Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Opnieuw tweemaal winst voor Sparks Haarlem
English
HAARLEM / ENSCHEDE / ALKMAAR / VLEUTEN - Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem voegde donderdagmiddag weer twee overwinningen aan hun totaal toe, 7-0 en 8-3 vs. Twins, maar in Game 2, was de voorsprong op een gegeven moment slechts 4-3. Karin Tuk sloeg haar vierde homerun voor Sparks Haarlem.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels deelde met Tex Town Tigers. Na de opener met 10-3 te hebben gewonnen verloor Terrasvogels Game 2 met 5-1 van TTT, dat Lindsey Meadows inzette als werpster, gooiend op een Italiaanse catcher. Ashli Holland homerde tweemaal voor Terrasvogels en voert de homerunlijst nu aan met vijf.

Gryphons diende Alcmaria Victrix een verrassende 3-2 nederlaag toe in hun opener, maar Alcmaria kwam daarna terug met een 7-0 winst.

UVV en Olympia Haarlem deelden eveneens. Olympia won de opener 4-2, UVV won Game 2 met 8-6 om een einde te maken aan een 9-game losing streak.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Twins
In Haarlem won Oolders Omaco Sparks Haarlem met 7-0 en 8-3 vs. Twins om hun 'record' op te voeren naar 15-1, waarvan de enige nederlaag kwam tegen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels. Sinds dat verlies op 22 april heeft Sparks Haarlem nu weer acht wedstrijden op rij gewonnen.

In de opener gooide Kirsten Scheele een 2-hitter, terwijl Sparks Haarlem tot zeven hits kwam op starter Megan Brown, die vorig weekeinde de buitenlandse werpster voor Twins werd na afloop van de eerste wedstrijd van hun double-header vs. Tex Town Tigers, dat protesteerde tegen het gebruik van twee verschillende buitenlandse werpsters in een double-header op dezelfde dag.

Na twee puntloze innings scoorde Sparks Haarlem het eerste punt in de derde inning toen Michelle van Driel opende met een honkslag en ging scoren op een grounder van Chantal Versluis. De thuisploeg voegde drie runs toe in de vierde inning. Debby Connor begon met vier wijd en Virginie Anneveld sloeg een honkslag, waarna Karin Tuk volgde met een 3-run homerun om de stand op 4-0 te brengen.

Twee runs werden daarna gescoord in de vijfde inning. Chantal Versluis startte met een tweehonkslag, waarna Nathalie Gosewehr het honk bereikte via een infield-hit. Beau van Gelder liep hierna voor Versluis, maar ging gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Areke Spel, maar Debby Connor volgde met een tweehonkslag om beide punten binnen te brengen en de stand te verhogen naar 6-0. Het verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning op gelegenheidswerpster Kimberly van der Lee, die slechts drie slagvrouwen tegenover zich kreeg. Michelle van Driel en Silea Bos begonnen met honkslagen, waarna Chantal Versluis volgde met een nieuwe honkslag om het duel af te sluiten, want Driel scoorde het zevende punt.

Lieke Duffhues sloeg de eerste honkslag voor Twins met twee uit in de vierde inning. In de zesde tekende Megan Brown voor de tweede honkslag voor Twins, bij wie 1B Coach Frank Zaal werd weggestuurd na aanmerkingen op de leiding.

In Game 2 opende Sparks Haarlem de score met drie punten in de tweede inning. Met twee uit sloeg Celine van Roon een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Chantal Versluis. Vervolgens sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag langs de linksveld-lijn, waarbij 3B Sophie Bugter zichzelf blesseerde toen ze naar de bal dook, maar ze kon even later het duel voortzetten. Versluis en Anneveld scoorden hierna toen Areke Spel volgde met een driehonkslag.

