Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Vier double-header overwinningen
English
HAARLEM / ALKMAAR / VLEUTEN / OOSTERHOUT - Voor het eerst dit seizoen werden de twee wedstrijden van alle vier vastgestelde double-headers gewonnen door dezelfde ploeg. Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem won ruim vs. Olympia Haarlem, 10-0 en 15-0. Sparks Haarlem sloeg homeruns, waaronder één van de Amerikaanse Julie Owen, die terugkeerde in de Haarlemse line-up.

Alcmaria Victrix diende Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels twee nederlagen toe, 8-4 en 9-8. Weer terug in de Terrasvogels-ploeg was Kate Gentile.

Tex Town Tigers won met 7-5 en 8-4 bij UVV en Gryphons stond met lege handen vs. Twins, dat met 3-2 won in negen innings en 6-0.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Olympia Haarlem
In Haarlem won koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem tweemaal ruim vs. Olympia Haarlem en kwam tot 10-0 en 15-0 shutouts. Sparks Haarlem verzamelde 19 honkslage in de double-header, waaronder vier homeruns. Eén van deze homeruns werd geslagen door de Amerikaanse Julie Owen, die vandaag een verrassende aanwinst was op het roster van Sparks Haarlem voor deze double-header. Aanvankelijk werd bericht dat de infielder dit seizoen vrijwel zeker niet zou terugkeren in de Haarlemse ploeg.

In de opener leidde Sparks Haarlem met slechts 1-0 na twee innings, dankzij een RBI-single van Virginie Anneveld, waarop werd gescoord door Chantal Versluis in de eerste inning op startende werpster Ying-Yi Chen.

Maar in de derde inning kwam de regerend landskampioen tot een rally van zes punten om de controle over het duel te nemen. Chantal Versluis begon met een driehonkslag, waarna Nathalie Gosewehr vier wijd kreeg. De twee scoorden toen Areke Spel volgde met een honkslag. Hierna sloeg Debby Connor raak voor een 2-run homerun. Vervolgens sloeg Virginie Anneveld een honkslag en kreeg Michelle van Driel vier wijd. De eerste ging even later gedwongen uit op een grounder van Julie Owen, maar een honkslag van Celine van Roon en een wilde worp waren daarna goed voor de volgende twee runs en verhoogden de stand naar 7-0.

De wilde worp kwam op naam van rookie Nina Dijkstra, die het werpen van Chen overnam na Van Roon's honkslag. In de vierde inning moest Dijkstra nog eens drie punten toestaan die het verschil op 10 brachten. Een tweehonkslag van Areke Spel, honkslag Debby Connor en tweehonkslag van Virginie Anneveld maakten er 10-0 van zodat het duel ten einde was.

Olympia Haarlem, dat de voorgaande vier wedstrijden had gewonnen, kwam tot slechts twee honkslagen op Kirsten Scheele, een tweehonkslag van Laura Burggraaf in de tweede inning en een stootslag-honkslag van Marit Molenaar in de derde slagbeurt.

In Game 2 voegde Sparks Haarlem vijf runs extra toe om er 15-0 van te maken en het duel voortijdig af te sluiten in derde inning. In dit duel sloeg Olympia slechts één honkslag op Rebecca Soumeru en dat was een tweehonkslag van Rosanne de Vries in de tweede inning. Als werpster leed De Vries, die voor dit duel op 5-0 stond, haar eerste nederlaag en stond acht hits en 13 punten toe in 2 1/3 inning.

In de eerste inning opende Sparks Haarlem de stand via een opofferingsslag van Debby Connor, waarna Shannah van der Kaaij en Julie Owen back-to-back triples sloegen om er 3-0 van te maken.

Drie runs volgden in de tweede inning. Silea Bos en Nathalie Gosewehr kregen vier wijd met één uit, waarna Areke Spel homerde met twee uit om er 6-0 van te maken.

