Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Double-header winst Sparks Haarlem, Terrasvogels, Gryphons
English
ENSCHEDE / SANTPOORT / ROSMALEN / ALKMAAR - Zaterdag wonnen koplopers Oolders Omaco Sparks Haarlem en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels hun respectievelijke double-header, net als Gryphons. Het op de derde plaats staande Alcmaria Victrix won één wedstrijd van hun double-header en eindigde de andere in een gelijkspel.

Sparks Haarlem won met 2-0 en 9-5 bij Tex Town Tigers, terwijl Terrasvogels Olympia Haarlem versloeg met 8-1 en 4-0.

Gryphons won met 5-0 vs. UVV in de opener en had vervolgens een verlenging nodig om het tweede duel met 8-7 te winnen in negen innings. Aanstaande donderdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in Rosmalen. Dan completeren ze hun wedstrijd die aanvankelijk op 14 april werd gespeeld en eindigde in een 8-4 zege voor UVV. Maar Gryphons diende een protest in dat werd toegewezen en dus begint het duel in de tweede helft van de tweede inning met een 1-0 voorsprong voor Gryphons.

Alcmaria Victrix speelde een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Twins en won het volgende duel comfortabeler met 9-1.Tex Town Tigers vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Enschede kwam Oolders Omaco Sparks Haarlem tot een 2-0 shutout tegen Tex Town Tigers in de opener van hun double-header, waarna de tweede ruimer met 9-5 werd gewonnen. Met de overwiningen verlengde Sparks Haarlem hun winning streak naar 10 wedstrijden.

In de opener stond Sparks Haarlem tegenover Lindsey Meadows, net zoals Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels twee dagen eerder. Meadows, die speelt voor Bollate in de Italian Softball League, was in Enschede, omdat haar ploeg het weekend vrij was in Italië en dus speelde ze donderdag en vandaag voor Tex Town Tigers.

Sparks Haarlem kwam tot acht honkslagen op Meadows, maar scoorde niet voor de vierde inning. Dagmar Bloeming gooide het hele duel voor Sparks Haarlem, kwam tot acht strikeouts en gooide een one-hitter. De enige honkslag was een lead-off single van Merel Oosterveld in de eerste inning. Na de honkslag gooide Dagmar Bloeming een Perfect Game, want ze schakelde de volgende 21 slagvrouwen op rij uit! Op 21 april gooide ze een Perfect Game tegen Alcmaria Victrix. En zo miste ze haar tweede in een maand alleen maar omdat de openingsslagvrouw op het honk kwam.

Lindsey Meadows kreeg doubles tegen van Debby Connor (tweede inning) en Michelle van Driel (derde inning), maar beiden bleven achter. Sparks Haarlem scoorde hierna het eerste punt in de vierde slagbeurt. Met twee uit sloeg Debby Connor een honkslag en schoof op na een tweehonkslag van Areke Spel. Een honkslag van Shannah van der Kaaij zette Sparks toen op een 1-0 voorsprong, maar twee loopsters bleven achter.

Het tweede punt werd gescoord in de zevende inning toen Beau van Gelder een honkslag sloeg met één uit, opschoof na een OSS van Rebecca Soumeru en scoorde op een honkslag van haar tante Nathalie Gosewehr.

In Game 2 stond Tex Town Tigers driemaal op achterstand, maar bracht de stand telkens weer in balans, waarna Sparks Haarlem definitief de leiding nam in de vijfde inning.

In de eerste inning opende Sparks Haarlem de score toen Nathalie Gosewehr begon met vier wijd en ging scoren na een fout. Tex Town Tigers kwam langszij in de tweede inning. Met twee uit sloeg Marije ten Thij een honkslag en scoorde op een fout.

