Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Landskampioen opent seizoen met twee shutouts
English
HAARLEM / ROSMALEN / OOSTERHOUT - Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem opende het nieuwe softbalseizoen op zaterdag met een 10-0 en 5-0 shutout-winst vs. Tex Town Tigers en zag Karin Tuk en Debby Connor homeruns slaan. Vice-kampioen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels opende ook met een ruime 14-3 winst vs. Olympia Haarlem, maar stond met lege handen in de tweede wedstrijd van de double-header, 5-1. UVV vierde de terugkeer naar de Hoofdklasse met een 8-4 overwinning vs. Gryphons, maar hierna won de tegenstander, die ook een rentree op het hoogste niveau maakte, met 5-0 in Game 2. Alcmaria Victrix begon het seizoen met tweemaal winst bij Twins, 2-0 en 8-3.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers
In Haarlem opende landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem het nieuwe seizoen met twee shutout-wins vs. Tex Town Tigers, 10-0 en 5-0. In de double-header kwam de Haarlemse ploeg tot 20 honkslagen, waaronder twee homeruns. Karin Tuk en Debby Connor, die de homeruns sloegen, kwamen beiden vandaag tot vijf honkslagen.

In de opener scoorde Sparks Haarlem aanvankelijk maar één punt in de eerste drie innings. Chantal Versluis begon met een honkslag, stal het tweede honk en ging scoren op een 2-out single van Debby Connor. Maar daar bleef het bij op starter Amanda Webster, die nog een lead-off double tegen kreeg van Virginie Anneveld in de tweede, maar die strandde op het derde honk.

Sparks Haarlem sloeg daarna toe met een 9-run rally in de vierde inning om het duel voortijdig te beslissen. In deze beurt sloegen Michelle van Driel, Areke Spel (2-run) en Debby Connor RBI-singles, terwijl een vrije loop met volle honken voor Chantal Versluis, geraakt werpster voor Nathalie Gosewehr en een wilde worp drie andere runs opleverden. Met Debby Connor op het honk sloot Karin Tuk het duel af met een walk-off, 2-run homerun tegen haar oude club.

Winnende werpster Rebecca Soumeru stond slechts één honkslag toe, geslagen door Merel Oosterveld die daarmee de vierde inning opende, nadat negen slagvrouwen op rij waren uitgeschakeld. Ze zou de enige honkloopster zijn voor de Enschedese ploeg.

In Game 2 opende Sparks Haarlem de score in de tweede inning toen Virginie Anneveld een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Silea Bos. In de volgende slagbeurt werd de stand verdubbeld. Nathalie Gosewehr begon met vier wijd en scoorde op een honkslag van Debby Connor. Virginie Anneveld voegde een 2-out double toe, maar twee loopsters bleven achter in scoringspositie.

Het derde punt volgde in de vijfde toen Debby Connor opende met een honkslag en haar pinch-runner Beau van Gelder scoorde op een opofferingsslag van Anneveld. In de zesde, met twee uit, kreeg Areke Spel vier wijd en toen homerde Connor om de stand op 5-0 te brengen.

Dagmar Bloeming stond slechts twee hits toe en kwam tot 10 strikeouts om haar eerste zege van het seizoen te behalen.

Voor Tex Town Tigers was het de tweede keer op rij dat het seizoen begon met twee nederlagen (vorig jaar vs. Terrasvogels), nadat het dat voor het laatst in 2006 had gedaan.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayOlympia Haarlem vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
In Haarlem won ook Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels hun seizoensopener ruim en versloeg Olympia Haarlem met 14-3, maar verloor het volgende duel met 5-1.

