Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederland wint en verlies op Dag 3 Europees Kampioenschap
English

LEDENICE / SEZIMOVO ŕSTÕ (TsjechiŽ) - Op Dag 3 van het 15e Europees Kampioenschap Mannen Softbal in TsjechiŽ herstelde het Nederlands Team nadat de ploeg op dinsdag tweemaal met lege handen stond. Op die dag verloor de ploeg tweemaal met ťťn punt verschil.

Op woensdag (23 juni) opende de ploeg met een 13-2 overwinning tegen IsraŽl. Met een voorsprong van slechts 2-1 na vijf innings besliste de ploeg het duel in de laatste twee slagbeurten door nog eens elf punten te scoren. 's Avonds verloor Oranje met 5-1 van Denemarken.

Titelverderdiger TsjechiŽ kwam weer tweemaal tot winst en heeft nu alle vijf gespeelde wedstrijden in winst omgezet.

Op donderdag speelt Nederland tegen Zweden en TsjechiŽ.

De twee finalisten kwalificeren zich voor de WBSC Men's World Cup 2022, dat volgend jaar van 26 november tot en met 4 december wordt georganiseerd in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het Wereldkampioenschap stond aanvankelijk op het programma voor februari dit jaar, maar werd uitgesteld.

(23 juni)

Overige uitslagen op Dag 3
IsraŽl vs. Frankrijk 1-13 (4 inn.); Litouwen vs. Zweden 2-13 (4 inn.); KroatiŽ vs. TsjechiŽ 0-7 (5 inn.); Litouwen vs. Frankrijk 6-18 (4 inn.); Slowakije vs. TsjechiŽ 1-11 (5 inn.); Zweden vs. KroatiŽ 0-17 (4 inn.).Nederland vs. IsraŽl
Nederland opende de score met ťťn punt in de eerste helft van de eerste inning. Jeff Delfina begon met een honkslag en bereikte het tweede honk toen daar een fout in het outfield op volgde. Met ťťn uit stal Delfina het derde honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Emeron Lourens.

Oranje verdubbelde de voorsprong in de derde inning. Myron Juaquin begon toen met vier wijd en kwam in scoringspositie toen Dyron Juaqui met ťťn uit eveneens vier wijd kreeg. Revin Brooks volgde met een RBI ground-rule double, maar de ploeg liet lopers achter op het tweede en derde honk.

In de 2e3 halveerde IsraŽl de achterstand op Emeron Lourens. Met ťťn uit kreeg Ron Shelem Roye vier wijd en hij scoorde op een 2-out single van Bar-Arie Shrim.

Na twee puntloze innings besliste Nederland de wedstrijd met een 6-run rally in de 1e6. Eerst begon Emeron Lourens met een honkslag en hij scoorde toen volgende slagman Glennsig Polonius homerde. Later in de slagbeurt werden nog eens vier punten toegevoegd na een puntscorende honkslag van Job Kremer en een 2-run triple van Jeff Delfina, die zelf scoorde na een wilde worp.

In de 2e6 scoorde IsraŽl eenmaal. Met ťťn uit kwamen de honken vol te staan, waarna het punt werd gescoord toen Emeron Lourens de volgende slagman met een worp raakte. Hierna volgde een gedwongen nul op de plaat, waarna drie lopers achterbleven toen Lourens afsloot met een strikeout. Met het scoren van het punt maakte IsraŽl het mercy-rule puntenverschil ongedaan.

Nederland scoorde nog eens vijf punten in de zevende. Forstine Coenraad en Jim Wursten begonnen met honkslagen. Met ťťn uit kreeg pinch-hitter Enrique Javier opzettelijk vier wijd, maar hierna sloeg Jeff Delfina een grand slam homerun. Met twee uit werd het vijfde punt in deze beurt gescoord na een honkslag van Jazz Voogd.

Delfina sloeg 3-uit-5 en had zes binnengeslagen punten.