Twins verkleinde de achterstand tot 3-2 in de vierde inning op Rebecca Soumeru. Michelle Haen begon met vier wijd, waarna Megan Brown een honkslag sloeg. Een vangfout op een klap van Sophie Bugter zorgde hierna voor volle honken en vier wijd voor Lieke Duffhues leidde tot het eerste punt voor Twins. Een opofferingsslag van Sandy Lauwers maakte er toen 3-2 van, maar toen volgden twee nullen.

Sparks Haarlem bracht het verschil op twee punten in de vijfde inning toen Karin Tuk begon met vier wijd en scoorde op een foute aangooi. Maar opnieuw wist Twins een punt terug te pakken, dit keer op Dagmar Bloeming in de zesde inning. Sophie Bugter begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Lieke Duffhues vier wijd kreeg en Sandy Lauwers een honkslag sloeg. Een fout stelde Bugter vervolgens in staat te scoren en de stand op 4-3 te brengen, maar hierna schakelde Bloeming de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit, waarna de inning eindigde met een groundout.

Sparks Haarlem nam hierna meer afstand met het scoren van vier runs in de 2e6. Lead-off hitter Virginie Anneveld bereikte het honk na een fout, waarna Debby Connor een honkslag sloeg met één uit en de honken kwamen vol te staan toen Karin Tuk opzettelijk vier wijd kreeg. Maar hierna zorgde Nathalie Gosewehr met een honkslag voor twee punten. Een honkslag van Silea Bos en een fout maakten er daarna 8-4 van.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenTex Town Tigers vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
In Enschede deelden Tex Town Tigers en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels hun double-header. Terrasvogels won de opener met 10-3, waarna TTT Game 2 won met 5-1.

In de opener nam Terrasvogels bezit van de wedstrijd via een 6-run rally in de eerste slagbeurt op Amanda Webster. Meike Witteveen begon met een honkslag en scoorde toen Marisèla de Wind volgde met een driehonkslag. Hierna volgde Ashli Holland met een 2-run homerun. Met twee uit sloeg Anouk van den Heuvel een tweehonkslag en scoorde later op een fout. Lotte Holvast bereikt het honk op een volgende fout en scoorde toen Mariëlle Vleugels homerde om de stand op 6-0 te brengen.

TTT scoorde een punt in de eerste inning toen Merel Oosterveld opende met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Nadine Marinus, maar de ploeg liet ook de honken vol achter. De thuisploeg scoorde het volgende punt in de derde slagbeurt toen Petra van Heijst vier wijd kreeg met één uit en scoorde op een opofferingsslag van Erin Mollohan, die debuteerde in een TTT-uniform.

Terrasvogels voegde weer twee runs toe in zowel de vijfde als de zesde inning. In de vijfde opende Ashli Holland met een homerun, haar tweede in de wedstrijd en vijfde van het seizoen. Dana Horeman werd hierna geraakt door een worp, schoof op na een tweehonkslag van Kate Gentile en scoorde daarna op een honkslag van Anouk van den Heuvel. In de zesde sloeg Meike Witteveen een honkslag, kreeg Marisèla de Wind vier wijd en zorgde Ashli Holland voor volle honken met een honkslag, waarna punten werden gescoord op een grounder van Dana Horeman en een fout op een klap van Anouk van den Heuvel.

TTT scoorde het derde punt in de vijfde inning via een honkslag van Marije ten Thij, maar kon niet voorkomen dat het duel met een verschil van zeven punten eindigde via de mercy-rule.

Game 2 was een heel ander verhaal. TTT speelde met een nieuwe 'battery', want het had Lindsey Meadows en de Italiaanse catcher Valerie Bartolomai toegevoegd aan het roster voor de wedstrijden van vandaag. Beiden spelen voor Sanotint Bollate in de Italian Softball League, dat een vrij weekeinde had. Terrasvogels diende een protest in tegen de deelname van beide speelsters, omdat ze uitkomen in een buitenlandse competitie.