In de derde slagbeurt kwam de thuisploeg tot een rally van negen punten. Julie Owen opende met een homerun en later sloeg Virginie Anneveld een 2-run double, Areke Spel een 2-run single en Debby Connor een 2-run homerun. Met een 13-0 voorsprong werd het volgende punt gescoord na een stootslag-honkslag van Beau van Gelder, waarna het duel ten einde kwam na een honkslag van Silea Bos die de stand op 15-0 bracht.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAlcmaria Victrix vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
In Alkmaar kwam Alcmaria Victrix tweemaal tot winst tegen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels en won met 8-4 en 9-8, dankzij drie rallies, een 5-run in het eerste duel en twee 4-run rallies in de tweede wedstrijd. Hierdoor kreeg Alcmaria hetzelfde puntenaantal als Terrasvogels en Olympia Haarlem om de tweede plaats te delen.

Hoewel Alcmaria slechts drie honkslagen meer sloeg dan Terrasvogels in deze double-header (19-16) sloeg de thuisploeg de meeste daarvan in een aantal productieve slagbeurten die hen de leiding bezorgden, waarna die werd vastgehouden.

In de opener had Terrasvogels aanvankelijk een goede start. Met twee uit sloegen Ashli Holland en Dana Horeman back-to-back doubles om de bezoekers een 1-0 voorsprong te geven. In de tweede slagbeurt leek Terrasvogels de voorsprong te gaan uitbreiden. Anouk van den Heuvel begon met vier wijd en Marisèla de Wind sloeg een honkslag, maar daarna volgde Alcmaria-starter Femke van Dusschoten met twee strikeouts. De honken kwamen vol te staan toen er een fout werd gemaakt Meike Witteveen's 'force play-grounder;, maar een andere strikeout sloot de inning af, zodat er drie loopsters achterbleven.

Dat moet Alcmaria hebben gestimuleerd, want het reageerde met een 5-run rally met twee uit op werpster Ginger de Weert. Met één uit sloeg Noëmie Brandjes een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze de gelijkmaker scoorde na een doorgeschoten bal met twee uit. De honken kwamen hierna vol te staan toen Malou van Dusschoten vier wijd kreeg en Maaike Blaauwgeers en Anne Blaauwgeers beiden een honkslag sloegen. Een honkslag van Kimberly Jones leverde vervolgens twee runs op en de honken kwamen opnieuw vol te staan na vier wijd voor Anne Vlietstra. Een honkslag van de Australische Kym Turnell zorgde voor nog eens twee punten en bracht de stand op 5-1.

In de derde inning verkleinde Terrasvogels de achterstand naar 5-4 door driemaal te scoren. Het eerste punt kwam tot stand na een honkslag van Anouk van den Heuvel, gevolgd door een werpsterwissel. Ashley Lanz nam het over, maar moest een RBI-single toestaan aan Marisèla de Wind en zag een volgend punt worden gescoord op een fout. Maar na de honkslag schakelde de Canadese werpster de volgende 14 slagvrouwen op rij uit, waarvan zeven met drie slag.

Alcmaria voegde een punt toe in de vierde inning toen Anne Blaauwgeers een honkslag sloeg en scoorde via een velderskeus. Twee runs volgden in de vijfde na een grounder en een fout, zodat de stand werd opgevoerd naar 8-4.

In Game 2 opende Alcmaria met een 4-run rally in de eerste inning. Anne Blaauwgeers begon met een honkslag en Anne Vlietstra sloeg een hit met één uit. Een tweehonkslag van Kym Turnell, honkslagen van Noëmie Brandjes en Manoa Weijgertse en een fout zorgden daarna voor de punten, voordat een dubbelspel de inning afsloot.

Terrasvogels pakte drie punten terug in de tweede inning, zodat het verschil op één kwam. Kate Gentile, die eerder in de week arriveerde, begon met vier wijd en Anouk van den Heuvel sloeg een tweehonkslag met één uit. Een honkslag van Floor Roest en een 'force play-grounder' van Lotte Holvast zorgden daarna voor twee runs, waarna het volgende punt werd gescoord op een driehonkslag van Meike Witteveen, die zelf op het derde honk achterbleef.