Sparks Haarlem scoorde daarna tweemaal in de derde slagbeurt toen Virginie Anneveld een tweehonkslag sloeg met twee uit en Areke Spel volgde met een homerun. Maar ook nu kwam TTT op gelijke hoogte door tweemaal te scoren in de 2e3. Nadine Marinus begon met een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Lindsey Meadows, die vervolgens zelf scoorde op een opofferingsslag van Kirsten Vierdag.

Beide ploegen scoorden vervolgens tweemaal in de vierde inning. Eerst bezorgden een honkslag van Silea Bos en een 'force play-grounder' van Celine van Roon Sparks Haarlem een 5-3 voorsprong. In de 2e4 maakte Sparks Haarlem drie verdedigende fouten, resulterend in twee punten en een 5-5 stand.

Sparks Haarlem nam daarna bezit van de wedstrijd door opnieuw tweemaal te scoren in de vijfde inning en hield de voorsprong dit keer vast. Met één uit sloeg Areke Spel een honkslag en scoorde op een 2-out single van Debby Connor, die daarna scoorde op een honkslag van Beau van Gelder.

Twee volgende punten werden toegevoegd in de zesde inning. Met één uit sloeg Nathalie Gosewehr een tweehonkslag, waarna, met twee uit, Areke Spel haar tweede homerun in de wedstrijd sloeg om de stand op 9-5 te brengen. Door haar tweede homerun voert Areke Spel, de Meest Waardevolle Speelster van vorig seizoen, de Hoofdklasse nu aan met 20 binnengeslagen punten.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenHotel Ambassador c.c. Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
In Santpoort won Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels met 8-1 en 4-0 vs. Olympia Haarlem, dat op de vierde plaats staat.

In de eerste wedstrijd opende Terrasvogels de score gelijk in de eerste slagbeurt toen Meike Witteveen begon met vier wijd en scoorde op een 2-out single van Anouk van den Heuvel. Het tweede punt werd in de tweede inning toegevoegd. Kate Gentile begon met een honkslag, die werd gevolgd door een fout in het outfield, en scoorde daarna op een one-out single van Mariëlle Vleugels.

Na een puntloze derde slagbeurt scoorde beide ploegen in de vierde. Voor Olympia Haarlem begon Dinet Oosting met vier wijd, schoof op na een OSS van Maranca Ham en een honkslag van Laura Burggraaf en scoorde toen Rosanne de Vries eveneens een honkslag sloeg. Maar een dubbelspel sloot de beurt af.

Terrasvogels pakte het punt terug in hun derde beurt toen Mariëlle Vleugels vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out single van Marisèla de Wind. De thuisploeg nam meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde inning. Lead-off hitter Dana Horeman werd geraakt door een worp en schoof op na een grounder en een honkslag van Kate Gentile. Pinch-hitter Naomi Winter kreeg vervolgens vier wijd, waarna werd gescoord toen Mariëlle Vleugels volgde met een opofferingsslag. Een honkslag van Lisa Waasdorp zorgde even later voor nog eens twee punten en een 6-1 voorsprong.

In de zesde inning verhoogde Terrasvogels de stand naar 8-1 om een verschil van zeven te bereiken. Marisèla de Wind begon met vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Ashli Holland, die op haar beurt het achtste punt scoorde toen Dana Horeman volgde met een honkslag om het duel via de mercy-rule af te sluiten.

In Game 2 scoorde Terrasvogels alle punten die het nodig had in de vierde inning op de Chinese werpster Ying-Yi Chen. Terrasvogels kreeg de honken vol toen Anouk van den Heuvel het honk bereikte via een fout en Dana Horeman en Kate Gentile beiden vier wijd kregen. Het eerste punt kon hierna worden gescoord toen ook Lisa Waasdorp via een fout het honk bereikte. Hierna volgden een gedwongen nul op thuis en een strikeout, maar vier wijd voor Meike Witteveen en een 2-run single van Marisèla de Wind zorgden voor drie punten en brachten de stand op 4-0.