IsraŽl - Nederland 2-13
1234567RHE
Nederland1010065-13120
IsraŽl0010010-233
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Sontje Angelista- (*)-----

Emeron Lourens, W (1-0)694222

Sontje Angelista12-1--

(*) - Angelista was aangekondigd als startende pitcher, maar werd bij het begin van de 2e1 vervangen door Lourens

pitchers IsraŽlinn.SOBBHRER
Kfir Leon, L (1-2)5 (*)75677

Itai Dabush234666

(*) - Leon gooide op vijf slagmensen in de zesde inning

Homeruns: Nederland: Glennsig Polonius (1)(6e,2-run,0 uit,op Leon), Jeff Delfina (1)(7e,grand slam,1 uit,op Dabush).
Box Score
Play-by-Play
Umpires:
HP-Tomislav Ozimec (TsjechiŽ), 1B-Jan Svatoš (TsjechiŽ), 3B-Roberto Valentinis (ItaliŽ).
Official Scorer-Petr Devera (TsjechiŽ)
Play-by-Play Scorer-Vladimir Bohacek (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:35 uur.
Locatie-Softball Complex Sezimovo ŕstŪ (TsjechiŽ) (veld Softballovż klub Hladovi hroši Sezimovo ŕstŪ).

Game Notes:
287e interlandwedstrijd van het Nederlands Mannen Softbal Team.
20e wedstrijd in de historie tussen Nederland en IsraŽl.
20e overwinning van Nederland tegen IsraŽl.
Weersokstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 23° C; windrichting noordoost; windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 64%.Nederland vs. Denemarken
In hun 65e wedstrijd tegen Denemarken lukte het Nederland niet productief te zijn op de dominerende werper Kim Hansen, die zeventien keer drie slag gooide. Toen het enige Oranje-punt werd gescoord in de zesde inning stond de ploeg reeds met 5-0 achter.

Denemarken opende de score in de eerste inning. Martin Simonsen (lead-off) en Frederik Terkelsen (met ťťn uit) kregen vier wijd, waarna Alejandro Wong met twee uit een puntscorende honkslag afleverde.

In de tweede inning scoorde Denemarken opnieuw met twee uit op Emeron Lourens, die in deze slagbeurt viermaal vier wijd gooide. Met ťťn uit kreeg Jacob Berger vier wijd en hij scoorde later na een wilde worp. Maar Denemarken liet ook drie lopers achter.

In de vierde inning zorgde Daniel Julenon met een honkslag voor het derde Deense punt.

In de 1e6 verhoogde Denemarken de stand naar 5-0 door tweemaal te scoren. Het eerste punt werd gescoord op een driehonkslag van Jens Terkelsen, die zelf op de plaat werd uitgeschakeld toen hij er een inside-the-park-homerun van probeerde te maken. Hierna sloeg zijn broer Frederik Terkelsen een tweehonkslag en scoorde even later op een honkslag van Alejandro Wong.

In hun eerste vijf slagbeurten kreeg Nederland slechts twee honklopers. In de eerste inning sloeg Revin Brooks een honkslag met twee uit en in de vierde deed Emeron Lourens hetzelfde. Beiden bleven achter op het eerste honk.

In de 2e6 opende Forstine Coenraad voor Nederland met een homerun op Kim Hansen, die driemaal drie slag gooide in de derde en vijfde inning. Hij kwam tot dezelfde prestatie voor de derde keer in de 2e7 om de wedstrijd af te sluiten.


Nederland - Denemarken 1-5
1234567RHE
Denemarken1101020-580
Nederland0000010-140
pitcher Denemarkeninn.SOBBHRER
Kim Hansen, W (2-0)717-411

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Emeron Lourens, L (1-1)5.248655

Enio Kwas1.1112--

Homerun: Nederland: Forstine Coenraad (2)(6e,solo,0 uit,op Hansen).
Box Score
Play-by-Play
Umpires:
HP-Thomas Lohnert (Duitsland), 1B-Brian Aron (IsraŽl), 3B-Branislav Sušila (Slowakije).
Official Scorers-Michaela JirŠčkovŠ (TsjechiŽ), Albert MŪka (TsjechiŽ).
Play-by-Play Scorer-Petr Borovka (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-.
Aanvangstijd-21:00 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Sharks Bay, Ledenice (TsjechiŽ) (veld Žraloci Ledenice).

Game Notes:
288e interlandwedstrijd van het Nederlands Mannen Softbal Team.
65e wedstrijd tussen Nederland en Denemarken.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 22° C; windrichting noordoost; windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvichtigheid 75%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.