Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Cup Winners Cup in ItaliŽ; 2 kandidaten voor Europa Cup
English
BREGENZ (Oostenrijk) - In de laatste update noemt de European Softball Federation de locatie voor het toernooi om de Cup Winners Cup van volgend jaar, terwijl twee kandidaten in de race zijn voor de organisatie van het toernooi om de Europa Cup. Beide evenementen vinden plaats van 19-24 augustus.

Zoals het er nu uitziet is Torre San Patrizio in de Italiaanse regio Fermo de speelplaats voor het Cup Winners Cup-toernooi. Torre San Patrizio is gelegen in de buurt van de stad Fermo ten zuiden van Macerata. Hoewel Torre San Patrizio de enige kandidaat is (eerder werd ook Praag genoemd) zal de definitieve goedkeuring moeten komen tijdens het Congres van de ESF volgend jaar februari in Bled (SloveniŽ). In 2005 was Torre San Patrizio, de speelstad van Unione Fermana Softball, de locatie voor het Europa Cup, B-poule toernooi.

Het Cup Winner Cup-toernooi zal volgend jaar een nieuwe opzet krijgen, want de A- en B-poule zijn samengevoegd in ťťn toernooi. Dat betekent dat er theoretisch 16 ploegen aan het evenement zouden kunnen deelnemen.

Dit jaar won Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels de Cup Winners Cup toen het toernooi plaatsvond in Nuoro op het Italiaanse eiland SardiniŽ. Vorig jaar vond het evenement ook plaats in ItaliŽ en was Castions di Strada de gaststad. Terrasvogels bereikte daar de finale. En zo zal Terrasvogels voor het derde jaar op rij moeten afreizen naar ItaliŽ voor deelname aan de CWC. Het wordt de 33ste keer dat Terrasvogels deelneemt aan een Europees bekertoernooi, waarmee het eigen record wordt verbroken. Het is ook de vierde keer in de laatste vijf jaar dat het evenement in ItaliŽ wordt gespeeld. In 2009 won Terrasvogels de beker toen het toernooi in Parma werd verspeeld. In 2010 was Haarlem de speellocatie.

De locatie waar het toernooi om de Europa Cup zal worden gehouden wordt toegewezen tijdens het ESF Congres van volgend jaar. Op het moment zijn er twee kandidaten. De Nederlandse landskampioen Alcmaria Victrix meldde zich aan voor de organisatie van het evenement op hun complex in Alkmaar. Op dezelfde locatie werd in 2009 het Europees Cadetten Kampioenschap georganiseerd. De Tsjechische hoofdstad Praag is de tweede stad die zich aanmeldde voor de organisatie. Oolders Omaco Sparks Haarlem won de Europa Cup dit jaar in Enschede en plaatste zich daardoor automatisch voor deelname.

Naast Terrasvogels en Sparks Haarlem moeten alle overige deelnemende ploegen nog officiŽel bekend worden gemaakt. In beide evenementen zal een tweede Nederlandse ploeg deelnemen. Landskampioen Alcmaria Victrix neemt deel aan het Europa Cup-toernooi, terwijl Gryphns, dat op de vierde plaats eindigde in de reguliere competitie, gerechtigd is deel te nemen aan het toernooi om de Cup Winners Cup.

Dupnitsa (Bulgarije) zal de speelstad zijn van het B-poule toernooi om de Europa Cup, maar ook dat zal nog moeten worden bekrachtigd tijdens het Congres.

Eerder was al bevestigd dat twee Europese Kampioenschappen volgend jaar zullen plaatsvinden in TsjechiŽ. Het Europees Kampioenschap Dames wordt van 7-13 juli gespeeld in Praag, terwijl het Europees Cadetten Kampioenschap op de agenda staat voor 5-10 augustus in Ostrava.

(13 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.