Grand Slam

Honkbal Verslagen
1 april 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 1 april
ADO verspeelt voorsprong.
Kinheim wint tweemaal in Turkije.
Pirates verslaat Pioniers in kort duel.
Pioniers vs. Neptunus geschrapt.
Pirates wint ook na 'verhuizing'.
Jan van de Vegte Memorial Toernooi
Gelijkspel Hazenkamp vs. Sparks.
Ruime zege RCH vs. Sparks.
RCH shuts out HCAW en wint toernooi.



ADO verspeelt voorsprong
English | Line Score | Box Score | ADO's vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG - ADO, dat nog steeds wordt geplaagd door een werpersprobleem, verzuimde zondag een 7-2 voorsprong vast te houden vs. Almere '90 en zag het duel in een 8-8 stand eindigen na negen innings.

ADO kwam tot een rally van vijf punten in de tweede inning en dat leek een comfortabele vroege voorsprong, maar in het restant van het duel werden nog maar drie runs toegevoegd, terwijl de pitching zes runs toestond in de laatste vier innings. In de tweede slagbeurt had ADO slechts één honkslag, maar scoorde vijfmaal, dankzij controleproblemen bij Almere-starter Forstin Coenraad, die zes slagmensen vier wijd gaf. Met één uit kregen Harvey Monte en Idelgardo Raap vier wijd, waarna de honken volkwamen toen de laatste veilig het tweede honk bereikte op een fout die volgde op een 'force play-grounder' van Adrian Anthony. Het eerste punt werd hierna gescoord toen Michel Korzenieuwski volgde met een honkslag. De volgende vier punten kwamen heel simpel tot stand, want Coenraad gooide achtereenvolgens vier wijd op Dimitri Leon, Jaïr Roseburg, Maikel Benner en Marvin Bleij, resulterend in een 5-0 voorsprong. Coenraad werd toen eindelijk vervangen door Patrick de Lange, die de inning afsloot, nadat Boudewijn van Elswijk in een dubbelspel sloeg.

Almere, dat twee lopers achterliet in de tweede inning, antwoordde met twee runs in de derde inning op starter Berry van Driel. Wesley Bernardus opende met vier wijd en Eugene Kingsale volgde met een honkslag, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Hierna scoorde Bernardus toen ook Emeron Lourens een honkslag sloeg. Van Driel raakte vervolgens Derrick Francisca, waardoor de honken vol kwamen te staan. Hierna draaide ADO een dubbelspel op een grounder van Bryan Engelhardt, maar dat stelde wel Kingsale in staat te scoren.

In de 2e3 pakte ADO een punt terug toen Harvey Monte een honkslag sloeg, twee stal en scoorde op een 2-out single van Michel Korzeniewski. In de volgende slagbeurt voegde ADO nog een punt toe. Met één uit sloeg Maikel Benner een honkslag, stal twee en scoorde op een 2-out single van Boudewijn van Elswijk.

Met een 7-2 voorsprong leek het ADO's kant op te gaan, maar dat veranderde in de zesde inning toen Almere tot een rally van vier runs kwam en de achterstand tot één punt terugbracht. Rookie Dennis Burgersdijk had het werpen voor ADO overgenomen in de vierde inning en stond twee lopers tot de honken toe, maar nu in de zesde inning kreeg hij vier hits tegen, terwijl zijn verdediging tweemaal in de fout ging en dat zorgde voor vier runs, waarvan twee onverdiend. Burgersdijk raakte eerst openingsslagman Randy Daal met een worp en kreeg vervolgens een honkslag tegen van Niels van Weert. De twee lopers schoven op na een OSS van Jeffrey de Vrieze, waarna beiden scoorden toen een foute aangooi werd gemaakt op een mogelijke dubbelspel-grounder van Frank van Leeuwen. Nadat Van Leeuwen in scoringspositie was gekomen op een honkslag van Wesley Bernardus scoorde hij toen een foute aangooi volgde in een dubbelspel-poging op een grounder van Eugene Kingsale. Bernardus ging op de klap gedwongen uit, maar omdat de bal langs het eerste honk werd gegooid kon Van Leeuwen scoren en Kingsale het tweede honk bereiken. Even later scoorde Kingsale op een honkslag van Emeron Lourens. Een honkslag van Derrick Isenia volgde nog, maar Burgersdijk sloot de inning af met drie slag voor Bryan Engelhardt.

