Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Mariëlle Vleugels gooit No-Hitter
English
SANTPOORT / HAARLEM / OOSTERHOUT / ROSMALEN - Mariëlle Vleugels schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit en gaf er twee een vrije loop in een 7-inning No-Hitter zaterdagmiddag in Game 1 vs. UVV, waarin Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels met 2-0 won. In Game 2 stond Terrasvogels met 2-0 achter, maar scoorde toen drie punten in de derde inning na een honkslag van Meike Witteveen en een 2-run double van Dana Horeman. De ploeg kwam daarna tot een rally van zes runs in de vijfde inning om met 9-2 te winnen.

Olympia Haarlem en Alcmaria Victrix deelden hun double-header. Alcmaria won de opener met 8-1 op elf honkslagen, waaronder drie van Anne Vlietstra, die vier RBI's had. Femke van Dusschoten gooide een 2-hitter. Olympia won Game 2 met 1-0 en scoorde het enige punt in de derde inning na een opofferingsstootslag. Winnende werpster Ying-Yi Chen stond slechts drie hits toe.

Twins en Tex Town Tigers deelden ook de punten. TTT won de opener met 5-2 op 12 honkslagen, waaronder twee triples. In Game 2 stond Twins met 2-0 achter in de zevende inning, maar scoorde toen drie punten met twee uit. Het eerste punt kwam tot stand na een fout, waarna Evelien Vonk met een honkslag voor twee runs zorgde en Twins een 3-2 winst bezorgde en Megan Brown een zege in haar pitching-debuut.

Oolders Omaco Sparks Haarlem won tweemaal vs. Gryphons, 3-0 en 10-1. Alle punten in de kleine zege in de opener werden binnengeslagen door Karin Tuk, die tweemaal homerde. In Game 2 stond Sparks met 1-0 achter, maar draaide het duel om en kwam tot 15 honkslagen ter ondersteuning van Dagmar Bloeming, die een 4-hitter gooide.Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels vs. UVV
In Santpoort won Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels zaterdag tweemaal vs. UVV, 2-0 en 9-2. In de opener gooide Mariëlle Vleugels een 7-inning No-Hitter en schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit.

Na de eerste zes slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Vleugels vier wijd op openingsslagvrouw Misja Koops in de derde inning, die opschoof naar het derde honk na twee opofferingsstootslagen, maar daar strandde. Na de vrije loop schakelde Vleugels weer elf speelsters op rij uit en gooide toen vier wijd op pinch-hitter Ylaine van de Hove met twee uit in de zesde inning en zij werd UVV's tweede en laatste loopster. Mariëlle Vleugels gooide iets meer dan 100 pitches (om precies te zijn 102) om de eerste No-Hitter in haar loopbaan af te sluiten.

...Mariëlle Vleugels - No-Hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
UVV-starter Vendy Draha hield Terrasvogels vier innings puntloos. Terrasvogels kwam dicht bij een punt in de tweede inning toen Mariëlle Vleugels een honkslag sloeg en Anouk van den Heuvel een tweehonkslag, maar beiden bleven achter. In de vierde slagbeurt kreeg de thuisploeg de honken vol met twee uit toen Vleugels en Van den Heuvel een honkslag sloegen en Floor Roest werd geraakt door een worp, maar een strikeout sloot de inning af.

Terrasvogels scoorde daarna wel in de vijfde beurt. Meike Witteveen opende met vier wijd, schoof op na een OSS van Marisèla de Wind en scoorde op een honkslag van Ashli Holland. Nadat Brenna Sandberg was ingebracht als nieuwe werpster sloeg ook Dana Horeman een honkslag. Met loopsters op het eerste en tweede honk werd er aanvankelijk gepitched op Mariëlle Vleugels, maar kreeg kort erna opzettelijk vier wijd. Hierna volgde een 'normale' vrije loop voor Anouk van den Heuvel en dat bracht de stand op 2-0, maar opnieuw bleven drie loopsters achter na een strikeout.

In Game 2 stond UVV met 2-0 voor in de derde inning. In de eerste slagbeurt sloeg Kayleigh Adelina een driehonkslag met twee uit en scoorde na een honkslag van Kelly Platvoet, die even later op de plaat werd uitgeschakeld in een 1-3 situatie om de inning af te sluiten. UVV voegde een punt toe in de derde. Met één uit bereikte Laura Arp het honk na een stootslag-honkslag, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Kayleigh Adelina en scoorde op een honkslag van Kelly Platvoet. Dit keer eindigde de slagbeurt toen Adelina uitging bij een steelpoging.