Alcmaria wist meer afstand te nemen in de tweede inning door viermaal te scoren na een honkslag van Anne Vlietstra, double van Kym Turnell en (na een werpsterwissel) honkslag van Noëmie Brandjes en opofferingsslag van Manoa Weijgertse.

Ondanks de voorspong van vijf punten was de winst allerminst zeker, want Terrasvogels bleef terugkomen. In de vijfde inning scoorde de ploeg tweemaal. Marisèla de Wind opende met een tweehonkslag. Hierna volgde een vangbal, waarna voor de tweede keer een harde line-drive van Dana Horeman goed werd verwerkt door de Alcmaria-verdediging. Maar met twee uit kreeg Kate Gentile vier wijd, waarna Mariëlle Vleugels een 2-run double sloeg die de stand op 8-5 bracht.

Alcmaria werd puntloos gehouden in de derde tot en met vijfde inning, maar voegde daarna een 'insurance run' toe in de zesde na een tweehonkslag van Noëmie Brandjes. Een belangrijk punt, want Terrasvogels scoorde driemaal in de eerste helft van de zevende inning. Met Dana Horeman en Kate Gentile op het honk sloeg Mariëlle Vleugels opnieuw een 2-run double en scoorde zelf op een honkslag van Anouk van den Heuvel, waardoor de stand op 9-9 kwam. Maar hierna sloot Ashley Lanz, die weer in relief gooide, het duel af met drie slag.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenUVV vs. Tex Town Tigers
In Vleuten won Tex Town Tigers met 7-5 en 8-4 vs. UVV.

In de opener was de stand 1-1 na vier innings. In de eerste slagbeurt opende TTT de score toen Kirsten Holshof vier wijd kreeg met één uit en scoorde op een 2-out triple van Nadine Marinus, maar UVV kwam langszij in de tweede inning toen Cintia de Groodt begon met een honkslag en scoorde op een hit van Mirjam Boode.

TTT brak de 1-1 stand met het scoren van drie runs in de vijfde inning. Merel Oosterveld begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Petra van Heijst. Tussendoor kreeg Kirsten Holshof vier wijd en die scoorde later op een grounder van Nadine Marinus, waarna Martina Lackner een RBI-single sloeg die de stand op 4-1 bracht.

UVV antwoordde met een punt in de 2e5 toen Kayleigh Adelina een honkslag sloeg met twee uit en ging scoren op vier wijd met volle honken voor Cintia de Groodt, wat leidde tot een werpsterswissel. Martina Lackner nam het over, maar daarna liet de thuisploeg drie loopsters achter toen er een groundout volgde.

De volgende slagbeurt kwam UVV langszij na een honkslag van Laura Arp en een OS van Kayleigh Adelina, maar in de zevende hernam TTT de leiding. Petra van Heijst opende met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Martina Lackner vier wijd kreeg met één uit. Myrthe Smid volgde met een 2-run double en ging zelf scoren in een double-steal situatie, zodat de stand op 7-4 kwam. UVV wist nog eenmaal te scoren in de 2e7 op een honkslag met volle honken van Nikke Harte, maar de wedstrijd kwam ten einde toen die op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off van catcher Marije ten Thij.

In Game 2, stond TTT na drie innings met 3-2 achter, maar kwam totn tot een 5-run rally op weg naar de winst. Beide ploegen scoorden eenmaal in de eerste slagbeurt. Voor TTT begon Merel Oosterveld met een driehonkslag en scoorde op een OS van Kirsten Holshof en voor UVV zorgde een opofferingsslag van Kelly Platvoet voor de gelijkmaker.

In de derde nam TTT een 2-1 voorsprong na een honkslag van Petra van Heijst, maar liet de ploeg ook twee loopsters achter. UVV reageerde met twee runs op een honkslag van Kayleigh Adelina en een 'force play-grounder' van Kelly Platvoet, maar liet de honken vol achter.