In de 2e6 verhoogde ADO de voorsprong weer naar twee punten. Jermaine Esprit, die werd toegevoegd aan de slagvolgorde als extra slagman, bereikte het honk na een fout en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde hij op een honkslag van Maikel Benner, maar dit zou ADO's laatste punt in het duel zijn. De ploeg liet twee lopers achter in de zevende inning en kreeg de honken vol met twee uit in de achtste, maar verzuimde punten toe te voegen.

Almere scoorde nog twee runs in de laatste twee innings om de stand in evenwicht te brengen. Maar eerste kwam de ploeg tot drie hits, maar scoorde niet, in de zevende inning op rookie Jeoffrey de Groot. Met één uit sloeg Randy Daal een honkslag en schoof op na een 2-out single van Jeffrey de Vrieze. Daal probeerde hierna te scoren op een honkslag van zijn broer Ricky Daal, maar werd uitgeschakeld in een rundown tussen drie en thuis.
Nog steeds met een 8-6 voorsprong bracht ADO de ervaren closer Robin van Doornspeek in voor de save, maar die kreeg een 'blown save' op zijn naam, omdat hij twee punten moest incasseren. In de achtste inning kreeg hij een one-out single tegen van Eugene Kingsale, die twee stal en scoorde op een 2-out single van Derrick Francisca. Almere nam hierna opnieuw risico's op de honkpaden. Francisca stal eerst het tweede honk en probeerde toen te scoren op een honkslag van Bryan Engelhardt, maar werd op thuis uitgegooid na een aangooi van linksvelder Adrian Anthony.
In de negende inning kwam Almere langszij, 8-8. Met één uit sloeg Randy Daal een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal. Hij scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Giovannie Samboe, die in de achtste inning aan de slagvolgorde was toegevoegd.
(1 april)



Kinheim wint tweemaal in Turkije
English | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ANTALYA (Turkije) - Landskampioen Corendon Kinheim sloot hun trainingskamp in Turkije zondag af met het winnen van een double-header tegen de Russische kampioen Tornado Balashikha.
Kinheim won de opener met 8-1, waarna een 12-4 overwinning volgde.

In de twee wedstrijden kwam Kinheim tot 29 honkslagen, waaronder vier doubles van Vince Rooi, die zes honkslagen had en de Kinheim-aanval leidde, terwijl Danny Rombley volgde met vijf hits en Dirk van 't Klooster met vier.
Startende werpers Patrick Beljaards en David Bergman gooiden beiden vijf shutout innings.
(1 april)

Complete Verslagen, Line Scores, Box Scores & Foto's



Pirates verslaat Pioniers in kort duel
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - In de eerste wedstrijd van het seizoen op hun gerenoveerde thuisveld verloor Konica Minolta Pioniers met 3-1 van Amsterdam Pirates in wat aanvankelijk de openingswedstrijd was van een driekamp, waaraan ook DOOR Neptunus deelnam.
Maar het ging niet zoals het moest gaan. De openingswedstrijd werd na zes innings afgebroken, omdat de condities van het speelveld niet goed waren. Er waren gaten in de heuvel en het thuisplaat-gebied en er waren problemen met het gravel rondom het eerste honk. Als gevolg daarvan duurde de eerste wedstrijd slechts zes innings, waarna de tweede wedstrijd, tussen Pioniers en Neptunus, werd geschrapt. De derde wedstrijd, tussen Neptunus en Pirates, werd verschoven naar Amsterdam en gespeeld op het thuisveld van Pirates.


