Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Dagmar Bloeming PERFECT in Alkmaar; records in Enschede
English
ALKMAAR / ENSCHEDE / SANTPOORT VLEUTEN - Dagmar Bloeming gooide zaterdagmiddag een Perfect Game in de opener van Oolders Omaco Sparks Haarlem dat tot een 7-0 shutout kwam tegen Alcmaria Victrix. In Game 2 won Sparks Haarlem nipt met 3-2 van Alcmaria.

Martina Lackner zorgde voor een record met het slaan van twee homeruns in één inning, waaronder een grand slam, en zette ook een record met zes RBI's in één inning, terwijl Tex Town Tigers tot een rally van 12 runs kwam in de eerste slagbeurt vs. Olympia Haarlem om Game 2 van hun double-header met 15-9 te winnen. Olympia won de opener, 11-8.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels kwam terug van achterstand om met 10-5 te winnen vs. Gryphons in hun opener, waarin Ashli Holland en Solange Starrenburg homerden voor de thuisploeg. In Game 2 stond Terrasvogels met 6-2 voor in de tweede helft van de tweede inning toen het duel moest worden gestaakt. Toen een speelster geblesseerd raakte kon Gryphons haar niet vervangen, omdat de ploeg te weinig speelsters had. Als gevolg hiervan werd het duel reglementair gestaakt en de verwachting is dat het (volgens de reglementen) zal worden omgezet in een 2-0 overwinning voor Terrasvogels.

UVV opende het thuisseizoen met twee overwinningen vs. Twins, 6-1 en 5-0....Een glunderende Dagmar Bloeming na de laatste nul...
...van haar Perfect Game...
(© Foto: Fred Versluis)
Alcmaria Victrix vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Alkmaar had Dagmar Bloeming slechts 85 pitches nodig om 21 speelsters op rij uit te schakelen en een 9-strikeout Perfect Game te gooien in een 7-0 shutout vs. Alcmaria Victrix. Vorig jaar gooide ze een door regen ingekorte Perfect Game voor het Nederlands Softbal Team vs. Czech All Stars tijdens het Torneo 150 Anni Unitá d'Italia in Bollate (Italië). In 2010 gooide ze een No-Hitter vs. Zuid-Afrika tijdens het Wereldkampioenschap in Venezuela. In de Hoofdklasse gooide Dagmar de laatste inning van een 'combined' No-Hitter vs. Twins in relief voor Kirsten Scheele op 7 mei.

Vandaag begon Dagmar haar optreden met een strikeout en sloot af met het fielden van een 'comeback-grounder'. Ze schakelde elke inning een slagvrouw met drie slag uit, met uitzondering van de vijfde, om de wedstrijd af te sluiten met negen. Slechts drie nullen werden er gemaakt in het outfield, allen gevangen door midveldster Areke Spel, waarvan twee geslagen door Anne Blaauwgeers en de andere door Noëmie Brandjes. Van de andere negen nullen werden er twee verwerkt door 2B Beau van Gelder en twee door 3B Virginie Anneveld, terwijl er één werd gevangen door korte stop Chantal Versluis. De overige vier nullen werden door Dagmar zelf verwerkt.

Dagmar werd aanvallend gesteund met 10 honkslagen van haar teamgenoten, die in alle innings scoorden, behalve de eerste. Sparks Haarlem opende de score in de tweede inning op de Canadese Ashley Lanz. In deze beurt begon Virginie Anneveld met vier wijd en scooorde op een 2-out single van Michelle van Driel. In de derde inning opende Chantal Versluis met een homerun om de stand op 2-0 te brengen.

...Chantal Versluis slaat haar homerun...
(© Foto: Fred Versluis)
In de vierde sloeg Karin Tuk een honkslag met één uit en scoorde op een 2-out double van Michelle van Driel. Debby Connor voegde nog een 2-out, RBI-double toe in de vijfde inning waarop Areke Spel scoorde en in de zesde begon Shannah van der Kaaij met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Beau van Gelder. In de zevende begon Debby Connor met een tweehonkslag en volgde Virginie Anneveld met een honkslag, waarna beiden scoorden op een 2-out triple van Michelle van Driel, die vier RBI's had en alleen de homerun miste om 'for-the-cycle' te slaan.

In Game 2 nam Alcmaria een 1-0 voorsprong in de eerste inning op Kirsten Scheele toen Anne Blaauwgeers een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Maxime van Dalen.