In de opener kwam Terrasvogels tot 12 honkslagen op Ying-Yi Chen, de eerste Chinese pitcher in de Hoofdklasse-historie. Terrasvogels zette de toon met een 7-run rally in de tweede inning. Dana Horeman opende met vier wijd en Anouk van den Heuvel sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Floor Roest. Een honkslag van Mariëlle Vleugels en een OS van Marisèla de Wind leverden hierna de volgende twee punten op. Met Lotte Holvast en Meike Witteveen op het honk volgde Solange Starrenburg met een 2-run triple, haar tweede driehonkslag in twee slagbeurten. Even later scoorde ze het zevende punt in deze slagbeurt na een opofferingsslag van Dana Horeman in haar tweede slagbeurt in deze inning. Vorig seizoen startte Starrenburg ook met twee driehonkslagen in één wedstrijd, maar werd toen ook de eerste speelster die twee homeruns sloeg op een Opening Day in de seizoensopeners vs. Tex Town Tigers.

Terrasvogels voegde vier runs toe in de derde, één op een fout, twee op een honklsag van Ashli Holland en de vierde na een honkslag van Dana Horeman. De voorsprong werd verhoogd in de vierde met nog eens drie runs. Dit keer produceerden een 'force play-grounder' van Meike Witteveen en honkslagen van Solange Starrenburg (die 3-uit-4 sloeg) en Ashli Holland de punten.

Winnende werpster Ginger de Weert stond zes hits toe, waarvan er drie in de vierde inning tot drie runs leidden. In de openingsbeurt maakte de Terrasvogels-verdediging een paar goede nullen toen Olympia twee honkslagen sloeg en voorkwam tegenpunten. In de vierde, met twee uit en Lisanne van den Berg (vier wijd) en Marit Molenaar (single) op het honk bracht Courtney Bures twee runs binnen met een driehonkslag en scoorde zelf op een honkslag van Lotte Zijlstra.

In Game 2 waren de rollen omgedraaid. Terrasvogels sloeg slechts drie honkslagen op linkshander Rosanne de Vries, die het hele duel gooide en zes strikeouts had.

Terrasvogels nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Meike Witteveen begon met een honkslag en scoorde op een honkslag van Ashli Holland. De volgende scoringskans kwam in de vijfde inning, maar toen sloeg Marisèla de Wind met een line drive in een dubbelspel.

Olympia kwam langszij in de eigen eerste beurt op Mariëlle Vleugels toen Courtney Bures een honkslag sloeg en scoorde op een OSS van Maranca Ham. Na twee puntloze innings nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong. Maranca Ham sloeg een honkslag en Rosanne de Vries bereikte het honk op een kostbare fout. Na drie slag voor de volgende twee slagvrouwen bracht Lisette Untied de twee loopsters binnen met een tweehonkslag.

In de vijfde nam Olympia meer afstand door nog tweemaal te scoren. Courtney Bures (vier wijd) en Dinet Oosting (single) scoorden toen op een fout en een honkslag van De Vries.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayGryphons vs. UVV
In Rosmalen eindigden de eerste ontmoetingen tussen de twee teams die een rentree maakten in de Hoofdklasse onbeslist, want de ploegen deelden hun double-header. UVV won de opener 8-4, daarna won Gryphons het volgende duel, 5-0.

In de eerste wedstrijd opende Gryphons de score in de eerste inning toen Fabienne van Uden werd geraakt door een worp en scoorde op een one-out single van Yonina Sint Jago, maar vanaf de derde inning behoorde het duel aan UVV. In de derde scoorde de bezoekers viermaal. Mirjam Boode (vier wijd) en Laura Arp (single) scoorden beiden op fouten, waarna Nikki Harte en Kayleigh Adelina (die beiden de honken hadden bereikt op de fouten) scoorden op een 2-out triple van Kelly Platvoet.

Gryphons antwoordde met twee runs, dankzij een fout en een vangbal op fout gebied, maar UVV voegde drie runs toe in de vierde. Misja Koops (single), Mirjam Boode (velderskeus) en Laura Arp (single) stonden toen op het honk toen Kayleigh Adelina een 2-out, 3-run triple sloeg. Een poging om er een inside-the-park-grand-slam van de maken mislukte, want Adelina werd op de plaat uitgegooid om de inning af te sluiten.