...Michael Duursma duikt veilig naar het eerste honk...
...1B Roy Harteveld ontvangt de bal; Umpire Frank Volkers kijkt toe...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
De werpers en de verdediging domineerden in de eerste vier innings van het duel tussen Pioniers en Pirates. Pionier-starter Roger Kops stond slechts twee Piraten tot de honken toe in deze periode. In de tweede inning opende Bas de Jong met een honkslag, maar hierna volgde een dubbelspel. In de vierde bereikte openingsslagman Björn Henrichs het honk na een fout, maar volgde opnieuw een dubbelspel, omdat hij te laat op het eerste honk terugkeerde, nadat Zaïr Koeiman was uitgevangen.
Voor Pirates startte Nick Stuifbergen en die schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit, voordat hij vier wijd gooide op Norbert Lokhorst met twee uit in de derde inning. De slagbeurt eindigde daarna met een grounder. Net als zijn broer Tom Stuifbergen gisteren, kreeg Nick geen honkslagen tegen. Hij kwam tot vijf strikeouts, waarvan er vier werden gecalled. Vanwege de problemen met de werpheuvel keerde Stuifbergen in de vierde inning niet terug en werd opgevolgd door Kevin Miner, die lead-off hitter Michael Duursma vier wijd gaf, maar toen de steun kreeg van een 'inning-ending double play'.

In de vijfde inning scoorde Pirates drie punten op Roger Kops. Bas de Jong begon met een tweehonkslag, waarna Roderick Simon vier wijd kreeg. De twee schoven op na een OSS van Joey Berkenbosch, gevolgd door een RBI-single van D.J. Cleofa, waarop Pirates de leiding nam. Met twee uit sloeg ook Remco Draijer een punt binnen met een punt, net als volgende slagman Björn Henrichs. Draijer en Henrichs schoven nog op naar het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal, maar bleven daar achter, omdat Zaïr Koeiman uitging na een grounder.

Na een loper op het derde honk te hebben achtergelaten in de vijfde inning scoorde Pioniers hun enige punt in de zesde inning op Kevin Miner. Nick Fridsma opende met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging, waarna Norbert Lokhorst en Jefferson Muzo back-to-back doubles sloegen, resulterend in een punt. Hierna raakte Miner Michael Duursma met een worp, voordat de inning ten einde kwam toen Marcel Venema in een dubbelspel sloeg en dat betekende tevens het einde van de wedstrijd.
(1 april)


...Spelers checken en werken aan de heuvel, voordat het duel wordt gestaakt...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)


Pioniers vs. Neptunus geschrapt
English | Pioniers' vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Het duel tussen Konica Minolta Pioniers and DOOR Neptunus werd zondag geschrapt.
De wedstrijd had de tweede moeten zijn van een driekamp op het gerenoveerde speelveld van Pioniers in Hoofddorp, maar werd afgelast vanwege problemen met het veld.
Eerder werd de eerste wedstrijd tussen Pioniers en Amsterdam Pirates na zes innings gestopt, vanwege de veldcondities. Het geplande derde duel tussen Neptunus en Pirates werd verschoven naar Amsterdam.
(1 april)



Pirates wint ook na 'verhuizing'
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Na verhuizing van de wedstrijd naar hun thuisveld won Amsterdam Pirates zondagmiddag met 4-2 van DOOR Neptunus, waardoor de ploeg vandaag tweemaal won in twee verschillende steden.
Eerder op de dag versloeg Pirates Konica Minolta Pioniers met 3-1 in de aanvankelijk eerste wedstrijd van een driekamp op het gerenoveerde veld van Pioniers in Hoofddorp. Dat duel werd na zes innings afgebroken vanwege de gesteldheid van het veld. Hierna werd de geplande tweede wedstrijd tussen Pioniers en Neptunus geschrapt, vanwege de problemen met het speelveld. Na de beschikbaarheid van het veld te hebben gechecked verhuisden Pirates, Neptunus en de 3-man umpire crew allen naar Amsterdam waar de oorspronkelijke derde wedstrijd van de driekamp werd gespeeld op het veld van Pirates.