Sparks Haarlem werd vier innings puntloos gehouden door Femke van Dusschoten, maar scoorde daarna drie onverdiende punten in de vijfde slagbeurt. Lead-off hitter Karin Tuk bereikte het honk na een fout, waarna een nieuwe fout volgde op een OSS van Michelle van Driel. Na een strikeout schoven de twee loopsters op na een OSS van Silea Bos, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd door de honken vol te zetten via opzettelijk vier wijd voor Chantal Versluis. Maar dat pakte verkeerd uit, want Nathalie Gosewehr maakte de honken schoon met een 3-run triple.

In de zesde openden Debby Connor en Virginie Anneveld met honkslagen, waarna Ashley Lanz werd ingebracht als reliever en die kreeg een vangbal en twee strikeouts om de inning af te sluiten.

In de 2e6 begon Anne Blaauwgeers met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Maxime van Dalen die de achterstand verkleinde naar 3-2. Rebecca Soumeru nam het werpen hierna over en eindigde de dreiging met drie slag voor de volgende twee slagvrouwen. In de zevende zorgde ze voor drie nullen op rij om de winst veilig te stellen en een save te verdienen.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayTex Town Tigers vs. Olympia Haarlem
In Enschede werden twee bizarre wedstrijden gespeeld met heel veel punten, 43 in totaal! Beide ploegen hadden een aantal grote innings, records werden gezet en gebroken. Oh, er waren ook nog 34 honkslagen, waaronder drie homeruns, waarvan één een grand slam. Dus het eigenlijk alleen maar eerlijk dat deze double-header werd gedeelde, waarbij Olympia Haarlem de opener won met 11-8 en Tex Town Tigers het volgende duel met 15-9.

In de eerste wedstrijd scoorde Olympia drie punten in de eerste inning. Uiteraard onverdiend, want we hadden ook nog 10 veldfouten in deze double-header. Drie daarvan leidden tot de drie punten in deze slagbeurt. Tex Town Tigers pakte twee runs terug in hun eerste beurt op een 2-run double by Martina Lackner. De Oostenrijkse speelster sloeg haar tweehonklsag met de honken vol en alle loopsters werden richting thuis gestuurd, maar Nadine Marinus werd op de plaat uitgeschakeld via een aangooi vanuit het midveld. Twee innings later nam TTT een 4-3 voorsprong. Dat gebeurde opnieuw op een klap van Lackner, maar die eindigde dit keer in een '2-out, 2-run error' en dus kreeg ze nu geen RBI's op haar naam.

Met een 4-3 achterstand draaide Olympia het duel in hun voordeel om met een 7-run rally in de zesde slagbeurt. In deze inning nam de ploeg een 5-4 voorsprong op een 2-run single van Dinet Oosting, waarna het volgende punt werd gescoord op vier wijd met volle honken voor Rosanne de Vries. Hierna sloeg Laura Burggraaf een 3-run triple en scoorde zelf na een wilde worp om de stand op 10-4 te brengen.

Natuurlijk was het duel nog lang niet afgelopen. Eerst scoorde de thuisploeg een punt in de 2e6 na een honkslag van rookie Annemiek Jansen, maar daarna scoorde Olympia er weer één toen Dinet Oosting homerde met twee uit in de 1e7. In de 2e7 verkleinde TTT de achterstand naar 11-8. Met de honken vol was het een andere rookie die goed raak sloeg, want Laura Wissink sloeg een 3-run single, maar een vangbal maakte daarna een einde aan de wedstrijd.

...Martina Lackner...
... 2 homeruns...
(© F: Marco Stoovelaar)
Game 2 was zelfs nog opmerkelijker dan de eerste. Opnieuw opende Olympia de score toen lead-off hitter Courtney Bures het derde honk bereikte na een vangbfout in het outfield en scoorde in een steel-situatie. Maar hierna kwam Tex Town Tigers tot een rally van 12 (!) punten in hun eerste beurt. TTT nam een 2-1 voorsprong na een 2-run double van Petra van Heijst, waarna Nadine Marinus een RBI-single toevoegde en Martina Lackner volgde met een 2-run homerun. Hierna zorgde de Chinese picher Ying-Yi Chen voor volle honken via vier wijd voor de volgende drie slagvrouwen, maar twee 'force play-grounders' resulteerden in twee nullen op de plaat. Maar Chen en haar opvolgster Rosanne de Vries gaven hierna drie vrije lopen met volle honken weg om meer punten binnen te brengen. Hierna, in haar tweede slagbeurt in de inning, sloeg Martina Lackner een grand slam homerun om de stand op 12-1 te brengen en voor een record te zorgen met twee homeruns in één inning en zes binnengeslagen punten in één inning.

