Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Overtuigende winst Terrasvogels, Olympia Haarlem
English
OOSTERHOUT / ROSMALEN / HAARLEM / ALKMAAR - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels boekte zaterdag twee overtuigende shutout-overwinningen vs. Twins en won met 7-0 en 11-0, waardoor beide wedstrijden eindigen via de mercy-regel. Olympia Haarlem stond tweemaal achter vs. Gryphons, maar draaide de wedstrijden om in eigen voordeel en won uiteindelijk overtuigend met 6-2 en 15-3 om naar de derde plaats op te schuiven.

De double-headers tussen Oolders Omaco Sparks Haarlem en UVV in Haarlem en Alcmaria Victrix vs. Tex Town Tigers in Alkmaar werden beide afgelast vanwege de regen. Beide double-headers zijn opnieuw vastgesteld voor zondag 6 mei.Twins vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
In Oosterhout kwam Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels tweemaal tot een shutout tegen Twins en scoorde 18 punten op 18 honkslagen.

In de opener stond winnende werpster Ginger de Weert (die haar 'record' opvoerde naar 4-0) vijf honkslagen toe, waarvan twee van Anouk in den Kleef, de dochter van voormalig Hoofdklasse-speelster en oud-international Jeanette van de Heijkant. Twins-pitcher Kimberly Petrovich hield Terrasvogels aanvankelijk puntloos in de eerste twee slagbeurten, maar moest toen drie punten toestaan in de derde inning. Floor Roest opende toen met een tweehonkslag en Lotte Holvast kreeg vier wijd. Met ťťn uit scoorden de twee op een honkslag van MarisŤla de Wind, die zelf even later scoorde op een fout.

...Ruby Jane Krikke...
...3 hits, 2 runs...
...2 RBI's in debuut...
(© Foto: Martin de Jonker)
Vier punten werden toegevoegd in de vijfde inning. Meike Witteveen opende met een honkslag en schoof op na een honkslag van rookie Ruby Jane Krikke, die eerder in het duel haar Hoofdklasse-debuut maakte toen ze als pinch-hitter werd ingezet. De honken kwamen vol toen Ashli Holland vier wijd kreeg. Hierna volgde MariŽlle Vleugels met een 'baseclearing 3-run triple' en scoorde zelf toen Anouk van den Heuvel volgde met een honkslag.

In de tweede helft van de derde inning sloegen Femke Duffhues en Anouk in den Kleef een honkslag voor Twins met ťťn uit, maar zij bleven op het tweede en derde honk achter. In de vierde opende Sophie Bugter met een tweehonkslag, maar ook zij bleef achter op het derde honk.

In Game 2 scoorde Terrasvogels het eerste punt in de eerste inning toen Meike Witteveen het honk bereikte na een fout en ging scoren op een one-out single van Ashli Holland. Drie punten werden daarna toegevoegd in de tweede inning. MariŽlle Vleugels begon met een tweehonkslag en Floor Roest kreeg vier wijd, waarna beiden scoorden op een one-out double van Lisa Waasdorp, die zelf kon scoren op een hierna volgende fout in het outfield. Is Anouk in den Kleef de dochter van een oud-international, dat geldt ook voor Lisa Waasdorp, want haar moeder is voormalig Hoofdklasse- en Oranje-werpster Anita Bank.

Een 6-run rally volgde in de derde slagbeurt die begon met een lead-off triple van Anouk van den Heuvel. Na vier wijd voor MariŽlle Vleugels volgde een RBI-single van Floor Roest. Vervolgens sloeg Ruby Jane Krikke een punt binnen met een honkslag en volgde Lisa Waasdorp met een 2-run single. Een driehonkslag van Meike Witteveen en een honkslag van Lotte Holvast verhoogden de stand hierna naar 10-0.

Het elfde punt werd gescoord in de vierde op de tweede honkslag van Ruby Jane Krikke, die in dit duel 2-uit-3 sloeg.