Olympia Haarlem kwam tot slechts drie honkslagen op Mariëlle Vleugels, waaarvan er twee werden geslagen in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Laura Burggraaf een honkslag en sloeg Dinet Oosting een tweehonkslag, maar daarna volgden twee nullen. In de derde inning liet Olympia opnieuw loopsters op het tweede en derde honk achter.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenGryphons vs. UVV
In Rosmalen won Gryphons met 5-0 vs. UVV in de opener. In de volgened wedstrijd viel de beslissing in de negende inning, maar won Gryphons opnieuw, dit keer met 8-7.

Aanstaande donderdag, 24 mei, treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Rosmalen. Dan completeren ze hun wedstrijd die aanvankelijk op 14 april werd gespeeld en eindigde in een 8-4 zege voor UVV. Maar Gryphons diende een protest in dat werd toegewezen en dus begint het duel in de tweede helft van de tweede inning met een 1-0 voorsprong voor Gryphons, één uit en een loopster op het eerste honk.

In the opener gooide Lucie Marsiková een one-hitter. Na vier hitloze innings te hebben gegooid kreeg ze een lead-off single tegen van Kelly Platvoet en dat werd de enige honkslag voor UVV.

Gryphons scoorde driemaal op Vendy Draha in de derde inning. Sophie Mollee en Cindy van der Zanden begonnen met honkslagen, waarna een fout aangooi op een grounder van Fabienne van Uden het eerste punt opleverde en loopsters op het tweede en derde honk bracht. Een honkslag van Iliandra Figaroa maakte er toen 2-0 van en toen een outfield-fout volgde kon Van Uden het derde punt laten aantekenen in deze slagbeurt.

Twee runs werden toegevoegd met twee uit in de vijfde inning. Kim Donkers kreeg toen vier wijd en Iliandra Figaroa sloeg een honkslag, die tot verschillende aangooien en een punt leidde. Een foute aangooi op een grounder van Claudia Kranendonk maakte er toen 5-0 van.

In Game 2 stond Gryphons met 6-2 achter in de vierde inning, bracht de stand in evenwicht in de zevende inning en won met 8-7 in negen innings, hoewel met 10-6 werd 'outhit'.

UVV opende de score met een punt in de tweede inning toen Kelly Platvoet begon met een honkslag en ging scoren op een honkslag van Floor van Dijk. Gryphons liet hierna de honken vol achter in de tweede inning en UVV reageerde met het scoren van nog eens twee runs in de derde slagbeurt. Lead-off hitter Laura Arp werd geraakt door een worp en Nikke Harte sloeg een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven via een OSS van Kayleigh Adelina werden de punten gescoord op 2-out singles van Sanne Bolhuis en Floor van Dijk, waarna Lucie Marsiková de pitching overnam van Shannon Galea.

Gryphons verkleinde de achterstand naar 3-2 door tweemaal te scoren in de 2e3, dankzij een doorgeschoten bal en een wilde worp. Maar UVV nam onmiddellijk meer afstand door drie punten te scoren in de vierde slagbeurt. De honken kwamen vol toen Cintia de Groodt en Laura Arp vier wijd kregen en Mirjam Boode tussen door een honkslag sloeg. Een grounder van Nikki Harte en een foute aangooi op een grounder van Kelly Platvoet zorgden hierna voor twee punten en verhoogden de stand naar 6-2. Maar uiteindelijk bleek deze voorsprong niet genoeg.

Gryphons antwoordde met drie runs met twee uit in de 2e4. De honken kwamen vol toen Sophie Mollee een honkslag sloeg, Cindy van der Zanden's grounder in een fout eindigde en Fabienne van Uden vier wijd kreeg. Maar een gedwongen nul op thuis en een strikeouts volgden. Hierna veegde Claudia Kranendonk de honken schoon met een 3-run double om de stand op 6-5 te brengen.