En zo had Tex Town een ogenschijnlijk ruime voorsprong genomen. Maar zo'n 20 minuten later was die voorsprong geslonken tot een verschil van slechts drie, want Olympia kwam tot een rally van acht punten in de tweede inning. Courtney Bures kreeg vier wijd met volle honken, waarna Lotte Zijlstra een punt binnenbracht met een honkslag. Na een pitcherswissel leidde een vrije loop voor Dinet Oosting tot het volgende punt en volgde Maranca Ham met een 2-run single. Laura Burggraaf droeg bij met een RBI-double en Lisette Untied (3-uit-4) tekende voor het volgende punt met een honkslag (haar tweede in deze beurt). Een fout met volle honken bracht de stand op 12-0, maar toen liet Olympia drie loopsters achter.

Iedereen kon hierna weer even op adem komen, want er volgden twee puntloze innings. Official Scorer Ben Goorts kon zijn arm even in het ijs zetten om bij te komen, want hij moest heel wat noteren in de eerste twee innings. Maar in de 2e5 scoorde Tex Town Tigers weer drie punten. Kirsten Vierdag opende met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Merel Oosterveld (3-uit-4), waarna een fout en velderskeus de volgende twee runs opleverden voor een 15-9 voorsprong, maar dat werd ook de eindstand.

Pfoeh, het was een drukke dag in Enschede!

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayHotel Ambassador c.c. Terrasvogels vs. Gryphons
In de openingswedstrijd van hun double-header stond Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels met 4-3 achter in de vierde, maar kwam toen tot een rally van vier punten op weg naar een 10-5 zege vs. Gryphons. In Game 2 stond Terrasvogels met 6-2 voor in de tweede helft van de tweede inning toen het duel moest worden gestaakt. Toen Gryphons' derde honkvrouw Cheryl Hiele geblesseerd raakte kon Gryphons haar niet vervangen, omdat de ploeg geen wisselspeelsters meer had. En zo werd het duel reglementair gestaakt door de umpires en is de verwachting dat het (volgens de reglementen) zal worden omgezet in een 2-0 overwinning voor Terrasvogels, na uitspraak van het bondsbestuur.

...Ashli Holland...
...HR in 1e thuis-slagbeurt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener nam Gryphons een 2-0 voorsprong in de eerste inning. Fabienne van Uden begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een foute aangooi op een 'one-out force play-grounder' van Yonina Sint Jago. Hierna sloeg Claudia Kranendonk een honkslag, maar die hield Van Uden op het derde honk. Echter, Sint Jago die was opgeschoven naar het tweede honk werd uitgeschakeld toen ze te ver over het honk doorliep. Honkslagen van Kim Donkers en Sophie Molle maakten er daarna 2-0 van.

Terrasvogels antwoordde met drie runs. Met één uit sloegen Marisèla de Wind en Solange Starrenburg back-to-back doubles om een punt binnen te brengen, waarna Ashli Holland een 2-run homerun sloeg in haar eerste slagbeurt op eigen veld.

Gryphons hernam de leiding in de tweede inning na een honkslag van Sint Jago en een wilde worp en hield de voorsprong tot in de vierde inning vast. Maar toen kwam Terrasvogels tot een rally van vier runs en nam voorgoed de leiding. Lotte Holvast opende met een honkslag, waarna twee nullen volgden, maar Solange Starrenburg had het honk bereikt via velderskeus. Ashli Holland kreeg opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren, maar daarna volgde Dana Horeman met een 2-run single om Terrasvogels een 5-4 voorsprong te bezorgen. Hierna sloeg ook Anouk van den Heuvel (3-uit-4) een honkslag een honkslag en volgde Mariëlle Vleugels met een 2-run single om er 7-4 van te maken.

Terrasvogels voegde nog eens drie runs toe in de zesde inning. Eerst opende Solange Starrenburg met een homerun. Na een werpsterwissel sloeg Dana Horeman een honkslag en scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels, die zelf ging scoren op vier wijd met volle honken voor Meike Witteveen. Gryphons wist nog één punt te scoren in de zevende na een tweehonkslag van Kim Donkers (3-uit-4).

...Cheryl Hiele...
...blessure...
(© F: Marco Stoovelaar)
In Game 2 scoorde Gryphons opnieuw tweemaal in de openingsbeurt. Fabienne van Uden begon met een stootslag-honkslag, Monique Melissant volgde met een OSS/velderskeus, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Yonina Sint Jago. Een 2-out single van Kim Donkers stelde Fabienne in staat te scoren, waarna een double steal tot een fout leidde en het tweede punt. In de tweede inning opende Cheryl Hiele met een honkslag, maar strandde op het tweede honk.

