeg zich voor het Wereldkampioendschap door het brons te veroveren op het Europees Kampioenschap in TsjechiŽ. In Poule B moet Nederland het opnemen tegen AustraliŽ, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Japan, Mexico, USA en Venezuela.

Nieuw-Zeeland, dat de wereldtitel veroverde voor eigen publiek in 2013, begint het evenement in Poule A. In die groep ontmoet de titelverdediger ArgentiniŽ, Canada, TsjechiŽ, Groot-BrittanniŽ, Guatemala, IndonesiŽ en de Filippijnen.

De top-4 van elke groep zal zich plaatsen voor de Play-Offs (page system).

...Galip Sonmez (links) en Pavel Vychodsky...
...vertegenwoordigen de Europese umps...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Nederland opent het evenement op vrijdag 26 juni tegen Venezuela om 10 uur 's morgens lokale tijd. Nadat de eerste zes wedstrijden van het evenement zijn gespeeld op de eerste wedstrijddag zal de Openingsceremonie plaatsvinden voor aanvang van Game 7. Die wordt gespeeld tussen het organiserende Canada en Guatemale, wat zal debuteren op een Wereldkampioenschap.

Op Dag 2 van het evenement ontmoet Oranje AustraliŽ om 14:00 uur, waarna de volgende dag om 10 uur in de ochtend wordt gespeeld tegen de Europese rivaal Denemarken. Op de vierde speeldag van de voorronde speelt Nederland tegen de USA om 13:00 uur, waarna op Dag 5 weer een ochtendwedstrijd wordt gespeeld als om 10:00 uur wordt begonnen tegen Mexico. In de zesde wedstrijd ontmoet Nederland de Dominicaanse Republiek (13:00 uur), waarna de voorronde wordt afgesloten op donderdag 2 juli tegen Japan om 13:00 uur.

De Play-Offs gaat van start op vrijdag 3 juli. Het evenement wordt afgesloten op zondag 5 juli met de bronzen wedstrijd en de allesbeslissende finale.

Op 25 februari stelde Bob Stanton, de WBSC Softball Director of Umpires, zestien umpires uit elf landen aan voor het Wereldkampioenschap in Canada. Europa zal worden vertegenwoordigd door Pavel Vychodsky uit TsjechiŽ en Galip Sonmez uit Duitsland. De overige veertien umpires komen uit ArgentiniŽ (1), AustraliŽ (1), Canada (3), Japan (1), Mexico (1), Nieuw-Zeeland (2), Nicaragua (1), USA (3) en Venezuela (1).

(5 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.