...Zwaar eerste optreden...
...voor Chris Ryan...
(Foto: Ron Wicklert
www.eott.nl
)
Net als eerder vandaag scoorde Pirates alle punten in één inning. Was het de vijfde slagbeurt tegen Pioniers, nu was het de vierde tegen Neptunus. In de eerste twee inning bereikte Pirates tweemaal het honk op starter Leon Boyd, die in de derde inning werd opgevolgd door de Amerikaan Chris Ryan. De linkshander, die donderdag arriveerde, kreeg steun van een dubbelspel in de derde, maar kreeg toen vijf honkslagen en vier punten tegen in de vierde inning. De Amerikaan werd hard geraakt en kreeg lead-off back-to-back doubles tegen van Zaïr Koeiman en Sidney de Jong, die het eerste punt opleverden. Nadat Bas de Jong een honkslag had geslagen volgde Roderick Simon met een RBI-single en bracht de stand op 2-0. De Jong en Simon schoven op na een grounder van Joey Berkenbosch, waarna beiden scoorden toen ook volgende slagman D.J. Cleofa een double sloeg en de stand verhoogde naar 4-0. Roy Harteveld ging vervolgens ook uit met een grounder tegen zijn oude club, maar hierna zorgde Ryan voor volle honken via vier wijd voor Remco Draijer en Björn Henrichs. Een line drive van Zaïr Koeiman volgde, maar meer punten werden voorkomen, omdat derde honkman Jeroen Sluijter een prima vangbal maakte en de inning afsloot.


...Catcher Sidney de Jong en Pitcher...
...Kenny Berkenbosch nemen de worpen door...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de vijfde inning sloeg Roderick Simon een honkslag en Joey Berkenbosch een double op nieuwe werper Jurjen van Zijl, die de inning hierna afsloot met een strikeout. In de zesde bereikte Björn Henrichs het honk na een foute aangooi met twee uit, maar werd uitgegooid na een goede actie van tweede honkman Benjamin Dille. Na een overthrow van derde honkman Jeroen Sluijter bereikte Henrichs het eerste honk, maar werd daar verrast toen Dille, die de actie dekte, hem uitgooide. In de zevende inning gooide Jurjen van Zijl nog tweemaal vier wijd met één uit, maar kwam ongeschonden uit de inning. Gregory Gustina gooide hierna een one-two-three achtste inning.

Neptunus kon geen vuist maken op Pirate-starter Kenny Berkenbosch, die zes keer drie slag gooide en slechts drie honkslagen toestond in de vijf innings die hij gooide. In de eerste inning kreeg hij een one-out infield-hit tegen van Jurriaan Korff, maar hierna volgden een strikeout en een foul-out. In de tweede sloeg Martijn Meeuwis een tweehonkslag met één uit en schoof op na een doorgeschoten bal. Maar nadat Jeffrey Arends vier wijd had gekregen kwam de inning ten einde toen Melfried Comenencia in een dubbelspel sloeg. Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Berkenbosch een infield-hit tegen van Comenencia met twee uit in de vijfde. De inning had hierna afgelopen kunnen zijn, want Jeroen Sluijter kreeg drie slag, maar bereikte het eerste honk, omdat de derde slagbal een wilde worp was. Een vangbal maakte daarna wel een einde aan de slagbeurt.

In de zesde en zevende inning, op nieuwe werper Seppo Slaman, bereikte Neptunus in beide beurten tweemaal het honk met twee uit, maar strandde alle lopers. De Rotterdammers, bij wie veteraan Johnny Balentina vandaag ontbrak, scoorde hierna twee punten in de achtste inning, die de laatste van deze wedstrijd was. Evert-Jan 't Hoen opende met zijn twee oefen-homerun, waarna Martijn Meeuwis een tweehonkslag sloeg met één uit. Na te zijn opgeschoven na een grounder scoorde Meeuwis op een infield-hit van Jeroen Sluijter. Hierna gooide Slaman vier wijd op Benjamin Dille, maar de inning eindigde vervolgens met een dubbelspel.
(1 april)




Gelijkspel Hazenkamp vs. Sparks
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - Sparks Haarlem verzuimde zondag een 4-0 voorsprong vast te houden tegen organisator De Hazenkamp in de vierde wedstrijd van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi, want de thuisploeg scoorde viermaal in de zesde inning, resulterend in een 4-4 gelijkspel.