Tex Town Tigers scoorde drie runs in de openingsinning, één via een fout, de andere twee op een homerun van Erin Mollohan, die volgde op een honkslag van Lindsey Meadows. De thuisploeg voegde een punt toe in de tweede en vijfde slagbeurt. In de tweede inning sloeg Kirsten Vierdag een driehonkslag met één uit en scoorde op een honkslag van Valerie Bartolomai. En in de vijfde kreeg Meadows vier wijd met twee uit en scoorde op een tweehonkslag van Leonie Winters.

Terrasvogels scoorde het enige punt in de tweede inning toen Dana Horeman begon met een tweehonkslag en scoorde op een tweehonkslag met één uit van Anouk van den Heuvel, die de beste slagvrouw in de Hoofdklasse werd na de wedstrijden van vandaag.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAlcmaria Victrix vs. Gryphons
In Alkmaar diende Gryphons Alcmaria Victrix een verrassende 3-2 nederlaag toe in de opener, maar Alcmaria kwam daarna terug met een 7-0 zege.

In de eerste wedstrijd opende de thuisploeg de score in de eerste inning toen Kimberly Jones een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out triple van Kym Turnell.

Gryphons kwam langszij in de volgende slagbeurt toen Claudia Kranendonk begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out triple van Lucie Marsiková. De ploeg nam daarna een 2-1 voorsprong in de derde inning. Cindy van der Zanden begon met vier wijd en schoof op na een stootslag-honkslag van Fabienne van Uden. Een OSS van Kim Donkers schoof de twee loopsters op, waarna een fout op een grounder van Yonina Sint Jago tot een punt leidde. Een geraakt werpster voor Claudia Kranendonk zorgde toen voor volle honken, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

Alcmaria maakte er een 2-2 stand van in de vijfde inning. Met twee uit sloegen Suzanne Meiring en Maaike Blaauwgeers een honkslag, waarna een foute aangooi volgde op een honkslag van Anne Blaauwgeers en dat leidde tot een punt en loopsters op het tweede en derde honk, maar de twee bleven achter, want werpster Lucie Marsiková sloot de slagbeurt af met een strikeout.

Gryphons hernam de leiding in de eerste helft van de zevende inning. Met twee uit bereikte Fabienne van Uden het honk met een stootslag-honkslag. Jessie van Aalst nam de pitching daarna over van Femke van Dusschoten. Van Uden stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde het leidende punt op een honkslag van Kim Donkers.

Alcmaria won Game 2 met een verschil van zeven punten, maar besliste het duel in de vierde en vijfde inning. Na twee puntloze innings scoorde Alcmaria het eerste punt in de derde inning. Met één uit sloegen Kimberly Jones en Jessie van Aalst een honkslag, waarna een OSS van Kym Turnell het eerste punt opleverde.

Vier punten werden daarna toegevoegd in de vierde slagbeurt. Anne Vlietstra begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Suzanne Meiring en scoorde op een honkslag van Manoa Weijgertse. Met twee uit bracht Anne Blaauwgeers het volgende punt binnen met een driehonkslag en scoorde zelf toen Kimberly Jones volgde met een honkslag. Een honkslag van Kym Turnell maakte er daarna 5-0 van.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde inning, dankzij een fout en een vrije loop met volle honken voor Jessie van Aalst.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenUVV vs. Olympia Haarlem
In Vleuten deelden ook UVV en Olympia Haarlem de punten. Olympia won de opener met 4-2, waarna UVV Game 2 met 8-6 won om een einde te maken aan hun 9-game losing streak.

In de eerste wedstrijd besliste Olympia Haarlem het duel pas laat na een 2-0 achterstand. Nadat Olympia twee loopsters achterliet in de eerste helft van de tweede inning opende UVV de score in de tweede helft van de beurt. Brenna Sandberg begon met een honkslag en schoof op na een grounder, waarna ze scoorde op een 2-out double van Misja Koops.

In de vierde inning leek Olympia minimaal één punt te scoren. Dinet Oosting en Maranca Ham sloegen een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Rosanne de Vries vier wijd kreeg met één uit. Maar de drie loopsters bleven achter, omdat er een strikeout en line out volgden.