Twins kwam tot slechts drie honkslagen op MariŽlle Vleugels en bereikte maar eenmaal het derde honk, wat werd gerealiseerd door Sandy Lauwers in de eerste inning.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenGryphons vs. Olympia Haarlem
In Rosmalen kreeg Olympia Haarlem de honken vol met nul uit in de eerste inning in beide (!) wedstrijden, maar kwam toen niet tot scoren. De Haarlemse ploeg keek vervolgens na drie innings tegen een achterstand aan in beide ontmoetingen, maar won uiteindelijk overtuigend vs. Gryphons, 6-2 en 13-5.

In de opener raakte Gryphons-starter Lucie MarsikovŠ openingsslagvrouw Courtney Bures, kreeg een stootslag-honkslag tegen van Lotte Zijlstra en gooide vier wijd op Dinet Oosting. Hoofd Coach Andrť Prins had hierna een kort, maar succesvol gesprekje met zijn werpster, want die schakelde hierna de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit om de inning af te sluiten.

Gryphons opende vervolgens de score in de tweede slagbeurt. Sophie Mollee begon met een driehonkslag en scoorde toen Lucie MarsikovŠ volgde met een honkslag. De laatste ging daarna scoren via een opofferingsslag van Fabienne van Uden. Uiteindelijk bleken dit de enige punten te zijn die Gryphons dit duel zou scoren.

Na voor drie bezette honken te hebben gezorgd in de eerste inning schakelde Lucie MarsikovŠ 11 van de volgende 12 slagvrouwen uit, maar kreeg toen een punt tegen in de vijfde inning. Lisette Untied opende met een honkslag, schoof op na vier wijd voor Courtney Bures en ging scoren op een 2-out single van Dinet Oosting. Een gedwongen loop werd gecreŽerd via opzettelijk vier wijd voor Maranca Ham, zodat de honken vol kwamen. Olympia liet de drie loopsters achter, want er volgde een vangbal.

Maar in de zesde inning sloeg Olympia toe met vijf runs om een comfortabele voorsprong te nemen. Laura Burggraaf begon met vier wijd en scoorde de gelijkmaker op een one-out double van Lisette Untied, die in dit duel 3-uit-3 sloeg. Marit Molenaar sloeg hierna een honkslag en Courtney Bures volgde met een tweehonkslag, die Olympia op voorsprong zette. Een velderskeus-zonder-nul van Lotte Zijlstra leidde vervolgens tot een punt, een fout, een volgend punt en een werpsterwissel. Nieuwe werpster Shannon Galea nam het over met een 5-2 stand, ťťn uit en een loopster op het tweede honk. Ze begon met een wilde worp en kreeg toen een RBI-single tegen van Dinet Oosting die de stand op 6-2 bracht.

...Marit Molenaar...
...4 gescoorde punten...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Winnende werpster Rosanne de Vries had vier strikeouts en verhoogde haar 'record' naar 3-0.

In Game 2 was Gryphons minder gelukkig met een werpsterwissel in de vierde inning, want Olympia draaide toen een 5-2 achterstand om in een 7-5 voorsprong. Aanvankelijk kreeg Olympia weer alle honken bezet met nul uit in de eerste inning. Courtney Bures begon met vier wijd, Laura Burggraaf bereikte het honk via velderskeus en Dinet Oosting kreeg ook een vrije loop. Maar dit keer volgden een strikeout, gedwongen nul en groundout om een einde te maken aan deze scoringskans.

En nu wachtte Gryphons niet tot de derde inning om te scoren, maar produceerde het eerste punt gelijk in de eerste slagbeurt. Met twee uit sloeg Yonina Sint Jago een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Claudia Kranendonk. Drie punten werden daarna toegevoegd in de tweede inning. Met ťťn uit sloeg Sophie Mollee een honkslag, schoof op na een OSS van Lucie MarsikovŠ en een illegal pitch en scoorde op een honkslag van Kiki Draaijer. De honken kwamen vol te staan toen Fabienne van Uden het eerste honk kreeg na hinderen-catcher en Monique Melissant volgde met vier wijd. Een honkslag van Yonina Sint Jago verhoogde de stand naar een ogenschijnlijk comfortabele stand van 4-0.