In de tweede helft van de tweede inning begon Gryphons-starter Britt Draaijer met vier wijd voor lead-off hitter Anouk van den Heuvel. Hierna nam de Amerikaanse Shannon Galea de pitching over en dat werd een cruciale wissel. Ze begon met vier wijd voor Mariëlle Vleugels en kreeg toen een stootslag-honkslag tegen van Floor Roest, gevolgd door een strikeout. Een honkslag van Meike Witteveen en geraakt werpster voor Marisèla de Wind brachten de stand hierna in balans, waarna een wilde worp Terrasvogels op een 3-2 voorsprong zette. Na een vangbal kreeg Ashli Holland opzettelijk vier wijd. Maar hierna veegde Dana Horeman de honken schoon met een 3-run double. Terwijl Dana op weg was richting derde honk liep derde honkvrouw Cheryl Hiele een ernstige duimblessure op bij het vangen van de aangooi vanuit het outfield en was niet in staat verder te spelen. En zo had Gryphons een probleem. De ploeg was met slechts 10 speelsters naar Santpoort gekomen en omdat er al een werpsterwissel was gemaakt had de ploeg simpelweg geen wisselspeelsters meer. Volgens de reglementen werd de wedstrijd hierna gestaakt en zal worden omgezet in een 2-0 overwinning voor de tegenstander.

Uiteraard wensen we Cheryl een snel herstel toe en hopen haar weer snel op het veld te zien!

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-PlayUVV vs. Twins
In Vleuten begon UVV het thuisseizoen in de Hoofdklasse met twee overwinningen tegen Twins. Door de dubbele winst klom UVV naar de tweede plaats. UVV won de opener met 6-1 en volgde met een 5-0 shutout.

In de openingswedstrijd kwam Brenna Sandberg tot negen strikeouts, maar wist ook uit een volle-honken-situatie te komen in de eerste inning. Sandy Lauwers begon met een honkslag, waarna Michelle Haen werd geraakt door een worp. Nadat Sophie Bugter uitging via een line drive naar Sandberg zorgde Kimberly van der Lee voor volle honken met een stootslag-honkslag. Maar hierna maakten een strikeout en groundout een einde aan de vroege dreiging van Twins, dat nog zeven loopsters achterliet, voordat ze hun enige punt in de zevende beurt scoorden.

Twins-starter Kimberly Petrovich kwam ook in de problemen in de eerste inning. Ze kreeg honkslagen tegen van Laura Arp en Nikke Harte, gooide een wilde worp en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Kayleigh Adelina. Maar hierna volgden een gedwongen nul op thuis en een dubbelspel.

...Mirjam Boode...
...terug in Hoofdklasse na 12 jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na een honkslag van Adelina in de derde schakelde Petrovich zeven slagvrouwen op rij uit, maar toen kwam UVV tot een 6-run rally in de zesde. In deze inning sloeg de thuisploeg zes hits, waaronder een tweehonkslag en drie driehonkslagen. Nikki Harte begon met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Kelly Platvoet. Met twee uit en na een vrije loop voor Natalie van der Wijst sloeg ook Floor van Dijk een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Misja Koops. Mirjam Boode volgde met een tweehonkslag en Laura Arp sloeg de volgende driehonkslag om de stand op 6-0 te brengen. Overigens is Mirjam Boode de enige speelster van het team, die ook in 1998 met UVV in de Hoofdklasse uitkwam en vervolgens in 1999 nog een seizoen in de hoogste afdeling speelde voor HCAW. Dus dit is haar comeback op het hoogste niveau na afwezigheid van 12 jaar!

Twins scoorde hierna het enige punt in de zevende na een fout, maar liet opnieuw de honken vol achter.

In Game 2 had Vendy Draha een sterk optreden, kwam tot 10 strikeouts en gooide een 2-hitter. Beide hits van Twins werden geslagen door Michelle Haen, een honkslag in de eerste en een driehonkslag in de zesde inning. Ze bereikte driemaal het honk, de enige andere speelster van Twins die het honk bereikte was Lieke Duffhues, via vier wijd in de tweede inning.

UVV scoorde driemaal in de eerste inning. Met één uit sloegen Nikki Harte, Kayleigh Adelina en Kelly Platvoet allen een honkslag en brachten een punt binnen, waarna een 2-run single met twee van Sanne Bolhuis uit de stand op 3-0 bracht. Bolhuis is spelend coach van het tweede team en was voor de double-header van vandaag aan de hoofdmacht toegevoegd. In de derde inning bereikte Kayleigh Adelina het honk na een fout, waarna Kelly Platvoet een 2-run homerun sloeg om er 5-0 van te maken.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-Play

(21 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.