Sparks opende de score in de eerste inning. Met éen uit bereikte Olav Baas het honk op een fout en schoof op naar het derde honk op een honkslag van Erik Lindeman. Baas scoorde hierna op een double van Bervin Hurkmans. Vervolgens werd Lindeman op thuis uitgegooid na een grounder richting drie van Bram v.d. Linden, waarna de inning werd afgesloten met een strikeout.
Twee punten werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Lennart Stut opende met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal. Met één uit kreeg Tjade Bouma, waarna Allan Hazel volgde met een RBI-single. Hierna scoorde Bouma op een OS van Olav Baas.
Na drie puntloze innings verhoogde Sparks de voorsprong naar 4-0 met een punt in de zesde inning. Met twee uit sloeg Tjade Bouma een honkslag en scoorde op een single van Olav Baas.

De Hazenkamp liet zes loperrs op de honken achter in de eerste vijf innings, maar kwam plotseling tot een rally van vier punten in de 2e6 op werper Jesse Bouma. Mark Schonenberg begon met een honkslag en bereikte het derde honk op een tweehonkslag van Dylan Kamoen. Wesley Kamoen volgde ook met een double en produceerde zo twee runs. Na het derde honk te bereiken op een honkslag van Bas Langenhuizen scoorde Kamoen na een wilde worp. Hazenkamp kreeg vervolgens de honken vol toen Roy Beuker vier wijd kreeg en Steffen Vos een honkslag sloeg. Langenhuizen scoorde even later de gelijkmaker op een 'force play-grounder' van Bas Beuker. De kans het winnende punt te scoren mislukte, want Roy Beuker werd op thuis uitgegooid in een steelpoging, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.
(1 april)




Ruime zege RCH vs. Sparks
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - MediaMonks RCH registreerde zondag een ruime 21-2 overwinning vs. Eerste Klasser Sparks Haarlem en klom daardoor naar een gedeelde eerste plaats met Mr. Cocker HCAW, hun tegenstander in de volgende en laatste wedstrijd van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi.


...Kevin Gerard...
...2 doubles, 5 RBI's...
(Foto: Marco Stoovelaar)
RCH kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van catcher Sevard Seferina, die ook tweemaal scoorde en drie RBI's had. Infielder Kevin Gerard had twee hits, scoorde tweemaal, maar droeg bij met vijf RBI's, want zijn twee hits waren beide een tweehonkslag. Churandy La Cruz sloeg ook twee doubles en scoorde driemaal, net als Michel Croes. Alle negen startende spelers in RCH's slagvolgorde scoorden minimaal twee keer en hadden minimaal één RBI.

RCH had twee grote rallies, één van zeven runs in de eerste en één van negen punten in de tweede inning. In de eerste inning bereikten de eerste zeven slagmensen veilig het honk, voordat de eerste nul werd geregistreerd. Nick Heij opende met een double en zou scoren op een fout, terwijl het derde punt tot stand kwam na een doorgeschoten bal met volle honken. Tussendoor werd het tweede punt gescoord op een honkslag van Floris Morang. Na de doorgeschoten bal kwamen de honken opnieuw vol te staan toen Michel Croes vier wijd kreeg, waarna Kevin Gerard de honken schoonveegde met een 3-run double op starter Robert van der Pol, die vorig seizoen zijn teamgenoot was bij Amsterdam Pirates. Gerard schoof ook op na een doorgeschoten bal, waarna Robbert Vogel de eerste nul werd met drie slag, voordat Giovanni Josefa het zevende punt binnensloeg met een honkslag.

In de tweede inning kwamen er 13 slagmensen tegenover startende werper Robert van der Pol, die vorig seizoen voor Hoofdklasse Amsterdam Pirates, maar dit seizoen terugkeert bij zijn oude club. Dit keer bereikten de eerste tien slagmensen veilig het honk, voordat de eerste nul werd gemaakt. Nadat de eerste drie slagmensen het honk hadden bereikt werd een punt gescoord toen Jeroen Bakker werd geraakt door een worp. Een fout op een 'force play-grounder' resulteerde in een volgend punt, voordat Kevin Gerard opnieuw een double sloeg en nu twee runs toevoegde. Gerard scoorde hierna op een honkslag van Robbert Vogel, die werd gevolgd door een driehonkslag van Giovanni Josefa en een RBI-single van Nick Heij. Vervolgens bereikte Sevard Seferina het honk na een infield-hit, voordat Floris Morang in een dubbelspel sloeg. Churandy La Cruz voegde nog een RBI-double toe om de stand op 16-0 te brengen, waarna de inning werd afgesloten met een groundout.
In de twee innings die hij gooide kreeg Van der Pol 12 honkslagen tegen en alle 16 punten, waarvan er tien waren verdiend.

