Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers, Quick tegen elkaar in Softbal Heren Finale
English
AMSTERDAM - Titelverdediger Hoofddorp Pioniers en BioSilk Quick Amersfoort staan dit jaar tegenover elkaar in de best-of-three Heren Softbal Holland Series. De hele series wordt komend weekeinde gespeeld op het complex van TIW-Survivors in Diemen.

De reeks begint op zaterdag 17 oktober met een double-header, waarvan de eerste wedstrijd om 12 uur zal aanvangen. Indien nodig wordt de derde wedstrijd op zondag gespeeld, eveneens vanaf 12 uur.Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort speelden dit seizoen beide in de B-poule van de Eerste Klasse. Afgelopen weekeinden schakelden zij in de halve finales de twee teams uit die afkomstig waren uit de Eerste Klasse A.

In de reguliere competitie werd Storks kampioen van de uit vijf teams bestaande A-poule met een 14-2 'record', gevolgd door Adegeest, dat op 11-5 eindigde.

In de uit 10 teams bestaande B-poule eindigde Quick Amersfoort op de eerste plaats met een 16-1 'record' en een gelijkspel, gevolgd door Hoofddorp Pioniers, dat 15-2 was. Pioniers speelde een wedstrijde minder, omdat één van hun wedstrijden tegen Thamen verregende en niet meer opnieuw is vastgesteld. Er staat nog één wedstrijd op het programma in deze afdeling, een ontmoeting tussen DVH en Almere '90, die voor vrijdagavond (16 oktober) op de agenda staat. DVH deelt de zevende plaats, terwijl Almere '90 de tiende en laatste plaatst inneemt.

Vorig weekeinde kwamen Pioniers en Quick beide tot een 'sweep' in hun best-of-three Play-Off series.

Quick versloeg Adegeest zaterdag met 7-1 in Voorschoten, waarna een overtuigende 14-0 shutout volgde op zondag voor eigen publiek in Amersfpoort.
Pioniers opende zaterdag op eigen veld in Hoofddorp met een ruime 13-7 winst vs. Storks, waarna de volgende dag met 12-8 werd gewonnen in Den Haag.

In de reguliere competitie stonden Quick en Pioniers tweemaal tegenover elkaar tegen het einde van het seizoen. Op woensdag 9 september won Quick Amersfoort de eerste ontmoeting op eigen veld met 9-5. Twee dagen later was het Hoofddorp Pioniers dat hun thuisduel met 3-2 in winst omzette.

In augustus van dit jaar namen beide teams deel aan het Super Cup Toernooi, dat werd gehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Hoofddorp Pioniers eindigde op de tweede plaats in de eindstand om de ESF Cup, terwijl Quick Amersfoort op de vijfde plek afsloot. In de finale van dat evenement verloor Pioniers met 8-6 van het Spaanse Magos de Tenerife.

Een jaar geleden waren de rollen omgedraaid in de finale om de ESF Cup. Toen was het Pioniers dat Magos met 6-5 versloeg in een spannende, 10-inning finale om de ESF Cup te winnen, die onderdeel was van het Super Cup Tournooi, wat toen plaatsvond in Amstelveen. Quick Amersfoort nam vorig jaar ook deel en eindigde toen op de vierde plaats in de groep die speelde om de ESF Cup.

Vorig seizoen waren Pioniers en Quick Amersfoort ook de tweede beste teams in hun poule. Echter, toen eindeigde Pioniers op de eerste plek, terwijl Nieuwegein Diamonds toen winnaar werd van de andere poule. Er was toen geen Play-Offs en dus ontmoetten de twee poule-winnaars elkaar in een best-of-three finale. Pioniers kwam daarin tot een 'sweep' vs. Nieuwegein, won met 7-4 en 11-6 en veroverde het Nederlands kampioenschap.

(15 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.