Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Transfers 2011: Nieuwe clubs voor Tuk, Van Uden, Vonk!
English
AMSTERDAM - Internationals Karin Tuk, Fabienne van Uden en Britt Vonk zijn de drie voornaamste speelsters die van club veranderde in de Hoofdklasse voor het verstrijken van de transferperiode om middernacht bij het begin van 1 november.

Na afloop van het seizoen bleef het vrij geheel stil op de transfermarkt en dat werd onderstreept toen de ploegen hun transfers bekend maakten. Slechts 31 speelsters, waaronder 12 die dit seizoen reguliere speelsters waren in hun Hoofdklasse-ploeg, staan er op de transferlijst van de zeven ploegen die dit seizoen in de Hoofdklasse speelden plus de twee die volgend jaar op het hoogste niveau zullen uitkomen.

Catcher Karin Tuk verruilde Tex Town Tigers voor landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, terwijl Fabienne van Uden vertrok bij Twins om te gaan spelen voor Gryphons, dat dit seizoen naar de Hoofdklasse promoveerde. Korte stop Britt Vonk verliet ook Tex Town Tigers en koos voor Alcmaria Victrix, maar zal slechts kort inzetbaar zijn, omdat zij uitkomt voor de ploeg van de University of California in Berkeley. Britt komt begin mei weer naar Nederland om ergens in augustus weer te vertrekken.

Twee verrassende transfers waren die van werpster Andee Lindgren en de Belgische eerste honkvrouw Sarah Van Der Meiren. Beidenn gingen naar Centrals, dat dit seizoen degradeerde en in 2012 onder leiding staat van nieuwe Hoofd Coach Caroline Theunissen.

Iber Lengua Terrasvogels versterkte de pitchingstaf met linkshander Morgan Melloh, dit dit jaar professioneel speelde in de National Pro Fastpitch. Voordat ze prof werd had ze vier sterke college-seizoenen. Een apart verhaal over haar komst naar Nederland komt binnenkort.

Complete Lijst met Transfers

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.