Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Team opent Wereldkampioenschap met ruime nederlaag
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Het Nederlands Heren Softbal Team begon het 14e ISF Wereldkampioenschap in Canada op vrijdag (26 juni) met een ruime 11-1 nederlaag vs. Venezuela.

Vorig jaar plaatste de Nederlandse mannenploeg zich voor het Wereldkampioenschap met het winnen van het brons tijdens het Europees Kampioenschap in TsjechiŽ. In Poule B ontmoet Nederland AustraliŽ, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Japan, Mexico, USA en Venezuela.

Nieuw-Zeeland, dat in 2013 voor eigen publiek de wereldtitel veroverde, begint het evenement in Poule A. In die groep ontmoet de regerend wereldkampioen ArgentiniŽ, Canada, de Filippijnen, Groot-BrittanniŽ, Guatemala en TsjechiŽ. Aanvankelijk zou ook IndonesiŽ on deze groep spelen, maar trok zich terug, zodat al hun wedstrijden zullen eindigen in een 7-0 overwinning voor de tegenstander.

Het is de zesde keer dat het Nederlands Team deelneemt aan een Wereldkampioenschap. De ploeg debuteerde in 1992 toen het evenement plaatsvond in Manila en Pasig (de Filippijnen). Hierna nam Oranje ook deel in 1996 (Midland, USA), 2000 (East London, Zuid-Afrika) en 2004 (Christchurch, Nieuw-Zeeland). Nederland plaatste zich niet voor het evenement in 2009, wat toen eveneens werd gehouden in Saskatoon (Canada). In 2013 keerde Nederland weer terug en nam deel in Auckland (Nieuw-Zeeland).

(26 juni)
Game 1 - 26 juni - Nederland vs. Venezuela

In hun openingswedstrijd sloeg de Nederlandse ploeg drie honkslagen, terwijl Venezuela tot acht kwam op drie werpers.

In het Bob Van Impe Stadium kwam Venezuela tot een rally van vijf punten in de eerste slagbeurt op starter Jeroen Mulder. Aanvankelijk begon het goed. Yeider Chirinos begon met vier wijd, waarna een strikeout en gedwongen nul volgden. Echter, de honken kwamen vervolgens vol te staan toen Rafael Flores een honkslag sloeg en Luiger Pinto werd geraakt door een worp. Het eerste punt werd daarna gescoord toen Tulio Linares vier wijd kreeg. Hierna volgde John Zambrano met een grand slam homerun om er een 5-0 stand van te maken.

De Venezolaanse starter Ramon Jones gooide vervolgens driemaal drie slag in de tweede helft van de eerste inning. Dit was de enige inning die hij gooide en desondanks kreeg hij de winst op zijn naam, wat niet klopt volgens de scoreregels.

In de eerste helft van de tweede inning draaide Nederland een 'inning-ending double play', maar moest weer vijf punten toestaan in de derde beurt. Niek Nieuwenhuizen nam de pitching over, maar kwam snel in de problemen. Hij kreeg een lead-off double tegen van Rafael Flores, gevolgd door een honkslag van Luiger Pinto, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Tulio Linares. Een hierna volgende vrije loop voor John Zambrano resulteerde in een punt en dit keer sloeg Rogelio Sequera een grand slam homerun. Een strikeout en vangbal volgden, maar de honken kwamen wederom vol te staan via een honkslag en tweemaal vier wijd. Arjan Baanen nam de pitching over en sloot de inning af met een vangbal.

Met een 10-0 achterstand, in de tweede helft van de derde inning, kwam Nederland op de honken en scoorde het enige punt. Randy Lo-A-Tjong en Merlijn Brink kregen beiden vier wijd, maar toen kregen Tim Verbrugge en Angelo Arnold beiden drie slag. Randy Reiph volgde met een honkslag die het enige punt opleverde. Volgende slagman Enrique Javier sloeg ook nog een honkslag, maar de inning eindigde toen Brink op de plaat werd uitgeschakeld toen hij daarop probeerde te scoren.

Venezuela verkreeg weer een nieuw verschil van tien punten in de eerste helft van de vierde inning toen John Zambrano homerde. In de 2e4 opende Eldrick Dijkhoff met een tweehonkslag, maar die bleef achter, waarna de wedstrijd werd afgesloten.Nederland - Venezuela 1-11 (4 inn.)
RHE
Venezuela5051 -1180
Nederland0010 -131
pitchers Venezuelainn.SOBBHRER
Ramon Jones13----
Joan Colombo, W (1-0)222211
Eder Pineda, SV (1)12-1--
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jeroen Mulder, L (0-1)223355
Niek Nieuwenhuizen0.214455
Arjan Baanen1.1--111
Homeruns: Venezuela: John Zambrano 2 (2)(1e,grand slam,op Mulder; 4e,solo,op Baanen); Rogelio Sequera (1)(3e,grand slam,op Nieuwenhuizen).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:28 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.