Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Softbal Seizoen begint zaterdag; Opening Day Rosters
English
AMSTERDAM - Het nieuwe softbalseizoen in de Hoofdklasse gaat op zaterdag 14 april van start met vier double-headers. Een vijfde double-header staat voor zondag op de agenda.

Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem opent het seizoen op eigen veld met een double-header tegen Tex Town Tigers, dat vorig jaar op de vijfde plaats eindigde. Vorig seizoen verloor Sparks Haarlem, onder leiding van de ervaren coach Juny Francisca, slechts twee wedstrijden in het hele seizoen, inclusief het 'post-season'. Tex Town Tigers sloot de reguliere competitie af met een gedeelde vierde plaats met Olympia Haarlem, maar miste de Play-Offs gebaseerd op het run-gemiddelde, nadat het onderling resultaat 2-2 was. Dit seizoen staat Tex Town Tigers onder leiding van de Australiër Bill Gates, de zevende Hoofd Coach van de ploeg sinds 2008.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, dat vorig jaar de Holland Series bereikte en op de tweede plaats eindigde, opent het seizoen met een uitdubbel bij Olympia Haarlem.

Alcmaria Victrix, dat zich vorig seizoen in het eerste jaar terug aan de top plaatste voor de Play-Offs, reist zaterdag naar Oosterhout voor hun openers bij Twins, dat vorig seizoen zesde werd. Twins staat voor het eerst onder leiding van oud-speelster Daisy de Peinder.

Gryphons, vorig seizoen de kampioen van de Overgangsklasse, ontmoet UVV, dat in die afdeling tweede werd. Beide ploegen promoveerden naar de Hoofdklasse en openen het seizoen tegen elkaar in Rosmalen. Gryphons staat onder leiding van veteraan-coach André Prins, die hiermee zijn rentree maakt in de Hoofdklasse als Hoofd Coach. Hij coachte voor het laatst op het hoogste niveau in 1990 toen hij de leiding had bij Sparta. UVV wordt gecoached door rookie Melvin Brown.

Op zondag speelt Oolders Omaco Sparks Haarlem de tweede double-header van het seizoen en ontmoet dan Jong Oranje, dat voor het derde jaar op rij deelneemt aan de Hoofdklasse-competitie.

Inclusief Jong Oranje staan er 145 verschillende speelsters op de negen Opening Day-rosters, waarvan 50 rookies. 15 van de 21 speelsters op het Jong Oranje-roster spelen dit seizoen ook voor één van de acht andere ploegen in de Hoofdklasse. Sparks Haarlem en Terrasvogels hebben de meest ervaren rosters en hebben elk slecht één rookie in de selectie. Gryphons heeft de meeste rookies met elf.

Opening Day Rosters

(13 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.