UVV bracht de stand op 8-4 in de vijfde toen pinch-runner Floor van Dijk scoorde op een OS. Gryphons scoorde nog eenmaal in de vijfde op een tweehonkslag van Claudia Kranendonk.

In Game 2 stond pitcher Lucie Marsikova zeven hits toe, maar hield UVV puntloos. In de tweede probeerde Natalie van der Wijst te scoren op een wilde worp, maar werd uitgeschakeld. In de vierde opende Kayleigh Adelina met een tweehonkslag en werd uitgegooid bij een poging er een driehonkslag van te maken.

Gryphons opende de score in de eerste inning toen Fabienne van Uden, Kim Donkers en Yonina Sint Jago allen een honkslag sloegen, waarna Claudia Kranendonk het punt binnenbracht met vier wijd. Maar de ploeg liet de honken daarna vol achter.

Vier runs volgden in de tweede inning. Cheryl Hiele, Kristel Verbunt en Fabienne van Uden openden met honkslagen, waarna werd gescoord toen Kim Donkers werd geraakt door een worp. Yonina Sint Jago volgde hierna met een 3-run double om de stand op 5-0 te brengen. In de derde en zesde inning sloeg Cheryl Hiele nog een driehonkslag, maar bleef beide keren op het derde honk achter.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayTwins vs. Alcmaria Victrix
In Oosterhout won Alcmaria Victrix tweemaal vs. Twins, 2-0 en 8-3.

In de opener tekende Maxime van Dalen voor beide punten. Maaike Blaauwgeers opende de derde inning met een honkslag, schoof op na een 2-out single van Kym Turnell scoorde toen Van Dalen een tweehonkslag sloeg, maar er bleven twee loopsters achter.

In de zesde sloeg Maxime van Dalen met één uit opnieuw een tweehonkslag en scoorde dit keer zelf toen er een fout werd gemaakt op een klap van Suzanne Meiring, maar ook nu bleven weer twee loopsters in scoringspositie achter.

Starter Femke van Dusschoten zag Twins de honken vol krijgen in de vijfde. Lieke Duffhues begon met een honkslag, Femke Duffhues was safe op een velderskeus-OSS en Kimberly Petrovich bereikte het honk na een fout. Ze gooide drie slag op de volgende slagvrouw, maar werd toen opgevolgd door de Canadese Ashley Lanz, die uit de volle-honken-situatie kwam toen Sandy Lauwers met een foutbal in een dubbelspel sloeg.

In Game 2 scoorden beide ploegen tweemaal in de eerste inning. Alcmaria dankzij een fout en een honkslag van Maxime van Dalen, maar men zou ook de honken vol achterlaten. Twins kwam langszij na een honkslag van Sophie Bugter en een stootslag van Lieke Duffhues.

Twins nam vervolgens een 3-2 voorsprong in de volgende inning via vier wijd met volle honken voor Michelle Haen, maar dit keer liet de thuisploeg drie loopsters achter.

Alcmaria kwam weer op gelijke hoogte in de derde toen Suzanne Meiring scoorde na een wilde worp. De ploeg nam daarna de leiding in de vierde toen Maxime van Dalen voor een punt zorgde met een punt, maar ook nu liet de Alkmaarse ploeg de honken vol achter. Het volgende punt werd gescoord in de vijfde na een grounder van Anne Vlietstra, maar voor de derde keer werden drie loopsters achtergelaten.

Drie punten werden daarna gescoord in de zevende. Anne Blaauwgeers (single) scoorde eerst via een velderskeus en Kimberly Jones (single) scoorde op een driehonkslag van Kym Turnell, die daarna zelf scoorde op een grounder van Anne Vlietstra om de stand op 8-3 te brengen.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-Play

(14 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.