TTT nam toen bezit van de wedstrijd met een 5-run rally in de vierde met twee uit. Met één uit sloeg Kirsten Vierdag een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Marije ten Thij. Na een fout op een grounder van Merel Oosterveld volgden vier onverdiende punten, want UVV maakte daarna nog eens twee fouten.

UVV pakte een punt terug na een honkslag van Kelly Platvoet, maar TTT scoorde weer een punt in de zevende toen Nadine Marinus scoorde na een wilde worp.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen


...Illegal pitch of niet?...
...TTT-coaches Bill Gates en Rob Hassink vragen om uitleg...
...Umpires Arie Nokkert en Wout van der Horst overleggen...

...UVV-linksveldster Kayleigh Adelina maakt een vangbal...


(© Foto's: Frans van Elst)Twins vs. Gryphons
In Oosterhout won Twins, dat de laatste vier wedstrijden had verloren, vandaag tweemaal vs. Gryphons, maar had in de opener een verlenging nodig. Twins, dat werpster Megan Brown voor dit weekeinde aan het roster toevoegde, won met 3-2 en 6-0.

In de opener scoorde Twins het eerste punt in de derde inning toen Sandy Lauwers opende met een honkslag, opschoof na een fout en een OSS van Femke Duffhues en vervolgens scoorde op een grounder van Michelle Haen.

Na op slechts twee honkslagen te zijn gehouden in vijf innings door werpster Kimberly Petrovich voegde Gryphons twee hits toe in de zesde slagbeurt, maar liet toen ook twee loopsters achter. Maar in de zevende inning kwam Gryphons langszij. Met één uit sloeg Lucie Marsiková een honkslag en stal het tweede honk. Ze scoorde hierna op een honkslag van Shannon Galea, die in het duel kwam als pinch-hitter, opschoof van de tiende naar de negende plek in de slagvolgorde en sloeg voor de oorspronkelijke designated player, Kristel Verbunt. De laatste kwam via de re-entry terug als pinch-runner, schoof op na een fout en een wilde worp, maar werd even later op de plaat uitgeschakeld na een infield-grounder.

En zo moest het duel worden verlengd. Beide ploegen scoorden eenmaal in de achtste beurt. Gryphons nam een 2-1 voorsprong toen tie-break loopster Yonina Sint Jago scoorde op een foute aanngooi, maar Twins kwam onmiddellijk langszij na een honkslag van Michelle Haen.

In de negende inning steeg de spanning. Tie-break loopster Sophie Mollee bereikte het derde honk na een OSS van Kiki Draaijer, waarna Lucie Marsiková vier wijd kreeg. Vervolgens bereikte Kristel Verbunt het honk na een vangfout op haar stootslag en zo kwamen de honken vol te staan. Maar Mollee werd daarna op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Fabienne van Uden en ook Yonina Sint Jago sloeg een grounder, zodat de honken vol achterbleven. Even later sloeg Twins toe en scoorde het winnende punt. Tie-break loopster Sophie Bugter schoof op na een OSS van Kimberly Petrovich en scoorde op een honkslag van Lieke Duffhues, die de stand op 3-2 bracht.

In Game 2 hield Twins Gryphons puntloos, want Kimberly Petrovich gooide een 6-hit shutout in haar tweede complete wedstrijd van de dag.

Twins opende de score in de eerste inning toen Sandy Lauwers begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Sophie Bugter. Twins nam meer afstand met het scoren van vijf runs in de vierde inning. Lieke Duffhues opende met een honkslag en Kimberly van der Lee volgde met een tweehonkslag. Na opzettelijk vier wijd voor Megan Brown (die in dit duel de DP was) zorgde Evelien Vonk met een honkslag voor een punt. Hierna werd Sandy Lauwers uitgeschakeld via een zeldzame 9-3 actie, maar dat leidde wel tot het volgende punt. Een fout op een grounder van Imane Issa Allou leverde Twins het volgende punt op en Michelle Haen volgde met een 2-run double, waardoor de stand op 6-0 kwam.

Gryphons bereikte in elke inning, behalve de vierde, het honk, maar liet zeven loopsters achter en stond dus met lege handen.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(5 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.