Maar in de volgende slagbeurt sloeg Olympia toe met drie runs. Marit Molenaar kwam via een fout op het honk en Courtney Bures volgde met een homerun om Olympia op een 2-1 voorsprong te zetten. Met één uit sloeg Dinet Oosting een tweehonkslag en ging scoren op een wilde worp.

UVV pakte een punt terug in de 2e5 toen Sanne Bolhuis begon met een tweehonkslag en haar pinch-runner Roxane Bomba scoorde op een honkslag van Laura Arp. Olympia voegde een 'insurance run' in de zevende inning toen Courtney Bures begon met een tweehonkslag en ging scoren op een 2-out single van Maranca Ham.

In Game 2 had UVV twee 3-run rallies om op voorsprong te blijven tegen Olympia Haarlem, maar gebruikte ook de re-entry regel verkeerd en dat leidde tot twee 'verwijderingen'.

Aanvankelijk nam Olympia een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Courtney Bures de wedstrijd opende met een tweehonkslag en scoorde op een OS van Dinet Oosting. UVV kwam onmiddellijk langszij in de eigen eerste beurt toen Kayleigh Adelina een honkslag sloeg met twee uit en scoorde op een honkslag van Brenna Sandberg.

De thuisploeg kwam vervolgens tot een rally van drie runs in de tweede inning om een 4-1 voorsprong te nemen. Sanne Bolhuis begon met vier en schoof op na een OSS van Misja Koops, waarna ze werd vervangen door pinch-runner Roxane Bomba na vier wijd voor Mirjam Boode. De twee loopsters schoven op na een OSS van Laura arp, waarna een honkslag van Nikki Harte, een wilde worp en een honkslag van Kelly Platvoet drie punten opleverden.

Olympia Haarlem pakte twee punten terug in de derde inning en scoorde eveneens met twee uit. Dinet Oosting en Maranca Ham sloegen een honkslag en scoorden beiden toen een klap van Rosanne de Vries werd gemist in het linksveld.

UVV voegde een punt toe in de vierde toen Mirjam Boode een honkslag sloeg en scoorde op een one-out single van Kayleigh Adelina, maar twee loopsters bleven achter. De thuisploeg nam daarna meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde. Floor van Dijk en Sanne Bolhuis (die was teruggekeerd via de re-entry) sloegen een honkslag, waarna Melissa Burger werd ingebracht als loopster voor Bolhuis. Met één uit werd een punt gescoord via een stootslag-honkslag van Mirjam Boode en toen, na een werpsterswissel, werden de volgende twee runs gescoord op een honkslag van Kayleigh Adelina.

Olympia kwam vervolgens tot een 3-run rally in de zesde inning om de achterstand te verkleinen naar 8-6. Lisanne van den Berg begon met een honkslag en Courtney Bures sloeg een honkslag met twee uit en die leidde ook tot een fout en een punt. Een honkslag van Lotte Zijlstra en een vrije loop voor Dinet Oosting zorgde daarna voor volle honken. Een honkslag van Maranca Ham bracht hierna twee punten binnen, maar een strikeout sloot de slagbeurt af.

In de 2e6 maakte UVV een onreglementaire wissel. Met één uit en een loopster op het eerste honk werd Sanne Bolhuis ingebracht om te slaan voor Melissa Burger. Maar omdat ze al via de re-entry was teruggekeerd na eerder in het duel te zijn vervangen door een pinch-runner mocht Bolhuis niet opnieuw terugkeren. En dus, na appèl van Olympia, werden zowel Bolhuis als Hoofd Coach Melvin Brown beiden volgens de regels uit het veld gestuurd vanwege de overtreding van de re-entry regel. Vervolgens ontstond nog enige discussie over het inzetten van pinch-hitter Cintia de Groodt, maar die bereikte even later het eerste honk via een honkslag. Uiteindelijk strandde ze op het tweede honk.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(17 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.