Sparks strandde drie lopers in de eerste inning en liet in de volgende slagbeurt opnieuw een loper in scoringspositie achter. In de derde kreeg RCH-starter Martin Kuipers een one-out double tegen van Bervin Hurkmans, die later scoorde op een fout in het outfield.
In de 2e3 voegde RCH vier runs toe op de Bouma-broers. Nadat Michel Croes het eerste punt had gescoord op een wilde worp kwamen de honken vol na een velderskeus en twee vrije lopen. Hierna werd Tjade Bouma vervangen door Jesse Bouma, die een 3-run double tegen kreeg van Sevard Seferina.
In de vierde (en laatste) inning scoorden beide ploegen eenmaal. Allan Hazel scoorde voor Sparks op een fout, terwijl Churandy La Cruz een double sloeg en scoorde op een OS voor RCH.
(1 april)




RCH shuts out HCAW en wint toernooi
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIJMEGEN - MediaMonks RCH sloot de 19e editie van het Jan van de Vegte Memorial Toernooi zondag af met een 4-0 shutout-zege vs. Mr. Cocker HCAW en werd voor het eerst winnaar van het evenement. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door ADO, nadat HCAW het daarvoor vijf jaar op rij had gewonnen.

HCAW gebruikte vier werpers in de wedstrijd, waaronder drie rookies, maar het was de meest ervaren werper van dit kwartet die de vier punten tegen kreeg. Nadat starter Sten van den Bedem twee puntloze en hitloze innings had gegooid en in de tweede inning de steun kreeg van een dubbelspel, nam Kevin Roovers het werpen over in de derde inning. In de twee innings die hij gooide kreeg Roovers zes hits en vier runs tegen.
In de derde opende Lex Leijenaar met een stootslag-honkslag en scoorde daarna op een one-out double van Nick Heij, die vervolgens opschoof na een honkslag van Sevard Seferina. Heij scoorde even later op een OS van Thomas Morang. Hierna stal Seferina het tweede honk en kreeg Churandy La Cruz vier wijd. De inning kwam ten einde toen Seferina uitging bij een poging het derde honk te stelen.
In de vierde begonnen Jeroen Bakker en Kevin Gerard met honkslagen en schoven op toen catcher Juriën Overman een fout maakte op een OSS van Michel Croes, waardoor de honken vol kwamen. Roovers schakelde hierna Gerard op het tweede honk uit met een pick-off, maar even later kwam Croes in scoringspositie na een gestolen honk. Nadat Roovers drie slag gooide op Lex Leijenaar sloeg Giovanni Josefa met een honkslag zowel Bakker als Croes over de thuisplaat en voerde de voorsprong op naar 4-0. Roovers sloot de inning daarna af met een strikeout.

In de vijfde inning bereikte RCH opnieuw het honk op Joep de Wit, maar scoorde niet. In de zesde kreeg de ploeg de honken vol op Rutger Zwaal met twee uit, maar die eindigde de slagbeurt met drie slag voor Robbert Vogel.
HCAW kwam tot slechts vier honkslagen op drie werpers. In de eerste inning sloeg Ronald Jaarsma een honkslag met twee uit op starter Alexander Plakke, die een lead-off single tegen kreeg in de tweede inning van Sergio Koelemij. Nadat Koelemij twee had gestolen en was opgeschoven na een grounder kwam de inning ten einde toen Bart Gabriëls in een dubbelspel sloeg met een line drive naar korte stop Nick Heij.
In de derde en vierde inning bereikten Siemen Korff en Gino Henson (stootslag) beiden het honk met een infield-hit, maar strandden beiden op het tweede honk. In de vijfde, op nieuwe werper Bobbie van Duuren kreeg HCAW twee lopers op de honken toen Juriën Overman en Siemen Korff vier wijd kregen met één uit. Dit keer volgden een foul-fly en een strikeout. Ewout Bos gooide vervolgens nog een one-two-three zesde inning.
(1 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 5 april 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.