Olympia pakte twee runs terug in de derde inning. Courtney Bures bereikte het honk na een fout, schoof op na een OSS van Laura Burggraaf en scoorde op een driehonkslag van Dinet Oosting, die zelf scoorde na een OS van Maranca Ham. Gryphons voegde weer een punt toe in de derde beurt toen Sophie Mollee vier wijd kreeg met twee uit en scoorde op een wilde worp.

Maar hierna had Olympia wederom een productieve slagbeurt en scoorde dit keer vijf punten in de vierde inning na een werpsterwissel met twee uit. Eerst bereikte Lisanne van den Berg het honk op een fout en schoof op na een OSS. Nadat een strikeout voor de tweede nul had gezorgd bracht Marit Molenaar de loopster met een honkslag naar het derde honk en stal zelf het tweede honk. Met loopsters op het tweede en derde honk en nul uit werd Lucie MarsikovŠ ingebracht als opvolgster van starter Shannon Galea. De nieuwe werpster begon met twee wilde worpen, die leidden tot twee runs en de achterstand verkleinden naar slechts 5-4. Hierna gooide ze vier wijd op Courtney Bures en kreeg een honkslag tegen van Laura Burggraaf. Dinet Oosting (3-uit-4) volgde met haar tweede driehonkslag in het duel om Olympia een 6-5 voorsprong te bezorgen en ging daarna zelf scoren op een honkslag van Maranca Ham.

...Monique Melissant...
...gebroken pink...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem nam meer afstand in de volgende inning door driemaal te scoren, opnieuw met twee uit. Lindy van der Wal en Marit Molenaar stonden op de honken toen Courtney Bures een punt binnenbracht met een punt. Shannon Galea keerde vervolgens terug in de cirkel, maar werd begroet met een 2-run single van Laura Burggraaf (die 3-uit-4 sloeg), zodat het 10-5 werd. Olympia was nog niet klaar met scoren, want Courtney Bures sloeg nog een 3-run homerun in de zevende om de stand op te voeren naar 13-5.

In de laatste vier innings van het duel stond de Chinese werpster Ying-Yi Chen nog slechts twee honkslagen toe. Ze gooide wel driemaal vier wijd, maar kreeg de steun van een aantal verdedigende acties op het juiste moment. In de vijfde openden Iliandra Figaroa en Kim Donkers met honkslagen voor Gryphons, maar beiden gingen gedwongen uit, waarna een grounder de beurt afsloot. In de zesde begonnen Fabienne van Uden en Monique Melissant met vier wijd, maar opnieuw volgde een gedwongen nul en strandden twee loopsters. In de zevende sloot Olympia het duel af met een dubbelspel.

Gryphons verloor vandaag niet alleen de double-header, maar zal het ook een aantal weken moeten doen zonder outfieldster Monique Melissant. In het duel dook de rechtsveldster terug naar een honk, blesseerde zichzelf, maar speelde het duel wel uit. Na afloop liet ze voor alle zekerheid toch maar even een foto maken en daar werd een gebroken pink geconstateerd. Monique, het allerbeste!
Een week eerder verloor Gryphons al catcher/derde honkvrouw Cheryl Hiele, die haar duim om twee plaatsen brak toen haar hand werd geraakt door de bal na een aangooi vanuit het outfield. Cheryl zit zeker zes weken in het gips.

Behalve deze twee speelsters moet Gryphons het ook nog een aantal weken doen zonder pitcher Marjolein Merkx en infielder/outfielder Cindy van der Zanden, die momenteel studeren en spelen in de USA.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(28 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.