Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem wint Jan de Wit Toernooi
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem won zondag de 24ste editie van het jaarlijkse Jan de Wit Toernooi via een ruime 12-0 shutout tegen Twins in de finale van het evenement op zondag 10 april. Een week eerder liep Sparks Haarlem zelf tegen een 2-0 shutout aan tegen Iber Lengua Terrasvogels in de finale van het Mastenbroek Toernooi in Enschede. Het Jan de Wit Toernooi vormde de laatste voorbereiding voor de deelnemende Hoofdklasse-teams voor het komende seizoen, dat aanstaande zaterdag van start gaat.

Landskampioen Sparks Haarlem bleef ongeslagen in het evenement. In de voorronde won de ploeg driemaal en versloeg organisator Olympia Haarlem (10-3) op vrijdag en vervolgens Tex Town Tigers (13-0) en Twins (6-1) op zaterdag. Zondag kwam Sparks Haarlem tot een 7-0 shutout tegen Alcmaria Victrix in de halve finale.

Aan de andere kant bleef Twins zaterdag puntloos en verloor driemaal in hun poule vs. Tex Town Tigers (6-3), Olympia Haarlem (5-2) en Sparks Haarlem (6-1). Maar op zondag versloeg Twins Centrals met 6-5 in negen innings in de tussenronde en versloeg Olympia Haarlem met 7-4 in de halve finale om alsnog de finale te bereiken en opnieuw Sparks Haarlem te ontmoeten.

In de finale nam Sparks Haarlem een snelle 12-0 voorsprong in het duel, dat na drie innings werd gestopt.

Meer details worden later toegevoegd

Wanneer het nieuwe seizoen zaterdag van start gaat heeft Sparks Haarlem een vrij weekeinde. De kampioen moest aanvankelijk spelen tegen Euro Stars, maar die ploeg trok zich begin vorige maand terug uit de Hoofdklasse.
Alcmaria Victrix maakt zaterdag een rentree in de Hoofdklasse met wedstrijden bij Olympia Haarlem. Centrals opent op eigen veld in De Bilt vs. Twins.
Iber Lengua Terrasvogels heeft komend weekeinde twee double-headers op de agenda staan op het thuisveld in Santpoort. Zaterdag ontmoet de ploeg Tex Town Tigers, waarna zondag Centrals wordt ontvangen in een double-header die naar voren is geschoven om in augustus ruimte te maken als Terrasvogels deelneemt aan het Europese Cup Winners Cup Toernooi in ItaliŽ.

Alle double-headers beginnen om 14:00 uur.

(10 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.