Terrasvogels draaide het duel in de tweede helft van de derde inning in eigen voordeel om op werpster Brenna Sandberg. Lisa Waasdorp begon met vier wijd, schoof op na een OSS van Lotte Holvast en scoorde na een honkslag van Meike Witteveen. De honken kwamen vol toen Anouk van den Heuvel een honkslag sloeg en Ashli Holland vier wijd kreeg. Dana Horeman volgde daarna met een tweehonkslag die twee punten en een 3-2 voorsprong opleverde.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde inning toen zesmaal werd gescoord. Ashli Holland begon de rally met een tweehonkslag. Na een werpsterswissel verhoogden een wilde worp, honkslag van Vleugels, velderskeus voor Holvast, honkslag van Witteveen en een 2-run double van Van den Heuvel de stand naar 9-2 om het duel af te sluiten.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenOlympia Haarlem vs. Alcmaria Victrix
In Haarlem deelden Olympia Haarlem en Alcmaria Victrix de punten in hun double-header. Alcmaria won de opener met 8-1 op Femke van Dusschoten's 2-hitter. Olympia won Game 2 met 1-0 en zag winnende werpster Ying-Yi Chen een 3-hitter gooien.

In de tweede inning scoorde Alcmaria driemaal op werpster Rosanne de Vries. Jessie van Aalst, die eerder in de week terugkeerde na afsluiting van haar studie/seizoen in Florida, opende met een honkslag, waarna ook Noëmie Brandjes een honkslag sloeg. Met één uit kwamen de honken vol toen Maaike Blaauwgeers het honk bereikte na een stootslag-honkslag. Honkslagen van Anne Blaauwgeers (1-run) en Anne Vlietstra (2-run) maakten er daarna 3-0 van.

Olympia pakte een punt terug in de derde inning toen Lisanne van den Berg een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out triple van Courtney Bures. Maar Alcmaria voegde twee onverdiende punten tegen in de vierde om meer afstand te nemen. Maaike Blaauwgeers sloeg een honkslag en Anne Blaauwgeers kreeg vier wijd, waarna, met twee uit, ook Anne Vlietstra een honkslag sloeg, maar de voorste loopster werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op de klap. Kym Turnell's pop-fly in het infield werd vervolgens gemist en dat resulteerde in twee runs.

Alcmaria bereikte het verschil van zeven punten in de zesde beurt door nog eens driemaal te scoren. Anne Blaauwgeers (velderskeus) stond op het honk toen Kimberly Jones een stootslag-honkslag sloeg, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Anne Vlietstra, die 3-uit-3 sloeg met vier RBI's. De laatste scoorde zelf even later na een fout om de stand op 8-1 te brengen, maar Alcmaria liet ook de honken vol achter. Omdat Olympia op rij uitging, bleef het verschil van zeven punten intact en kon het duel voortijdig worden afgesloten.

Slechts één punt werd er gescoord in Game 2 en dit keer door Olympia. Het enige punt kwam tot stand in de derde slagbeurt. Alcmaria-starter Malou van Dusschoten kreeg een lead-off triple tegen van Courtney Bures, die daarna scoorde op een opofferingsstootslag van Dinet Oosting door de aangooi naar de plaat te snel af te zijn. In de overige innings liet Olympia vijf loopsters achter.

Alcmaria verzuimde de score te openen in de eerste slagbeurt op Ying-Yi Chen en liet de honken vol achter. Met één uit bereikte Kimberly Jones het twee honk na een fout. De honken kwamen vol met twee uit toen Kym Turnell en Maxime van Dalen vier wijd kregen, maar een gedwongen sloot de beurt daarna af.

Na nog eens twee loopsters te hebben achtergelaten in de tweede inning kwam Alcmaria dicht bij de gelijkmaker in de vierde. Met een 1-0 achterstand opende Jessie van Aalst met een honkslag, schoof op na een OSS en bereikte het derde honk via een 2-out single van Maaike Blaauwgeers. Maar de loopsters bleven op het tweede en derde honk achter toen Chen Anne Blaauwgeers met drie slag uitschakelde.

In de resterende drie innings kreeg Alcmaria nog maar één loopster en dat was opnieuw Jessie van Aalst, die een honkslag sloeg in de zesde.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenTwins vs. Tex Town Tigers
In Oosterhout deelden ook Twins en Tex Town Tigers hun double-header. TTT won de opener met 5-2 op 12 honkslagen. In Game 2 stond Twins met 2-0 achter in de zevende inning, scoorde toen driemaal met twee uit en won met 3-2.

In de eerste wedstrijd kwam Tex Town Tigers tot 12 honkslagen op Kimberly Petrovich, maar stond na twee innings met 1-0 achter. In de eerste slagbeurt opende Twins de score toen Sandy Lauwers begon met vier wijd en scoorde op een honkslag van Sophie Bugter. Nadat Twins de honken vol achterliet in de tweede inning scoorde TTT tweemaal in de derde inning. Met één uit kreeg Merel Oosterveld vier wijd en scoorde de gelijkmaker na een driehonkslag van Kirsten Holshof, die daarna scoorde op een 2-out triple van Nadine Marinus.

Tex Town Tigers voegde een punt toe in de vijfde toen Merel Oosterveld het honk bereikte na een stootslag-honkslag en ging scoren op een honkslag van Nadine Marinus. Een nieuw punt volgde in de zesde slagbeurt. Rookie Laura Wissink begon met een honkslag en schoof op na een honkslag van Marije ten Thij. De honken kwamen vol te staan toen Kirsten Holshof vier wijd kreeg, waarna een honkslag van Petra van Heijst een punt opleverde, maar er bleven drie loopsters achter.