Gryphons bracht de stand in evenwicht in de zevende om een verlenging af te dwingen. Zonder het slaan van een honkslag kwam de thuisploeg langszij, want UVV maakte drie foute aangooien. Claudia Kranendonk begon met vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Monique Melissant, die het tweede honk stal. Vervolgens kreeg ook Lucie Marsiková een vrije loop. Line drives van Yonina Sint Jago en Kiki Draaijer werden hierna onschadelijk gemaakt, waarna twee foute aangooien volgden op de laatste actie, maar nog geen punt opleverden. Dat kwam toen Marsiková het tweede honk stal en een foute aangooi Melissant in staat stelde de gelijkmaker te scoren.

In de achtste inning scoorden beide teams eenmaal. UVV hernam de leiding toen het de honken vol kreeg en Vendy Draha scoorde op een honkslag van Natalie van der Wijst, maar dat leidde ook tot een nul op de plaat, want Mirjam Boode werd daar uitgeschakeld bij een poging ook te scoren. Gryphons kwam langszij in de 2e8 toen tie-break pinch-runner Shannon Galea scoorde op een opofferingsslag van Fabienne van Uden.

In de negende inning werd UVV's tie-break loopster Kelly Platvoet op de plaat uitgeschakeld, waarna Gryphons even later toesloeg. Tie-break loopster Kim Donkers schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een opofferingsstootslag van Monique Melissant om Gryphons een 8-7 winst te bezorgen.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAlcmaria Victrix vs. Twins
In Alkmaar speelde Alcmaria Victrix een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Twins, maar won daarna comfortabeler met 9-1.

In de opener sloegen beide ploegen vijf honkslagen, maar scoorden slechts eenmaal.

Alcmaria soorde hun enige punt in de eerste inning. Anne Blaauwgeers begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Kimberly Jones en scoorde op een driehonkslag van Jessie van Aalst, die zelf achterbleef. In de volgende zes slagbeurten bereikte Alcmaria nog driemaal het tweede honk, maar wist niet meer te scoren.

Ashley Lanz hield Twins vier innings puntloos, waarna de Canadese de gelijkmaker moest toestaan in de vijfde. Sophie Bugter begon met een honkslag, schoof op na opofferingsstootslagen van Evelien Vonk en Kirsten Molle, waarna ze scoorde toen er een fout werd gemaakt op wat een routine-grounder leek van Kimberly van der Lee.

Nadat Twins een loopster achterliet op het derde honk in de 1e8 kreeg Alcmaria even later de kans het duel te beslissen, maar volgden twee gedwongen nullen op het derde honk. In de negende inning werd Twins' tie-break loopster Shauni Thys uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren op een honkslag van Lieke Duffhues. In Alcmaria's negende bleef de tie-break loopster op het derde honk achter, omdat twee strikeouts de wedstrijd afsloten, resulterend in een 1-1 gelijkspel.

In Game 2 werd Alcmaria in de eerste twee innings puntloos gehouden, maar kwam toen tot een rally van vijf onverdiende punten in de derde slagbeurt op vier hits en drie fouten. Suzanne Meiring begon met een tweehonkslag en scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Noëmie Brandjes, die zelf ook ging scoren na een foute aangooi. Later in de slagbeurt werden nog eens twee runs gescoord op een honkslag van Jessie van Aalst en het vijfde kwam tot stand op een OS van Kym Turnell.

Twins scoorde hierna een punt in de 1e4 toen Kimberly van der Lee het honk bereikte op een fout en scoorde op een honkslag van Sophie Bugter, maar de ploeg liet de honken vol achter. Alcmaria scoorde vervolgens weer viermaal, opnieuw allen onverdiend, in de 2e4 op vijf hits en twee fouten. Een honkslag van Anne Blaauwgeers, grounder van Kimberly Jones, triple van Jessie van Aalst en honkslag van Kym Turnell zorgden voor de punten en een 9-1 voorsprong. En omdat Twins niet meer kon scoren in de 1e5 eindigde het duel via de mercy-rule.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(19 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.