Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Canada wint goud op Wereldkampioenschap!
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Canada veroverde zondag (5 juli) het wereldkampioenschap door in de finale met 10-5 te winnen van titelverdediger Nieuw-Zeeland. Canada, dat twee jaar geleden op de vijfde plaats eindigde, organiseerde dit jaar het Wereldkampioenschap Softbal Heren, dat werd bezocht door een record-aantal van 53,890 toeschouwers.

In de allesbeslissende finale keek Canada in de eerste helft van de derde inning tegen een 5-0 achterstand aan, maar kwam toen tot een rally van vier punten in zowel de derde als de vierde inning. De finale werd bijgewoon door 6,348 toeschouwers.

De Canadese starter Sean Cleary kreeg twee runs tegen in de eerste inning en daarna nog eens drie in de derde slagbeurt. Ben Enoka opende de derde inning voor de regerend wereldkampioen met een homerun. Later zorgde een tweehonkslag van Thomas Enoka voor een 4-0 stand. Devon McCullough nam daarna de pitching over, kreeg de honken vol en zag Nieuw-Zeeland een nieuw punt scoren na vier wijd.

In de tweede helft van de derde inning kwam Canada tot een rally van vier punten. Brandon Horn sloeg een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Mathieu Roy, waarna Brad Ezekiel en Steve Mullaley volgden met homeruns om de stand terug te brengen naar 5-4.

In de 2e4 kreeg Canada de honken vol, waarna Mullaley een verre grand slam homerun sloeg die Canada op een 8-5 voorsprong zette.

In de 2e6, met een loper op het tweede honk, sloeg Mullaley zijn derde homerun in de wedstrijd en kwam de stand op 10-5.

Eerder op de dag had Canada de finale bereikt door met 10-0 te winnen van Venezuela, dat daardoor het brons won. Twee jaar geleden won Venezuela nog de zilveren medaille.

AustraliŽ, dat twee jaar geleden het brons had gewonnen, eindigde nu op de vierde plaats. Op zaterdag werd AustraliŽ uitgeschakeld na een 4-0 verlies tegen Venezuela. Nieuw-Zeeland werd toen de eerste finalist nadat het Canada de eerste nederlaag van het toernooi had toegediend, 9-5.

Eindstand
1. Canada, 2. Nieuw-Zeeland, 3. Venezuela, 4. AustraliŽ, 5. Dominicaanse Republiek, 6. Japan, 7. TsjechiŽ, 8. ArgentiniŽ,
9. USA, 10. Mexico, 11. Groot-BrittanniŽ, 12. Guatemala, 13. Denemarken, 14. Filippijnen, 15. Nederland.

(5 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.