Twins pakte een punt terug in de zesde toen Evelien Vonk een honkslag sloeg en scoorde op een tweehonkslag van Sandy Lauwers, maar TTT voegde weer een punt toen in de zevende op 'back-to-back' doubles van Myrthe Smid en Laura Wissink. Twins liet elf loopsters achter in deze wedstrijd.

In Game 2 nam TTT een 2-0 voorsprong in de vierde inning op Megan Brown, die haar werpstersdebuut maakte in de Hoofdklasse. Merel Oosterveld begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een OSS, waarna ze scoorde toen Petra van Heijst het honk bereikte na een fout. Nadine Marinus kreeg vervolgens vier wijd, waarna Van Heijst scoorde toen Martina Lackner volgde met een honkslag.

Twins, dat in zes innings op drie honkslagen werd gehouden door Amanda Webster, besliste het duel daarna in de 2e7 met twee uit. Megan Brown opende met een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Femke Duffhues. Met één uit kreeg Lieke Duffhues vier wijd en werd eveneens vervangen door een pinch-runner, Anouk in den Kleef. Webster besliste hierna het duel zelf. Shauni Thys sloeg de bal terug naar Webster, die daarna de wedstrijd had kunnen afsluiten met het uitschakelen van de slagvrouw op het eerste honk. In plaats daarvan eindigde haar aangooi in een fout en dat stelde de voorste loopster in de gelegenheid te scoren. Hierna sloeg Evelien Vonk een tweehonkslag om In den Kleef en Thys binnen te brengen en Twins een 3-2 overwinning te bezorgen.

Bericht werd dat Tex Town Tigers na de tweede wedstrijd een protest indiende met betrekking tot de speelgerechtigdheid als werpster van de Amerikaanse Megan Brown, nadat de andere buitenlandse werpster, Kimberly Petrovich, de opener gooide.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenGryphons vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
At Rosmalen, league-leader Oolders Omaco Sparks Haarlem won twice vs. Gryphons, but the first game ended in a small 3-0 win. Game 2 was won 10-1. Spelend in haar eerste wedstrijden dit seizoen voor Gryphons was Cindy van der Zanden, die eerder in de week terugkeerde na afsluiting van haar studie en seizoen in Florida. Pitcher Marjolein Merkx, haar teamgenoot daar en bij Gryphons, is ook terug, maar speelde nog niet.

In de openingswedstrijd scoorde Sparks Haarlem slechts drie punten op Lucie Marsiková en die kwamen allen tot stand via homeruns. In de tweede inning, met één uit, homerde Karin Tuk om Sparks op een 1-0 voorsprong te zetten. In de derde slagbeurt sloeg Nathalie Gosewehr een tweehonkslag met twee uit, maar strandde op het tweede honk.

Sparks Haarlem nam meer afstand in de vierde inning. Debby Connor opende met een honkslag en daarna, met één uit, homerde Karin Tuk opnieuw om de stand op 3-0 te brengen. In de vijfde sloeg Gosewehr wederom een tweehonkslag, maar bleef dit keer achter op het derde honk.

Gryphons kwam tot zes honkslagen op Rebecca Soumeru, die zeven strikeouts had. In de zesde inning kreeg Gryhons de kans te score of misschien zelfs langszij te komen toen het de honken vol kreeg met één uit. Fabienne van Uden en Kim Donkers openden met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Claudia Kranendonk het honk bereikte via een stootslag-honkslag. Maar hierna maakten twee strikeouts een einde aan de inning, waarbij de laatste eindigde in een gedwongen nul op de plaat.

In Game 2 nam Gryphons een 1-0 voorsprong in de eerste inning. Fabienne van Uden begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een stootslag van Kim Donkers. Een vrije loop voor Lucie Marsiková volgde, waarna Claudia Kranendonk met een honkslag een punt binnenbracht. Een honkslag van Sophie Mollee zorgde voor volle honken, maar een strikeout sloot de beurt af en dus bleven drie loopsters achter.

Sparks Haarlem antwoordde met twee runs in de tweede inning. Virginie Anneveld begon met een honkslag en scoorde de gelijkmaker toen Karin Tuk volgde met een tweehonkslag. Een honkslag van Silea Bos maakte er daarna 2-1 van.

Drie punten werden toegevoegd in de derde inning. Areke Spel begon met een tweehonkslag, waarna Debby Connor opzettelijk vier wijd kreeg. Een honkslag van Virginie Anneveld, opofferingsslag van Shannah van der Kaaij en honkslag van Silea Bos verhoogden de stand naar 5-1.

De score kwam buiten bereik van Gryphons toen Sparks tot een rally van vijf runs kwam in de 1e5. Karin Tuk en Shannah van der Kaaij openden met honkslagen, waarna een fout die volgde op een honkslag van Michelle van Driel een punt opleverde. Een tweehonkslag van Chantal Versluis voegde de volgende twee runs toe. De voorsprong werd verhoogd naar 10-1 dankzij een tweehonkslag van Areke Spel en een honkslag van Debby Connor.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(12 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.